Tanjirače

Mi smo razmisljali o jednoj takvoj kverneland-ovoj sa 32 diska, ali uzeli smo od res-trade-a na probu. Sejali smo odma iza nje, sojiste 1 prohod, a kukuruziste 2.
526748_4095370223429_1102004559_n.jpg

533966_4095369663415_461923303_n.jpg

Nema sta samo jak traktor i zakosis prednje baterije sto vise a zadnje da budu skoro ravne tek tek zakosene i nema da pravi bregove a radi lepo . Problem kod ove tanjirace sto ljudi iskose prednje a i zadnje i ostaje breg po sredini ,ili radi lakseg vucenja neiskose dovoljno prednje a zadnje drze skroz ispravljene i nema tu posla . Barem je na njoj lako stelovanje sve iz kabine .Imam slike a ima ih vec par sto sam postavljo kako radi .

Mene baš zanima kako se nakosi prednji red na ovoj banetovoj tanjirači.Ja vidim samo da su tanjiri na opruzi(nosaču) i da su fiksni za gredu.A ne vidim da se greda može pomerati.

I ja je zovem kratka tanjraca. Sve zavisi od modela. Na nakima se ugao tanjira pomeraju , a na nekima ne. Na tanjiracama gde zadnji red tanjira stoji pravo , ja tu nevidim cemu sluze.

i na kraju snimka ostaje red kukuruza netaknut dobrih 5-6 metara iza tanjurace... treba sofer malo usporiti, nije sve u brzini...

bobo@ neka ukrsti prednju bateriju skroz i neka digne valjke nazad da moze da legne baterija pa neka onda pokazuje 15km/h brzinu,ovde izgleda samo hvaljenje koliko ko brzo ide kroz njivu,a sta je iza to nema veze...

@zarkovmali
Eee moj baca da je to prava tanjiraca ne bi on isao 15km/h...sa orudjem kad se ide brzo oce da izlazi iz zemlje..

Evo i moje kombinacije od jesenas u spremanju za zito.Sat mi neradi,ali 3 varijanta u 2. brzini.Ovo je drugi prohod.1. prohod je radila mala tanjiraca.

Nazad
Vrh