Tanjirače

Evo i moje tanjirace.U pitanju je MBV Vrsac ,30 diska i 3m zahvata,a teska je oko 1550-1600kg
2m3mzcw.jpg

Odlicno.Ja sam se dvoumio izmedju Adutove i Consuma,i odlucio sam Consum,isto 3m,30 diskova 560cm,a i tezine su priblizno iste,zakosenost je na pola.Profil je 160*100.

Pa vdim ja neke spratove,ali nisam ukapirao.Na jednoj sam video fabricki da ima cep,gde se u ram moze sipati ulje i otezati,mada si je ti dosta ovako opteretio.Ja je nisam maksimalno iskosio,probao sam,ali bi mnogo sporije isao ,a i bilo bi teze za ruju.

@mucobieno.2008. nisam cuo za ferokop,samo za taru,adut,zmaj,mbv i naravno consum.Tada nisam bio clan nijednog foruma pa da se konsultujem sa kolegama.Malo sam gledao izgled rama,sirinu,tulke,precnik diska,razmak diskova,dal ima sklopljen ugovor o saradnji sa PK bankom,jer je onda uvek manja kamata i naravno cenu.

@dragan
.Moja tanjiraca nema valjke,bili su sa doplatom od 800e,mnogo mi je tada bilo.Tezinu su mi oni rekli,nikad nisam proveravao.Tulci su od cevi,i kazu da je debljina zida rama 6 mm.Bila je varijanta 100*100,ali mi je drugar preporucio da uzmem tezu,ako mu je muka dignes je malo na tockove,a ako mu je lagana sta ces onda.Mislim,ima resenje i za to,kao kolega Vlada B.B,ali zadovoljan sam.Dosta basti spremljenih i dosta njiva za zito sredjeno.Voleo bi da imam malo jaci traktor da mogu skroz da ukosim baterije,inace tockovi su podignuti sada uvek do kraja,da vidim kako radi u fulu.:osmeh:

@mucobieno.2008. nisam cuo za ferokop,samo za taru,adut,zmaj,mbv i naravno consum.Tada nisam bio clan nijednog foruma pa da se konsultujem sa kolegama.Malo sam gledao izgled rama,sirinu,tulke,precnik diska,razmak diskova,dal ima sklopljen ugovor o saradnji sa PK bankom,jer je onda uvek manja kamata i naravno cenu.

@dragan
.Moja tanjiraca nema valjke,bili su sa doplatom od 800e,mnogo mi je tada bilo.Tezinu su mi oni rekli,nikad nisam proveravao.Tulci su od cevi,i kazu da je debljina zida rama 6 mm.Bila je varijanta 100*100,ali mi je drugar preporucio da uzmem tezu,ako mu je muka dignes je malo na tockove,a ako mu je lagana sta ces onda.Mislim,ima resenje i za to,kao kolega Vlada B.B,ali zadovoljan sam.Dosta basti spremljenih i dosta njiva za zito sredjeno.Voleo bi da imam malo jaci traktor da mogu skroz da ukosim baterije,inace tockovi su podignuti sada uvek do kraja,da vidim kako radi u fulu.:osmeh:
Koliko tanjira ima tanjiraca kad nemas snage za skroz ukositi???1025 na pola gasa 12 km nosi madjarsku metalwolf 30,i ne valja ni mnogo brzo,ni mnogo zakoseno,jer onda diskovi imaju prevelik ugao-ne radi posao...ja drzim kod sebe zakosenost na 70%...

Tanjiraca ima 30 tanjira i vucem je sa 1025,ali kad udjem kod nas u peskovite baste tesko mu je kad je skroz zakosena u polju nemam problema,ali nemam brzinu koju postizem sada sa 50% zakosenosti.Ili ja mozda malo panicim,mada pratim temperaturu i kad je do kraja zakosena hoce da dize temperaturu.:sta:

Poslednja izmena:
@neli,neverujem da su rotori tezi od 300-350kg zajedno, znaci da su je u to vreme pravili malo tanju, ja nisam zahtevao nista van standarda njihovog...
mada mi malo teza za moju zemlju, ukosena je na 50% i radi perfektno, ja bi dobro prosao i sa 100x100 al nisan znao...

vukao sam rodjakovu Cenejku 100x160-180 neznam tacno, na 95% ukosena i islo je dosta lakse i nije tako tonula kao consum.
attachment.php

attachment.php

ovde da sam radio sa mojom jos bi stojala tamo:haha:

@dragane treba Vam dati orden za muke za obradu ovakve zemlje.Zasluzili ste i beneficiju.Mi hvala bogu nemamo ovakvu zemlju,a vidim kod vas je ima dosta.:kisa:.

nemam ja ovakve zemlje, ovo je u ilandzanskom ataru, a zemlju sam dobio na poklon 6+kj, stojala 4-5god. 2011 potanjirana pa uzorana mozda 20cm, nije moglo dublje a ovo je proletos tanjirano i odustao sam od setve, kad sam je potanjirao i kad se prosusila, a ona se samo beli vise od 50% i to u krugovima, mozda jos jedan pokusaj i cao...

kad je poceo da staje zakasnio sam sa dizanjem tanjirace tj.(zajebala me rucica naglo sam je podigao i ode u plivajuci polozaj i kraj) samo sam jednom probao nazad-napret i potonuo ruja na donju poteznicu, da sam jos jednom probao nebi izasao sam.
dosao burazer sa ferdzom i iscupao je:haha:
salim se ferdza je digao na tockove jel na tanjiraci nema poluga za fiksiranje, a ruja je izvukao na sajli unazad...
verujte mi da mi se nemili vise ici na toj njivi...

Nazad
Vrh