Tanjirače

@dragane.Kazes da si greskom podigao rucicu.Ja kod mene kacim creva tako da tanjiracu dizem spustanjem rucice do kraja i kad je podigne do kraja ona se sama vrati u neutral.Kada vrtim na kraju nerazmisljam o dizanju sama rucica iskopca.

nemam ja ovakve zemlje, ovo je u ilandzanskom ataru, a zemlju sam dobio na poklon 6+kj, stojala 4-5god. 2011 potanjirana pa uzorana mozda 20cm, nije moglo dublje a ovo je proletos tanjirano i odustao sam od setve, kad sam je potanjirao i kad se prosusila, a ona se samo beli vise od 50% i to u krugovima, mozda jos jedan pokusaj i cao...

kad je poceo da staje zakasnio sam sa dizanjem tanjirace tj.(zajebala me rucica naglo sam je podigao i ode u plivajuci polozaj i kraj) samo sam jednom probao nazad-napret i potonuo ruja na donju poteznicu, da sam jos jednom probao nebi izasao sam.
dosao burazer sa ferdzom i iscupao je:haha:
salim se ferdza je digao na tockove jel na tanjiraci nema poluga za fiksiranje, a ruja je izvukao na sajli unazad...
verujte mi da mi se nemili vise ici na toj njivi...

Dragane jel to ona njiva kad smo se one noci patili u blatu do guse? :osmeh:

Pomislio sam da nije nesto na tvom rusu drugacija hidraulika.Ja sam ih obelezio.Nije strasno jedino kad naviknes na jedno pa se posle zbunis.:osmeh:

sam3013.jpg

sam3016.jpg

Evo moje madjarice koju planiram da prodam,jer mi je potrebna veca :D

Stigle su ovakve dve kverneland kod nas zvone ovi kembridzi kad se nekoriste a nisu skinuti ko blesavi .I potrosi traktor za smenu 50-60 litara goriva sa njima .Ali tu gde mogu da rade urade posao komotno moze sejalica za njom da ide .Usavrsili su je dosta ubacili su neke novine .

Nije to za nas sirotinju . Poljusti za smenu od osam sati 35 ha kao od sale i to laganica bez silovanja,u tanjiranju zavisi od terena od 20-30 ha nego dosta je veliki potrosac teska je kao djavo .

Stigle su ovakve dve kverneland kod nas zvone ovi kembridzi kad se nekoriste a nisu skinuti ko blesavi .I potrosi traktor za smenu 50-60 litara goriva sa njima .Ali tu gde mogu da rade urade posao komotno moze sejalica za njom da ide .Usavrsili su je dosta ubacili su neke novine .

Nije to za nas sirotinju . Poljusti za smenu od osam sati 35 ha kao od sale i to laganica bez silovanja,u tanjiranju zavisi od terena od 20-30 ha nego dosta je veliki potrosac teska je kao djavo .

Slovan Komerc iz padine vec neoliko godina koriste tanjiracu ovog tipa samo Kunova, pricao mi gazda da su tek prosle godine prisli malo ozbiljnije stelovanju tanjirace, jel je katastrofa radila i u drugom prohodu nije bilo idealno, 660mm diskovi, sad je kaze pomozi boze...
to se ovde na forumu stalno i pominje, nece zapadna i preskupa mehanizacija sama raditi, treba biti stih i za nju...

Nazad
Vrh