Tanjirače

Na ovoj mašini nije moguće maksimalno zakositi diskove jer to konstruktivno nije moguće i nije diskosni plug.Nije sramota konsultovati literaturu ako se nešto iznosi u javnost ili nekog iskusnijeg, a sramota je iznositi ne tačne podatke.

ja i dalje mislim da je to diskosni plug i niste me razuverili u suprotno .koja je razlika izmedju ovog diskosnog pluga http://www.youtube.com/watch?v=r4NxCFw_Cmk i banetove kratke tanjirace

Molim vas za pomoc u fazi sam kupovine tanjirace.. Gledam da kupim tanjiracu nosenu V ali se dvoumim neznam koj zahvat da kupim... Rec je o ovakvoj tanjiraci...

http://www.poljomehanizacija.com/tanjirace/nosene-tanjirace/

(sliku sam stavio da se zna kakvog tipa marka nije ista kao sa slike malo je i laksa mozda ova sto gledam)

Tu tanjiracu bi u glavnom vukli sledeci traktori- Rakovica 65 i Belarus T-40as (dv).. Belarus ce je naj redje vuci...
Sad se dvoumim dal da uzmem 24 diska ili 26??? Prodavac me ubedjuje da uzmem 28 ali ja mislim da je to preveliki zalogaj i za Rakovicu 65 i za T-40.. Tezina je oko 750 kg kako prodavac kaze... Molim vas za pomoc da bi najbolje izabrao i da ne pogresim... Unapred hvala.. :ppozdrav:

@cira92 zasto neuzmes vecu pa da ju vuces sa novim rusom? Ako jednog dana uzmes neki malo veci traktor, ili povecas povrsinu neces morati menjati prikljucak, a mislim da razlika u ceni nije prevelika. Ili ima jos jedna varijanta, kupis tu od 28 i skines dva tanjira, ubais podloske i ponovo sve sastavis, i eto (ima sarafanja ali mislim da za dugorocno gledano ce se isplatiti.

Takva tanjiraca ne moze da uradi neki posao u spremanju zemljista za psenicu.Ako ces da je uzimas da tanjiras oranja onda ti je dobra.820 moze da vuce i do 32 tanjira,kod nas na tereno a rakovici je dosta 26.

Uopste mi nije cilj da sa njom spremam za setvu psenice... Vec posle oranja za psenicu da samo predjem sa njom... A po nekad ja sa 820 danima samo orem a moji spremaju i seju tako da nije 820 uvek kod kuce ali zato je tu Rakovica 65 ili ako kupim T-40.. (koji cu morati da kupim radi ispomoci jer povecavamo povrsinu svake god)....

Braca ne znam koliko zemlje radis ali mi se cini da vam organizacija nije bas najbolja.820 moze da radi dosta zemlje tako da mu ne dreba izpomoc.Zasto ne vidis neki drugi model nosene tanjirace pa ti i ne treba oranje.Iztanjiras 2 puta i sejes.

Nije problem kod mene da se ne moze tanjirati ali vidim kod ostalih da su im prinosi katastrofa sa tanjiracom.. (ne kazem ja da ne valja tanjirati ali izgleda da ne rade kako treba).. A sto se tice da 820 moze mnogo zemlje sam da radi znam ali kod nas radimo (recimo) 50 h u 40 parcela prosek.. Pa ti juri po 10 km sa jednim traktorem??? Ja to nemogu.. Nego ja orem moji zamnom seju i tanjiraju - drljaju.. Nemogu do jedne njive da odem 10 km (u jednom pravcu) i da se vradim po tanjiracu pa das e vratim da posejem pa da izdrljacim.. Pa onda na dan necu uspeti ni tih 1h da zavrsim sam... Zato kod nas posao zavrsavaju brze dva manja traktora nego jedan veliki sam...

- - - - - - - - - -

Kod nas vecina tanjiraju sa OLT 24 diskova,nabace jos koje tegove na nju i urade posao za setvu psenice.. I ja sam jedne godine uradio tako kad nije moglo drugacije... ALi sad neznam mnogo se dvoumim oko ovih tanjiraca... A sad se dvoumim i izmedju OLT 28 diskova (nasao sam jednu u mom kraju povoljnu covek je prodaje ne radi vise zemlju).. Kakve su te OLT 28 diskova???

Nemoze mala tanjiraca da uradi posao ,napravi malo mesa ostane nepokriveno seme ima nejednako nicanje nerazbokori se kako treba.Ko ima tesku tanjiracu uredu ali sa malom nije to to.Jos bolja varijanta ciro je ako imas podrivac sa vise tela i podrijes na 15-20 cm i posle 2 puta potanjiras bude isto kao uzorano a ustedis na vremenu i potrosnji.
Ko ima tesku tanjiracu ili diskosni plug to je druga prica ,diskosni plug za psenicu po meni je najbolji samo nije bas tako mali potrosac dosta potrosi goriva ali uradi kako treba .
Ciro na koju dubinu uzores i koja ti je prosecna potrosnja . A i da napomenem tu gde npr ove godine je samo potanjirano i posejano jesi primetio razliku sledece godine u potrosnji ??

Koliko sam se ja informisao , a informisao sam se i previse. Cak sa imao i razgovore i sa 2-3 velike kuce koje obradjuju i vise hiljada hektara. Najbolje varijanta je velika tanjiraca (kover kop) 1 prolaz , i 1 prolaz RD sa sejalicom na njoj. Sve ostale varijante su manje dobre.

pozdrav..Dajte neku preporuku koju tanjiracu da kupim za zetora 16145? Kakve su one MONSTER,Adine?

Kris80 Nisam napisao. Te velike firme ja sam vizitirao po Vojvodini . Nema u CH firme koje imaju preko 1000hektara.

Nazad
Vrh