Tanjirače

fala Srdjane...jel ti imas takvu?
Nazalost ne,imam madjaricu 30 diskova,ali kod poznanika sam isao da pogledam gore pominjanu...na materijalu se nije stedelo,izuzetno jaka,masivna,i bukvalno ore...lezajevi su jaci nego na ovim manjim,znaci sto se tice izdrzljivosti maksimalno odradjeno...

Ja imam iz uvoza jednu od 2.5m. Zapravo nemam ja ima moj brat . To nije da radi ,to je zajebalo vek.

k2mhas.jpg

Nemoze mala tanjiraca da uradi posao ,napravi malo mesa ostane nepokriveno seme ima nejednako nicanje nerazbokori se kako treba.Ko ima tesku tanjiracu uredu ali sa malom nije to to.Jos bolja varijanta ciro je ako imas podrivac sa vise tela i podrijes na 15-20 cm i posle 2 puta potanjiras bude isto kao uzorano a ustedis na vremenu i potrosnji.
Ko ima tesku tanjiracu ili diskosni plug to je druga prica ,diskosni plug za psenicu po meni je najbolji samo nije bas tako mali potrosac dosta potrosi goriva ali uradi kako treba .
Ciro na koju dubinu uzores i koja ti je prosecna potrosnja . A i da napomenem tu gde npr ove godine je samo potanjirano i posejano jesi primetio razliku sledece godine u potrosnji ??

Ma sta znam oko potrosnje sam vise nego zadovoljan dva traktora sa 3 drazde i to se ne oseti a nema nista bolje od oranja,pa teska drljaca i odma setva... Zasto bi podrivao pa dva puta tanjirao kad sam ja do tad posejao vec i to kavalitetnije mnogo puta... Nego tanjiracu pripremam jer ima godina kad se ne moze orati pa zato pitam... ALi odlucio sam se da ove godine kupim jednu OLT 28 diska i sa njom spremim za suncokret i kukuruz i kasnije sledece god kupim lepo vucnu kao covek i zavrsen problem.. Nego da kupim sad ovu nosenu V i ne radi posao kako treba... Hvala ipak svima na pomoci...

Tanjiraca je ste polunosena. Koliko ce kostati takva u Srbiji ne znam , jer ova je prva na koju sam naiso i odma je kupio. A u zadnje 6god ovde u CH video sam samo 3-4 komada takve. Planiram da idem u F da uvezem nekoliko komada , ali ko zna kad ce to biti. Sa tanjiracom smo prezadovoljni. Jesenas je uradila oko50hektara.

Consumove tanjirace se jako lepo pokazale po izdrzljivosti i po jako lepom radu, od domacih proizvodjaca je jedna od naj skupljih al godinama rada bez brige se isplati...
Vise rodjaka i drugara je hvale sa zadovoljstvom, samo mi se jedan drugar pozalio da je izkrivio rudu kad je zaspao sa Same 190ks a tanjiraca 100x100 3m.

Manje vise sve je to isto, Ferocoop i MBV su imali isto dobre tanjirace a Zmaj pravi iste takve. Ko misli da kupi novu najbolje je da obidje malo proizvodnju i sve lepo vidi. Tako smo i mi kada smo kupovali i tada nam se najvise svidela MBV tanjiraca kod nas je 5 sezona i mi smo prezadovoljni.

ZMAJ i MBV su jedno te isto, samo druge nalepnice. Moja preporuka je Consum. Od domaćih kvalitetnije nema.

Takodje obratite paznju na Mak-kiralj tanjirace iz Ade.. mnogo teske, masivne i mocne tanjirace, oni liju tuljke po zelji od 20-26 cm, a po zelji mogu da stave i kucista od tare (Olt).. kao i svaki detalj sto moze po zelji da ide.. debljina rama, velicina diskova, rotora itd..(al to je svuda verovatno tako) .. ja cu od njih najverovatnije uzeti.... jedino im je boja zdravo gadna :D

Takodje obratite paznju na Mak-kiralj tanjirace iz Ade.. mnogo teske, masivne i mocne tanjirace, oni liju tuljke po zelji od 20-26 cm, a po zelji mogu da stave i kucista od tare (Olt).. kao i svaki detalj sto moze po zelji da ide.. debljina rama, velicina diskova, rotora itd..(al to je svuda verovatno tako) .. ja cu od njih najverovatnije uzeti.... jedino im je boja zdravo gadna :D
Pored zmaja(naravno onu najtezu verziju po porudzbi-ne one grabljice sto prave v2:cool: mak kiralj-gledajuci na sajmu ima solidnu izradu...a ni cena nije preterana.

- - - - - - - - - -

ZMAJ i MBV su jedno te isto, samo druge nalepnice. Moja preporuka je Consum. Od domaćih kvalitetnije nema.
Greska Lalo,bez ljutnje-ali...Pogon bivseg Zmaja je zakupio neki BG lik,ima pravo na ime "zmaj"...znam jer sam narucivao neke delove odande,i mbv sa njima nema nista zajednicko u proizvodnji...samo trguju...vrscani otkupljuju od njih mahom vece tanjirace,podrivace i jos neke masine i prodaju dalje.

Nazad
Vrh