Tanjirače

Koja ja cena vucene tenjirace sa 24 diska? Ja sam nasao jednu polovnu za 1800. Da li vredi toliko?

E kad sve ovo citam dodje mi da opet kupim Torpeda. Ja sam sa mojom devedesetkom vukao V28 MBV zakosenu do kraja i prlicno duboko je i isla, sa i bez prednje vuce. Oseti se razlika malo kad se ukljuci prednja vuca a i manje trosi kad se ukljuci ali je prilicno dobro vukao i bez nje
U potpunosti si u pravu jer i ja imam 90-ku i MBV V28 tanjiracu Torpedo se igra sa njom 2 crni zec i samo gas

E kad sve ovo citam dodje mi da opet kupim Torpeda. Ja sam sa mojom devedesetkom vukao V28 MBV zakosenu do kraja i prlicno duboko je i isla, sa i bez prednje vuce. Oseti se razlika malo kad se ukljuci prednja vuca a i manje trosi kad se ukljuci ali je prilicno dobro vukao i bez nje

ja moju mogu da ukrstim do kraja,ali kada radim za zito u jesen onda mi zanovi traktor i moram paliti prednju vucu,a kada tanjiram strnjiku onda ide lakse i nezanosi ga,a znas i sam da je devedesetka jaca,i ipak je 6 klipova jace nego 4

Torpedo 90 je 6 cilindara i dok ga je Kum imao oni su pumpu podesili mu na 105-108ks. Traktor je jednostavno bio zivotinja. Sada sve te prikljucke vuce NH T5060 i nema tu zestinu kao Torpedo. Dobro naravno da su menjac na TD 90 2 puta odtvarali, ali to je potrosni deo na tom traktoru :osmeh:

Inace za 820 ravan most, da li je bolje vucna od 24 diska i 1200-1300kg ili 28 diskova oko 1400kg? Dakle hocu ljudski da radim, a ne da se pati traktor.

bolje 24, a zavisi kod nas u brdu 82 jeci za zmajevom 24 diska...
Ali sve zavisi od zemljista i terena...

da sve to ima svoju ekspolataciju-ucinak ,vrlo vreovatno da danas moze da odradi bruku posla tako da dok dodje do menjanja diskova mislim da je ta zaradila malo je reci 20 novih tanjiraca u svome rangu

Torpedo 90 je 6 cilindara i dok ga je Kum imao oni su pumpu podesili mu na 105-108ks. Traktor je jednostavno bio zivotinja. Sada sve te prikljucke vuce NH T5060 i nema tu zestinu kao Torpedo. Dobro naravno da su menjac na TD 90 2 puta odtvarali, ali to je potrosni deo na tom traktoru :osmeh:

Inace za 820 ravan most, da li je bolje vucna od 24 diska i 1200-1300kg ili 28 diskova oko 1400kg? Dakle hocu ljudski da radim, a ne da se pati traktor.

to mislis da su otvarali menjac 2 puta za mesec dana :D druze da je on ima toliko konja i dosao da ore sa 3 glave na zemlji kod mene menjac bi se raspao samo,,kad on sa 90 konja za jednu sezonu unisti menjac nacisto onda sta radi ako je otvorena pumpa..
a za tanjiracu ti nema pravila,znaci kakvu zemlju imas takvu tanjiracu kupis,tu nema mnogo filozofije,jer na ovakvim malim niansama zemlja radi veliki ucinak kada je u pitanju teskoca tanjiranja..to ces videti kada se kupi,a i zavisi kakav si vozac i kako radis i kome radis...

Можеш слободно ову од 28 дискова.

Ја сам раније вукао од 24 диска тешку (1800 кг) са Русом 820(није раван мост).

Poslednja izmena:
Isao je taj Torpedo kod njih 2 sezone. Kad im se prvi put skrsio menjac najveci je problem sto su zamenski delovi loseg kvaliteta. Nije on kod njih radio sa velikim prikljuccima (spremac od 2.8, prikolice 2 x 5t) to ga je malo cuvalo, medjutim sa 3 brazde Vogel mu je dolazio glave 2 puta :osmeh:

blago njima..i zavisi koji je menjac bio,ako je bio sa ravnim zupcanicima onda je dobro,to je bolje menjac...a ako je sa kosim to je dosta losiji...

taniracica

Ovo treba vuci 28 diskova f 660mm zahvat 3,2m i 2800kg . netarupanu tuluzinu resava u dva prohoda dok suncokretiste u jednom sprema za setvu
34hxdn4.jpg

- - - - - - - - - -

2zokdxd.jpg

- - - - - - - - - -

2z69u1u.jpg

Iso pogresio si tezinu.Na njinom sajtu je tezina 1500kg plus paker valjci nek imaju 300kg to je 1800.Cim sa je video izgledala mi je lako za tu tezinu.Nije bitno ,bitno je da dobro odradi posao.

Poslednja izmena:
pa ja stao na vagu sa njom to nije kutijasta rama vec rama od ump profila 15mm debljine
a imao sam ja tako jednu isto od 28 diskova vrsacku to sam vukao sa belorusom mtz 82 ona je imala oko 1350kg
kada sam kupovao tanjiracu po narudjbini su je pravili sa teskom ramom jer takve rame stavljaju na vece tanjirace ja sam trazio tako da je prave

Nazad
Vrh