Tanjirače

pozdrav .nisam bas odavno na forumu pisao ista .
Sto se tice tanjiraca probao sam svasta i nosene oltove ,pa otezavao pa nevalja, pa vucenu od 28 diskova sto mtz 820 moze vuci pa opet mi se nije svidelo u tuluzinistu .i prosle godine prodam i rusa i tanjiracu i kupim volva bm 814 i odem u consum i narucim tanjiracu po zelji i to tanjiracu sa 28 diskova od 660 f zahvata 3,2 m , tesku konstrukciju tako da je teska oko 2800 kg i pakre valjke mozda sam malo preterao jer se traktor muci sa njome ali zato resava problem tuluzine za setvu udva prohoda bez greske a suncokretiste u jednom prohodu

To je veoma povoljna kupovina.OLT ležajevi ili je sistem kućišta ležaja preuzet od OLT-a(kućište,puškica,2 valjkasta ležaja i 2 brtve)?Moj savet da nosače čistača zamenite sa nosačima od livenih U profila jer su ovi jako meki i da je obavezno dižete na krajevima njive u toku rada nikako da je okrećete spuštenu i potrajaće dugo bez ikakvih problema..

Ja imam 28 diskova vučenu tanjuraču i ja ju nedižem na kraju nego dignem samo prednje baterije prilikom okretanja u zrak, a zadnji normalno rade i ništa se ne lomi neznam zašto nitko tako neradi i odmah imam uvratine potanjurane i nema dodatnog gaženja na krajevima.

V tanjiraču ne morate da dižete na krajevima već možete da je okrećete spuštenu na levu ili desnu stranu u zavisnosti kako su baterije namontirane.Kod X tanjirače je to malo drugačije,nije da ne može da se okreće bez dizanja ali nije ni malo pametno a što ću se zadržati 5 ili 10 minuta duže na parceli dok ne sredim uvratine meni ne predstavlja problem koliko skidanje baterija i menjanje ležajeva i pakovanja u kućištu.

To je tačno.Ja sa svojim mašinama radim onako kako ja mislim da je najbolje po njih jer nisam uopšte željan šarafanja i popravki.

Evo jedan flmić tanjuranja, snimano je mobitelom pa je zato jako loš video ali vidi se na uvratinama da su prednje baterije podignute prilikom okretanja, a zadnje spuštene. Klip koji podiže i spušta kotače je jednoradni, tako da su kotači u plivajućem položaju da vas nebuni.

[video=youtube_share;mZ7em1zJmHM]http://youtu.be/mZ7em1zJmHM[/video]

04da5e4daaf91b.jpg

Da li neko zna nesto o ovoj tanjiraci? Kako uradi posao i koja joj je tezina? da li je npr. teza od leskovacke?

kozarska dubica ili novi travnik al pre ce biti da je ova prva ,malo su teze od olt-a i lemind-a ali bolje rade jace su i mozes da ih opteretis kolko hoces

Imam tanjiracu IMT od 20 diskova. Posto su mi tanjiri na zadnjim sekcijama ravni, cime bih mogao da ih nazubim. Razmisljao sam da se zezam brusilicom, ali je materijal tvrd, tesko bi to islo. Ima li ko ideju?

Imam tanjiracu IMT od 20 diskova. Posto su mi tanjiri na zadnjim sekcijama ravni, cime bih mogao da ih nazubim. Razmisljao sam da se zezam brusilicom, ali je materijal tvrd, tesko bi to islo. Ima li ko ideju?
Mozes da ih menjas u rumi na vasaru, das tvoje i neku doplatu i uzmes nazubljene....

Imam utisak da seceni tanjiri bolje odradjuju posao od ravnih, bas zato ih i menjam. Hteo sam da se zezam i sam ih nazubljujem, ali cu ih verovatno prvom prilikom samo zameniti i stvar u redu:ppozdrav:hvala momci

Ja sam imao i prednje i zadnje nazubljene i prednje mi se osovine raspale, i tanjuri se potrosili i kolega igrom slucaja nadje od leskovackih tanjuraca kompletne zadnje baterije s ravnim tanjurima... Reko, ajde, zadnje cu premaciti naprijed jer su kao nove a ove gletke nazad. i to je to no medjutim dosao sam na ideju da pravim kao sto moderne tanjurace imaju jedan ravan jedan nazubljen ali nije mi se dalo pa sam samo stavio glatke tanjure nazad i mogu vam reci da je tanjuraca osjetno teza za nositi. Radi se O OLT 24 diska i tanjura nista ni bolje ni gore nego kad su bili svi nazubljeni. Doduse, moja je zemlja lagana za obradu pa i to igra veliku ulogu.

Nazad
Vrh