Tanjirače

Kovačev dobar posao,moram te pozvat u goste da je testiraš u ritu kod nas:osmeh:,mada kasno za ovu godinu:ppozdrav:

Pa zato je i dobra, zbog mehanickog sastava i lakse obradivosti.
Kod nas je ovde pravi test za tvrdo.

gorane nije problem, al si video kako ja napravim docek gostima :ppozdrav:

palika je u pravu i kad je suvo lepo se radi, a kad malo nakisne videliste. prosle jeseni u onoj suvoj zemlji rus je trosio 9l/kj duboko oranje:bravo:

interesuje me u sledecem izboru sta bi mi preporucili u pitanju su nosene V tanjirace, sta izabrati

1. nosena laka V tanjiraca - 2x13 diskova, zahvat 2.4m, razmak diskova 180mm, precnik diska 460mm, precnik osovine 30x30mm, masa 595kg

ili

2. nosena teska tanjiraca - 2x10 diskova, zahvat 2m, razmak diskova 190mm, precnik diskova 560mm, precnik osovine 35x35mm, masa 570kg

potrebna snaga traktora je ista

cika jovo proizvodjac tanjirace je MBV Vrsac, sa livenim tuljcima, V raspored baterija, diskovi 560 mm, oba reda nazubljeni, po preporuci strucnjaka. Isla je bar 10 cm, a i vise u zemlju, na to ja nisam obracao paznju, do prodaje. Merio na disku trag zemlje 18 cm, ali to nije bas skroz dubina. U svakom slucaju isla je dva prohoda na suncokretiste i sejanje psenice. Moji prinosi psenice su sa njom bili 3300-3500-3800-4000 kg po jutru, i to me samo zanimalo. U radu je bolje radio 558 sa ovom tanjiracom, nego laka x sa 24 diska, druga brza i teraj. Mada je za nosenje bila teret dobar.

interesuje me u sledecem izboru sta bi mi preporucili u pitanju su nosene V tanjirace, sta izabrati

1. nosena laka V tanjiraca - 2x13 diskova, zahvat 2.4m, razmak diskova 180mm, precnik diska 460mm, precnik osovine 30x30mm, masa 595kg

ili

2. nosena teska tanjiraca - 2x10 diskova, zahvat 2m, razmak diskova 190mm, precnik diskova 560mm, precnik osovine 35x35mm, masa 570kg

potrebna snaga traktora je ista

1. sa 460mm dobice te sitnije obradjeno zemljiste, predpostavljam da nema paker valjke?
2. bice ne iskoriscen precnik diska zbog male tezine same tanjirace, i dobice te krupnije obradjeno zemljiste...

1. bi bio moj izbor

bas nju ima covek koji radi sa njom medjurednu obradu vinograda, a uzimali od njega neki ljudi i tanjirali suncokretiste, jako sitno i lepo pravi. za dubinu nebih znao. al i 560mm nece ici dublje, jer nema mnogo veci razmak izmedju diskoma(sto je vrlo vazno za dubinu, sto veci razmak dublje ide) a i tezina je kolje...

2djp44n.jpg

Sa danasnje akcije...

Nazad
Vrh