Tanjirače

Imam pitanje ovako imam oltovu od 32 tanjira X tanjiracu i jedan mi nudi bosansku dubicu V od 4,5m imam belorus 1025 skratio bi je na 3,5m ili 3 koliko mogu da vucem zanima me kakve su te Bosanske dubice i koja je bolja za spremanje strnjike za psenicu netreba mi tanjiraca da spremam oranje to radim drugim masinama hvala na pomoci

@KishRobert
Kako da je proba,pa 1025 tanjiracu od 4,5 m moze samo do njive da dovuce
@paracinac
Ako je uzmes i hoces da je skratis-nikako da bude veca od 3 m

ok to ali zanima me dali je bolja V ili X tanjiraca i kakve su te Bosanska Dubica el su dobre ako su lose necu ni da je gledam imam Oltovu ako nije bolja od nje necu ni da idem nerazumem se uopste u tanjirace ocu Oltovu sto imam igram se snjom Belorus je neoseca

Ja ni ne znam cija je proizvodnja ona moja velika zlobnica mnogi su mi rekli da je dubica pa ajde neka bude.5m je zahvat,vucem je sa 210 ks,kada je mokro i kada je pustim do kraja dole pocne traktor od 9t da cupka i poskakuje(bez duplih tockova).Velik razmak izmedju diskova,mislim da je 27 cm nekad zna da vadi vece grudve ali ako ima ridjana da je vuce iza nje izgleda kao oranje.Takva od 3m i ne vise za traktor od 100 ks,to je moje misljenje.

SDC13753.jpg

evo moja tanjurača jean de bru

Evo dečki ako je netko zinteresiran ova moja je na prodaju

Danas sam gledao novu nosenu V Consum tanjiracu 2,5 m 28tanjira precnika 56cm ili 61cm nisam siguran nisam mjerio i kosta 2400 evra sta mislite je li skupa. Na prvi pogled mi se svidela i izgleda masivnije od ostalih sto sam gledao. Imam puno brdovitih njiva tako da mislim da bi taman bila za moj traktor od 95ks. Sad inace radim sa 24 diska malom nosenom.

Poslednja izmena:
Moj komsija ima takvu nosenu s diskovima 56, vuce je s rusom 820 ,lako radi u njivi, ali je problem za hidraulik, po meni preteska je za njega. Sa 95 ks bi bilo mnogo bolje.

A kad ceo dan radi na njivi i ugreje ulje, nisam siguran da li i moze da je digne do te tacke zakljucavanja. Kad dolazi s njive kuci, tanjiraca mu na jedva 10 ak cm od asfalta, a negde i zagrebe asfalt.

Onda prebacite poluge u dalje polozaje i olaksate hidrauliku da je podigne.Tada nastavite sa radom bez problema.Tako smo mi radili dok je rus 82,1 nosio vadilicu za repu.Pokusajte,razlika je ogromna.

Drugar skoro kupio Consum nosenu 2,5m.Radi iznenadjujuce dobro.Inace radi u kombinaciji sa IMT 577 DV.
Mislim ko radi godisnje do 30 ha da ne treba bolja.

Nazad
Vrh