Tanjirače

@Danger

Kod mene je 1523.3 sa Consumovom tanjiračom od 36 diska u selu ima još jedna takva vuče je nov Massey od 175 ks skakuće ko nenormalan iako ima preko 10 tona na kraju je gazda Masseya stavio nazad jedan ogroman teg manje skakuće zato brzina kod njega 13 km/h a kod mene skakutajući maksimalno 9 km/h a bez skakutanja 12 km/h kako ti teraš tako brzo ja pojma nemam samo ako imaš Consumovu od 28 diska drugačije ne može brže .

A evo i koja fotka tanjirace,prasnjava je jer sam je malo probao ,a zemlja je bas suva
img315.jpg
[/IMG]
img316.jpg
[/IMG]

Vuce je rakovica 76 DV,pa znas kako juce sam obisao 2 kruga i ide dosta u zemlju,ali ovde kod nas nije pala dobra kisa jedno 4meseca,tako da cu posle ove kise ozbiljnije da je probam u radu... mada oni koji je imaju kazu da ide preko 15cm u dubinu kad su uslovi normalni ... Cena je 159 600... Inace rakovica je vuce bez problema 2 brzinom nesto preko 12 km/h bez ukljucene prednje vuce

Vuce je rakovica 76 DV,pa znas kako juce sam obisao 2 kruga i ide dosta u zemlju,ali ovde kod nas nije pala dobra kisa jedno 4meseca,tako da cu posle ove kise ozbiljnije da je probam u radu... mada oni koji je imaju kazu da ide preko 15cm u dubinu kad su uslovi normalni ... Cena je 159 600... Inace rakovica je vuce bez problema 2 brzinom nesto preko 12 km/h bez ukljucene prednje vuce

Jel mozes tacno da kazes koliko ulazi u zemlju, 7 ili 8 cm? da li moze na primer posle dava prohoda sa njom da se seje psenica? koj je precnik diska, 510mm?

E Vlado vidiš ja moju malu nošenu nisam redovno nikad mazao,samo pred sezonu. I ....crkla je (otišla dva ležaja),samo maži ja video da ne valja kada ne mažeš.
Kovačev pa ne hvališ se za mašinu? Neka dugo služi:ppozdrav:
meni rece prodavac tanjirace smao jednom u sezoni mazanje,a ja podamzivao svaki drugi dan tako da istera mast...i tako sve lezajeve izmenjam u dve godine...nema logike,ali otkad slabije podmazujem,zamenio sam samo jedan lezaj,i to firme Z&S...e sad jedino ako su fabricki madjarski lezajevi bili losi...clan KishR ima slicnu,pa nek on kaze kako radi sa njom,koliko je uradio i jel zamenio koji lezaj...sve u svemu lezaj je 1000 dinara,ali ako se ne primeti na vreme,odu i odlivci,sto je daleko skuplje...

Jel mozes tacno da kazes koliko ulazi u zemlju, 7 ili 8 cm? da li moze na primer posle dava prohoda sa njom da se seje psenica? koj je precnik diska, 510mm?
Jeste precnik je 510 mm ,za dubinu ti ne bih mogao tacno reci ali ide dosta vise od 7cm i ,
posle 2 prohoda sigurno moze da se seje... Kazem ti trenutno je ovde haos sta je susa napravila,za 4 meseca nije palo 10 l kise po m2 ,evo padala je kisa sinoc i javljaju za naredna 2 dana pa cu posle toga da krenem tanjiranje za sejanje

Jeste precnik je 510 mm ,za dubinu ti ne bih mogao tacno reci ali ide dosta vise od 7cm i ,
posle 2 prohoda sigurno moze da se seje... Kazem ti trenutno je ovde haos sta je susa napravila,za 4 meseca nije palo 10 l kise po m2 ,evo padala je kisa sinoc i javljaju za naredna 2 dana pa cu posle toga da krenem tanjiranje za sejanje

hvala na odgovorima. ako ti nije tesko javi sta se desava dalje. ja planiram da uzmem takvu za r 65, pa me interesuje...

Sad ste me zbunili sa tim podmazivanjem tanjiraca, ja imam tanjiraca komerc iz ceneja v28 da li se te podmazuje svaki dan posle rada ili ne .Meni cak nece ni da istera mast nigde ,vec mi jedno crevo od mazalice puklo.Rec je o novoj tanjiraci odradila svega 40 lanaca.

Ja sam 9godina radio sa vučenom V tanjiračom OMIKRON iz mađarske,ležajeve sam uvek mazao da mast izađe,i to uz okretanje,pa u pun krug čista mast,nisam preterano često,posle svakih 100kj,ali nijedan ležaj nisam menjao,a potrošio diskove za 8mm u prečnik (prednja baterija)

Ja moju podmazujem pred sezonu i posle pranja,znaci oko 3 puta godisnje.Imam istu kao clana vlada90 i nju planiram da prepravim u vucnu

Nazad
Vrh