Tanjirače

Ja uvezo mom bratu jedni polu nosecu koja je stara najmanje 50god . A ovi nasi nemogu da naprave ni slicnu tanjiracu cak ni sada u 2012god. Nije da sam razocaran u nase proizvodjace , nego nemam reci sta da kezem. Ja gledam tu sto je uoglasima , pa ona nemoze ni da se steluje ugao diskova . Zapravo moze , ali posle pola dana zavijanja i odvijanja strafova. Posle svega mogu reci ako se naleti na ovakvi i neko trazi 4000e , da znate da nije mnogo . Jer kad ona nije popustila posle 50god rada onda ce ona trajati jos toliko. Zao mi je sto nisam u mogucnosti da ih nudim u oglasima.

dpa1hy.jpg
119b40o.jpg

ja sam pre par godina hteo i da napravim ovako nesto za imt577, pa sreca kupi jedan ovde 28 nosenu za mtz920 i vidim da to nije posao, a i njemu se ne svidja. prvi prohod u suncokretu stapovi nisu iseckani nego su poredjani u pravcu voznje...
bolje se strpiti malo pa kupiti pravu stvar, nego kajati se posle...

Kod mene je relativno laka zemlja za obradu,danas sam probao sa malom tanjiracom lemind 24 stavio neke tegove prosao 2,3puta napravila je nesto samo da je teza 200kg bilo bi ok zato mislim da bi i odgovarala jedna nosena od 500 ,600kg.Uglavnom bi radila sojiste i ljustenje strnjike posle zetve

po meni su te tanjirace namenjene da spreme setveni sloj na orano zemljiste a ne direkt, da je optimalna vlaga pa da nesto uradi na direkt...
a ljuscenje strnista?dal uopste i pomisliti na to u julu-augustu mesecu kad je deficit vlage?

U mom kraju je nemoguce zamisliti proci njivu obicnom tanjiracom , pa makar i stegovima na njoj. Takva je zemlja , letos sam prvi put radio sa ovom polunosecom tanjiracom po najvecoj susi i bio sam odusevljen kako ulazi u zemlju ( ulazi skoro do osovine ) . Mora se uzeti u obzir da ja nikada sa nasim vucenim tanjiracama nisam radio i zato ne mogu da napravim neku paralelu.

Sa tom tezinom nece ni da se ocrtava gde je prosla a kamoli da napravi nesto,jedino na oranje kad bi se naterala kao sto je Dragan Kovacev napisao.

Moj drug ima Dubičku nošenu 28 diskova . Poručio i čekao 2 godine jer je ta firma već bila pred raspadom . Nakraju su se izgleda skupili i odradili narudžbe . Super radi i jaka je , doduše x verzija al ima i to prednosti . Inače takve nošene mogu i te kako dobro da idu u neorano i mnogo su bolje za kraće njive ( nije bitna veličina parcele , nošene su bolje za kraće a vučene za duže parcele)

Sa tom tezinom nece ni da se ocrtava gde je prosla a kamoli da napravi nesto,jedino na oranje kad bi se naterala kao sto je Dragan Kovacev napisao.

a kad vec si uzorao, nema potrebe tanjiraca (samo gde mora) za laksa zemljista spremac, a za teska zemljista teske drljace...
brdsko planinska podrucja su nesto drugo, oni ih i koriste umesto spremaca. cini mi se da je zombie_666 napisao kad je kupio spremac da nikad nije radio sa spremacem, vec malom tanjiracom spremao setveni sloj...

Nazad
Vrh