Tanjirače

Meni je moju tanjiracu vukao 120 km iz Ceneja do kuce sa Fendom,ja sam kolima isao ispred njega i on konstantno 60 km/h zamnom.te tanjirace nemaju da se stavi klin i oslobodi klip.podigao pre nego sto je krenuo i izvadio creva.Nije nigde popustila niti je klip mrdnuo,pa mi sad reci po cemu je Ferocoop bolja od nje? Sve je to isto,samo svaka ima svoj izgled,a kutije,diskovi,kucista,lezajevi,sve je to isto.

- - - - - - - - - -

Aco ako si mislio na mene,nemam ni ferocop ni consum ali sam vukao obe a radio sam i sa drugim pa iz tog iskustva pisem.
pa jel si vukao Cenejsku?

Nisam cenejku vukao,a kad je sve isto kazi mi zasto se ferocop tesko vuce do zla boga i tone u zemlju do tulaca a Vrsacka grebe ko lisica repom i traktor se igra sa njom,sto i ona ne potone u zemlju?

Bitna je tezina,kad kazu da traktor od 80 ks ne oseti tanjiracu,mogu da mislim na sta to izgleda,ali opet mozda je to nekom dobro.

Ja sam iz Omoljice,skokni da vidis kako ova moja radi.Vukao sam ja i Consum,nista bolja nije od ove moje,veruj mi.Istom brzinom vucem obe i isto posao rade.

@Slobapatrola

kad si trebo da prikazes rad tanjirace ti si prekinuo snimak, vidi se samo kako traktor vuce, ali opet hvala na snimku!

a evo i moje tanjirace, koja je konacno stigla na odrediste

Sta mislete dali nosena tanjiraca od 28 tanjira adut,comet itd i belarus 820 moze da napravi setveni sloj za setvu psenice na kukuruzovinistu soji?Kakva su iskustva razmisljam o jednoj takvoj pa me zanima misljenje drugih.Nasao sam kod jednog privatnika kosta 1200e teska je oko 600kila 28tanjira precnik je 560 ili 510 nisam siguran e sad neznam ni sam.S obzirom da ne sejem puno zita 10ak kj mozda bi ona bia dovoljna.

Poslednja izmena:
Bane kosovar evo broj telefona od firme Razvitak Futog koja se bavi prodajom ležajeva 021/895-072 i 063/500-428.

Hvala puno...

- - - - - - - - - -

Sta mislete dali nosena tanjiraca od 28 tanjira adut,comet itd i belarus 820 moze da napravi setveni sloj za setvu psenice na kukuruzovinistu soji?Kakva su iskustva razmisljam o jednoj takvoj pa me zanima misljenje drugih.Nasao sam kod jednog privatnika kosta 1200e teska je oko 600kila 28tanjira precnik je 560 ili 510 nisam siguran e sad neznam ni sam.S obzirom da ne sejem puno zita 10ak kj mozda bi ona bia dovoljna.

Ja imam ADUT od 28 tanjira teska je oko 800 kg i vucem je sa mtz 820 moze da se spremi zemlja za sestvu. I sve zavisi od zemlje kakva ti je za obradu da li teska ili laka.

Sta mislite o Zmajevim tanjracama 32 diska ,da li neko ima i kako su se pokazali zajedno sa valjcima

kod nas je bila jedna zmajeva od 36 i vracena je u MBV vrsac, nije mogao sa same190ks da je vuce, razlog neznam, al sam video kad postigne radnu brzinu traktor strahovito skace, a traktorista mora da otvori siber na krovu da nebi razbio glavu :D...mozda mu bila preteska...
sad je uzeo 36 consum i nema tih problema...

Ti Zmajevi tanjirace sto pre par godina (2 ,3-4 godina prodavali) ,nisu bas dobro pokazali ima vise njih zali na njih , ima i jedan i u nas selu 28 lista, (zamalo da ja kupio tog tanjiracu sad sam srecan da nisam uzeo) odstojnik 22.5 cm od diska do diska i samo cev, ovi novi sto sad prodaju 19.5 cm odstojnik i neki su liveni ( cim liveni tezi je tanjiraca )

Nazad
Vrh