Tanjirače

Danas smo probali kako ide case sa kratkom tanjiracom i mogu reci da lepo izmesa gornji sloj,ne vadi grudve u ovoj susi kao klasicna tanjiraca.Posle praznika krecemo dalje pa ce biti i neki lepsi i duzi video.Vukli smo je do 17km/h,vuce je traktor kao besan ali pri toj brzini treba se vezati i slem na glavu staviti.Najlepse ide oko 11-15km/h.

To se ne moze reci,znam ja i za bolje a vreme ce pokazati prednosti i mane ovakve tanjirace.

Mislim da nijedna tanjiraca ne moze tako dobro izmesati kukuruziste sa dosta mase da bi se u njega kvalitetno posejala psenica.Sirina je 3 m.

Moj komsija ima consum-ovu tanjiracu u kojoj je na sasiji napravio cepove gde sipa preradjeno ulje i jos digne rotore skroz gore, neverovatno sta radi u kukuruzovistu, i da nemojte se zavaravati, tanjiraca bez rotora je bezveze, meni oni jako znace i nije puno dati za njih 700 E ako je ta cena, jako dobra stvar. Pozdrav.

Danas isli probali tanjiracu,ekstra radi i po ovom suvom,bas sam zadovoljan.posle toga smo je i izmerili,tacno 1400 kg bez rotora.

slika000.jpg
slika001.jpg
slika002.jpg
slika003.jpg

dobra tanjiraca,samo postoji jedan problem...u svakom uglu rama treba da postoji po jedno ojacanje u vidu trougla koji spaja dve cevi pod uglom od 90 stepeni...ne znam zasto to nije uradjeno kod tebe...svi proizvodjaci uglavnom to sada praktikuju,jer hoce da pucaju po spojevima dve cevi ,tj na varu.

aco koliki je razmak između diskova ??? Izgleda mi malo široko za 28-cu ! Inače dobra i masivna tanjirača, čestitam :ppozdrav:

@srdjan7 znam sta hoces da kazes,ali mslim da nema potrebe,niko se ne zali da mu je pucala.

@kameni razmak je 21 cm.hvala :-D

065.jpg
[/IMG]
067.jpg
[/IMG]
069.jpg
[/IMG]
070.jpg
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 21:47 ---------- Prethodna poruka je at 21:46 ----------

danas povareni nosaci i isprobano u radu, odlican posao pravi, sliko bi i to al me nes j..be kamera na telefonu nece da radi danas mater joj... super zadovoljan ucinkom i poslom:osmeh:

bome sam mislio da nece moci rijesiti ali ih rijesava odlicno i super sam zadovoljan, kao da je zuba iza prosla kada sam njega stavio, zao mi je sto me tel jebe pa nisam mogau uslikati ali ocu obecajem sam da rijesim kameru....

Mozda je bolje da se napravi dvodelni valjak , jer ova tanjiraca skuplja na srdinu i zbog toga na krajevima valjak nece dobro uraditi njegov poso.

Nazad
Vrh