Tanjirače

Jbg brale kad su danas svi majstori......ja znam da jesen necu docekati bez Tare,ovo ostalo je katasrofa.

Ja sam imao ADUT tanjiraču blizu 10 godina i nikada sa njom nismo imali problema a natanjirala se pošteno pa mi ovo što sada čitam zvuči ne verovatno.

Ni danas nisu bili po tanjiraču.Krajnje ne profesionalno.Što je više gledam sve više puknutih varova nalazim.Počeo sam da je zaobilazim kad naiđem.

Nažalost, to je sasvim "normalna" pojava i ponašanje prodavaca/proizvodjača, domaćih posebno. Možeš li na neki način tražiti reklamaciju, povrat novca? S obzirom na opisano stanje, njoj ne gine totalno rasklapanje tj. sječenje na svim spojevima i ponovno zavarivanje. Možeš li molim napraviti par slika u visokoj rezoluciji na kojima se vide lomovi?

Reklama za ADUT tanjirače.
Tanjiraču od 32 diska ,ram 150x150 sam kupio prošle godine od njih.Tanjirača je popustila na skoro svakom varu.Jednostavno se var odvaja od materijala koje je trebao spojiti.Dešava se po celoj tanjirači bez obzira ima li taj deo opterećenje ili nema.Užas jedan našta to liči.Neka vlasnici obrate pažnju ukoliko ih imaju.
Zvao sam ih pre četiri dana i prijavio šta se dešava.Rekli da će doći po nju taj dan ali evo još ih nema.Jako bezobrazno sa njihove strane jer sam im lepo rekao da tanjirača nije uradila ni 50ha i da mi treba ovih dana.
Molim moderatore da izbrišu post jer je reklamnog karaktera:osmeh:
Naravno da se šalim takve "majstore " i treba reklamirati kad treba da ti uzmu pare sve cikoću oko tebe a kad treba da isprave greške onda krene ovo-ono.

Po jedan oglas u moj auto. i poljoprivrednemasine. sa sve slikom i da vidis onda belaja.Samo pazi sta radis,mozes biti i tuzen za tako nesto.

Materijali su jako debeli.Zid cevi je verovali ili ne 6mm.Nije se varom stopilo da se uhvate oba materijala.Vareno sa CO2.
Tužim ja njih bre ,a ne oni mene.

A šta fali varenju sa co2 aparatom?Koliko sam upoznat preko u svim ozbiljnim fabrikama koriste isključivo co2 aparate.

Ne fali mu ništa, to je sasvim uobičajena metoda zavarivanja danas, nema gdje se ne koristi (ima naravno i primjena gdje je stari dobri REL nezamjenljiv). Problem nije u samoj metodi već u elektrodama (žici), podešavanju aparata za zavarivanje (slaba struja) ili jednostavno majstoru koji je traljavo i na brzinu zavario te spojeve.

Nije uopšte stopio var za oba materijala.I onda tu gde je slabije uhvaćeno jednostavno se cepa i razdvaja.E sad dali je to do temperature ili žice nemam pojma.

Imam olt dravu nekoliko godina, kupljena polovna od čovjeka koji je radio u kombinatu i tamo ju kupio na licitaciji. Kaže da je kod njih od sedamdesetih godina 2 puta mijenjali komplet diskove. Kaže kad im zapekne proljetno oranje koje su orali gusjenčari ,onda sa ovim normalnim traktorima nisu mogli postić brzinu pa ih zakače za one velike zglobne IMT pa opleti. Evo sad su kod mene opet svi diskovi zreli za treću ​zamjenu , a ne puca.

Tako se nekad radilo u bivšoj Jugi, zato i dan-danas sve te stare mašine i traktori uz normalno održavanje i korištenje rade i rade i rade i radiće još dugo Nekad se za loš var letilo sa posla a danas nikoga nije briga, nema završne kontrole, samo prefarbaj i šalji dalje, kad se neko žali onda je on kriv jer, kao, nije mašinu pravilno koristio.

Nazad
Vrh