Tanjirače

Pre nekoliko dana sam bio u MBV u Vrscu i video strasnu tanjiracu ( nazalost nisam je slikao ). Zahvat je 3.6 metara, velicina diskova 61 cm a tezina 3200 kg. Tezina ni manje ni vise nego 100 kg po disku i to ulazi i u asfalt ako treba.......taman za mog NH-a cena je 7000 i nesto eura

Pre nekoliko dana sam bio u MBV u Vrscu i video strasnu tanjiracu ( nazalost nisam je slikao ). Zahvat je 3.6 metara, velicina diskova 61 cm a tezina 3200 kg. Tezina ni manje ni vise nego 100 kg po disku i to ulazi i u asfalt ako treba.......taman za mog NH-a cena je 7000 i nesto eura
jesi video Cici?razgovarali smo sa njima za takvu zahvata 3.2 metara,i cena je oko 5800 eura.ali iako mi se nikako ne svidjaju one male tanjirace sto sada sam radi,ove su zaista dobre.

ja sam kod kolege tanjiro posle oranja za zito,bilo je strasno oranje grudve,jedva sam tanjiro ali kad sam presao 2 puta bilo je odlicno spremljeno...:)

Snimak današnjeg tanjuranja, otac je vozio prvi krug oko medja pa smo morali da idemo skroz polako, u 4. srednjoj, posle smo išli prvom brzom, traktor i ne osjeti OLT X nošenu sa 20 diskova

[video=youtube_share;ZimAvIeIK34]http://youtu.be/ZimAvIeIK34[/video]

Ma znam, za njega imam sjetvospremač od 2.5m. Ovu parcelu nisam smio da radim ni spremačem ni frezom zbog korijenja, sa jedne strane se razno korijenje pruža gotovo do polovine parcele pa ju je jako teško uzorati, jedva 20cm. Zbog toga sam odlučio da je tanjiram jer je njoj najlakše, iskosio sam je maksimalno i spustio do dna i samo gas. Nisam htio da radim sa 539, njim smo bacili ureu, neću badava da ga patim sad kad je veći trakor tu. Inače mislim da bi za hurlimana taman bila nošena X ili V sa 28 diskova.

Kada sam ga kupovao isprobao sam ga sa olt sa 20 diskva a posle i sa olt sa 24 diska, obje nošene X. Nijednu nije ni "osjetio", ne znam kakve su V tanjirače za vući, nikad nisam radio sa njima.

EDIT

Evo sad tek vidim Fiatov post, dobro sam pretpostavio, V tanjirače su ipak teže.

Ja sam vuko X tanjiracu sa 28 diska i jos sa kamenjima da bude teza i de to lepo al kad sam probao sa V tanjiracom sa 24 diska neka sa velikim tanjirima bogami bilo je muke vuko je al polako...pozdrav

Reklama za ADUT tanjirače.
Tanjiraču od 32 diska ,ram 150x150 sam kupio prošle godine od njih.Tanjirača je popustila na skoro svakom varu.Jednostavno se var odvaja od materijala koje je trebao spojiti.Dešava se po celoj tanjirači bez obzira ima li taj deo opterećenje ili nema.Užas jedan našta to liči.Neka vlasnici obrate pažnju ukoliko ih imaju.
Zvao sam ih pre četiri dana i prijavio šta se dešava.Rekli da će doći po nju taj dan ali evo još ih nema.Jako bezobrazno sa njihove strane jer sam im lepo rekao da tanjirača nije uradila ni 50ha i da mi treba ovih dana.

Zvao sam par starih majstora varilaca da vide.Ljudi sa 40 godina varilačnog iskustva nisu ovako nešto videli.Odmah nazovem drugara koji je takođe kupio od njih istu takvu kad i kod njega počela da se "razcvetava".

Reklama za ADUT tanjirače.
Tanjiraču od 32 diska ,ram 150x150 sam kupio prošle godine od njih.Tanjirača je popustila na skoro svakom varu.Jednostavno se var odvaja od materijala koje je trebao spojiti.Dešava se po celoj tanjirači bez obzira ima li taj deo opterećenje ili nema.Užas jedan našta to liči.Neka vlasnici obrate pažnju ukoliko ih imaju.
Zvao sam ih pre četiri dana i prijavio šta se dešava.Rekli da će doći po nju taj dan ali evo još ih nema.Jako bezobrazno sa njihove strane jer sam im lepo rekao da tanjirača nije uradila ni 50ha i da mi treba ovih dana.
a ja planirao isključivo ADUT :sta:

Takvo razdvajanje zavarenih spojeva sam imao prilike vidjeti u praksi na nosačima kotla termoelektrane (ogromni I-profili visoki preko 2000mm). Problem je bio materijal nosača, ploče od kojih su I-profili bili sastavljeni proizvedene su valjanjem i tom prilikom je došlo do raslojavanja materijala - materijal je bilo lošeg sastava i došlo je do formiranja "listova" od kojih je svaki ima drugačiji sastav. Dešavala se potpuno ista stvar, zavarivano je elektrodama sastava predvidjenog za taj i taj čelik, sastavi nisu bili kompatibilni i kada su se pojavili naponi u konstrukciji mnogi spojevi su se bukvalno "odlijepili". Siguran sam da je i kod tih tanjirača sličan problem, zavarivanje je odradjeno pogrešnim elektrodama.

Nazad
Vrh