Tanjirače

Dobre su one za redukovanu obradu , samo tu ima jedan problem. ( Za soju ili pšenicu na kukuruz nebi komentarisao ) , ali za k-k (kukuruz na kukuruz) , još ako je bio dobar rod , toliku masu u redukovanoj obradi nije problem pomiješati sa zemljom da na površini nebude mnogo ostataka (dobar tarup na kombajnu itd) , ali ta kukuruzovina se onda uglavnom nalazi u dubini sjetve i može praviti još više problema (možda i kod soje) . Kod redukovane obrade bi možda bolje bilo što više ostataka na površini ali isitnjenih , pa onda na sijačici dobri "sklanjači " i to je to.
Imam nekoliko ha kukuruza posijano redukovanom obradom ( podrivanje i tanjiranje) biće slika zasad površina izgleda dobro ali ima dosta ostataka u zoni dubine sjetve pa bi tu moglo biti problema.

Tanjiraca ti nije losa , spremna za udaju.

---------- Poruka napisana 28-04-12 u 10:39 ---------- Prethodna poruka je 27-04-12 at 22:28 ----------

Evo mog brata u jucerasnjoj akciji.

ferocoop iz Temerina i tanjiraca komerc i Ceneja ja mislim da su to najbolje tanjirace.. sta vi mislite?? planiram da kupim koju mi predlazete? :osmeh::bravo::ppozdrav:

Najbolje su tanjirace iz uvoza , samo ako mozes da nadjes takve. Mislim sa zapada , nikako sa istoka.

ma,mala ti je za njega od 24 diska...
ova moja je oko 2t teška

dragane,skupe su nove sa Zapada za nas, a Ferocoop i Consum mislim da prave kvalitetne stvari

Mačvanin 82 Ma znam da su nove skupe , ja sam mislio na polovne , ali u nekom dobrom stanju. Ja ih uopste ovde ne nalazim iako naletim na neku dobru tanjiracu , garaza me pretekne , kupi je ona pa je preprodaje.

Novo je novo , to se ja slazem. Nemozemo uporedjivati nov IMT traktor i polovan JD sa 1000radnih sati. I dalje ostaje da je novo , novo.

danas sam bio u Rumi na vasaru i bili su ovi iz Ceneja 24 diska ram 150*150 cena 3300 takva je ja mislim cena i ferocoopova 24 diska sa tezim ramom. ako ti treba broj ja cu ti dati pa ih nazovi. :osmeh:

Ako već uzimate novu tanjiraču onda uzmite sa 28 diskova.Diskovi da budu 560 sa razmakom od 19cm između,ta radi lepo sitno jer verujem da je kupujete zbog jesenjeg tanjiranja kukuruzoviništa za setvu pšenice.Ta sa 24 diska radi krupno i ima da ispadnete iz traktora kada budete sejali za njom i ako ne bude povoljna jesen moraćete ići više prohoda da bi se lepo istanjiralo.To govorim za naš tip zemlje.

Aha.Hoćete da orete sa njom. :sta: Što više ide u zemlju to je traktor teže vuče.Kod tanjirače nije ona uže-brže već uže sporije jer uža bolje kopira teren.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh