Tanjirače

Ma znam, za njega imam sjetvospremač od 2.5m. Ovu parcelu nisam smio da radim ni spremačem ni frezom zbog korijenja, sa jedne strane se razno korijenje pruža gotovo do polovine parcele pa ju je jako teško uzorati, jedva 20cm. Zbog toga sam odlučio da je tanjiram jer je njoj najlakše, iskosio sam je maksimalno i spustio do dna i samo gas. Nisam htio da radim sa 539, njim smo bacili ureu, neću badava da ga patim sad kad je veći trakor tu. Inače mislim da bi za hurlimana taman bila nošena X ili V sa 28 diskova.

malo kasno ali nije naodmet, olt 20, 24 i 28 diskova su iste tanjurace, tako da kupis u zeljezari cetvrtastu šipku 25X25 mm , tokar ti napravi navoj, kovač "glavu", kupiš 4 ili 8 diskova i za par sati imas veličinu koja ti odgovara. tako smo mi napravili (sad su prodane) , jedino ako mislis ici na 28 onda je bolje da sva cetiri vanjska diska budu manjih dimenzija (nabaviš rabljene) jer ovako rade prevelike "kanale".

imam nosenu v tanjiracu 24 diska ,precnik 510 i razmak izmedju 180 mm.planiram da je prepravim na vucnu i na 28 tanjira.mislim da je moguce.nego,do sada nisam video da osovina sa tockovima moze da bude i iza baterija.meni bi bilo lakse da je smestim iza,ali mislim da je ipak bolje u sredinu.sta mislite sta je bolje i da li je mozda neko radio ovakvu prepravku?

jel mi moze neko reci gde da nadjem pecurku za olt tanjiracu mislim na onaj deo sto stoji na samom pocetku baterije sa suprotne strane matice i navija odnosno na pocetku osovine kod nas nema nigde

Epilog oko moje tanjirače Adut je sledeći:Bio je gazda i konstatovao da je greška do varioca tj. ne stručnog varenja.Skinute su baterije i tanjirača je natovarena i odvučena u Utrine.Dogovor je da se svaki var ponovo pređe i posle ofarba.O daljim dešavanjima ću pisati kako budu tekla.Za sada sam zadovoljan razvojem situacije.Gazda je bio veoma uljudan i raspoložen da se sve to odradi o njegovom trošku naravno.

ja imam minav v 24,nije losa,zadovoljan sam. prosle godine sam je uzeo do sad je uradila oko 40-50 ha,nije bilo problema.redovno podmazivanje i gas. drugar ima od 28,zadovoljan i on

Šta kažete na ovu

Tecostarmaxima.jpg
[/IMG]

Epilog oko moje tanjirače Adut je sledeći:Bio je gazda i konstatovao da je greška do varioca tj. ne stručnog varenja.Skinute su baterije i tanjirača je natovarena i odvučena u Utrine.Dogovor je da se svaki var ponovo pređe i posle ofarba.O daljim dešavanjima ću pisati kako budu tekla.Za sada sam zadovoljan razvojem situacije.Gazda je bio veoma uljudan i raspoložen da se sve to odradi o njegovom trošku naravno.

Jesam ti rekao da je to neki majstor sfušerio, pijan bio garant. Sreća pa je gazda ipak "čovijek", takvog u BiH teško da možeš naći.

Od 4m,koja se sklapa za transport na 2.5m nošena,u zavisnosti od tipa rotora košta od 11.000-13.000 eura,meni se sviđa,samo zavisi kakav je to turski čelik
Drugar ima AMAZONE CATROS 4m,vuče ga sa DF 210ks na kukuruzištu kad prođe 2X treba tražiti lisku (dubina oko 15cm,radna brzina 15-20 km/h) Ako i ova radi kao ona onda nije puno para,jer je Amazone 2X skuplji

Ova sa hidro liftom nije tako skupa . Ako kosta 7500e , onda bi ja mogo da ih imam 20% jeftinije , jer izvozim robu iz zemlje . A jos jeftinije ako ih kupim u Tursku, pa ih ponudim ovde u Svajcarsku. Ideja je haos.

Ova sto sam ja stavio nije turska,ona od Mindjusara jeste a njenu cenu od 3m neznam.

Nema veze lepo ona izgleda , samo svajcarci imaju kamen po njivama , a po negde i stene, neznam da li su ih tirci ispitivali na takva tla. Plasim se da kad naleti na veci kamen da se ne iskrivi disk , osovina ili tako nesto.

Nazad
Vrh