Tanjirače

Sad sam se cuo sa covekom iz Consuma, kaze da je nemoguce napraviti V tanjiracu sa zahvatom 2,4m :sta:

Pitao sam za vucenu...Kazu da to ne moze da radi, da ce da ide cik-cak za traktorom, i da to niko ne moze da napravi (tanjiracu uzu od 2,8m). Kad sam rekao da a trzistu vec postoje tanjirace manje od 2,8m proizvodjaca Agromerkur, i Uzel, lik mi je rekao "idi onda kupi od njih", i spustio mi slusalicu... Vrlo su poslovni mogu reci, a planirao sam i sspremac da uzmem od njih...

I ja kada sam kupovao tanjiracu zvao sam njih i meni su isto to rekli neznam kakva im je politika firme. Zato sam lepo kupio od drugog proizvodjaca i ne kajem se.

Njihova stvar! Mozda im tako dobro ide, pa moraju da odbijaju musterije...
Zvacu sutra Cenej, na sajtu pise da sve rade po zelji kupca, pa mozda tu budem imao vise srece!
Ili, ne znam koliko bi mi bila pametna opcija da uzmem npr 2,8, i 1800 kg tezine, pa da skinem po 2 diska sa svake osovine. Posle, ako kupim veci traktor, vratim diskove, i napunim sasiju uljem, da je otezam...

slusaj ovako za rusa 82 ks je puno 1800 kg,za njega je da vuce 1400..ako je teska zemlja a ako je neka laksa moze i do 1600 preko toga mu je puno...ja vucek adutovu od 28 diskova i 1400 ie teska ja je merio i radi kako treba,nemogu je ukrstiti skroz ako je soja ili kad 2 put taniram zanosi rusa ali nekad i moze,povucem prednju vucu i ide 6 kako treba...i ako jos ima kod tebe brda nikako preko 1400 kg nekupuj neces moci vuci...ja moju vucem u bregu 5 ne moze brze ali ore sa njom...

Ja sam vukao consum-ovu tanjiracu 2,8, 1400 kg sa MTZ 820, i licno nisam zadovoljan sa radom u netarupanom kukuruzu.Slabo to ide u zemlju, i mala je to tezina po disku-50 kg. Jesenas sam vukao Agromerkur 24 diska, 2400 kg po disku, ali samo 7 km/h.I pored male brzine sam uspeo da netarupano kukuruziste spremim jako lepo. Nekim kompromisom sam dosao do tanjirace od 24 diska, i tezine od 1800 kg. To mu dodje 75 kg/disku. Mislim da bih takvu tanjiracu mogao vuci oko 10 km/h

Ja sam vukao consum-ovu tanjiracu 2,8, 1400 kg sa MTZ 820, i licno nisam zadovoljan sa radom u netarupanom kukuruzu.Slabo to ide u zemlju, i mala je to tezina po disku-50 kg. Jesenas sam vukao Agromerkur 24 diska, 2400 kg po disku, ali samo 7 km/h.I pored male brzine sam uspeo da netarupano kukuruziste spremim jako lepo. Nekim kompromisom sam dosao do tanjirace od 24 diska, i tezine od 1800 kg. To mu dodje 75 kg/disku. Mislim da bih takvu tanjiracu mogao vuci oko 10 km/h
Malo si napravio gresku. :ppozdrav:

ja sam sa mojom tanjirao kukuruzoviniste istarupano da lakse poorem i nisam mogao...slabo je isla u zemlju...tu je malo laka za tako nesto ali strnjiku ili sto sam tanjiro za zito gde nema ostataka ide kao luda u zemlju...cak sam hteo i tegove da stavim na nju da bolje potanjira kukuruzoviniste sa ostacima ali sam odustao...

Adut ima kombinaciju 28 diskova sa razmakom izmedju 19cm sto je radna sirina 2,5m.

Tanjiraču sa tolikim opterećenjem po disku sa 820 ste mogli vući samo po putu.Bez uvrede ali mislim da ste se preračunali.

16bj1uf.jpg

28tanjira za rusa kad das ugao puna kapa,22cm je izmedju diskova i zato ulazi bolje u zemlju nego od 19 cm

Poslednja izmena:
Rodjakova tanjiraca Agromerkur Ada, zahvat 2,5 m, 24 diska. Tezina oko 2500 kg. Kupljena letos, uradila oko 120ha, nije imala nekih vecih problema.
2mdo1np.jpg
[/IMG]
1zokzyh.jpg
[/IMG]
2cwki9x.jpg
[/IMG]
1585v0y.jpg
[/IMG]
b4f3wk.jpg
[/IMG]
@Matic
Bez uvrede...Evo to je ova tanjiraca. Vidi se koliko je masivnija, i koliko je ozbiljnija sasija od ovih obicnih. Nemam katalog, ali receno mi je da je teska 2400 kg, e sad nisam merio, ali po masivnosti mi deluje da je tu....

Ja sam mislio na klasičnu V tanjiraču jer tanjirače sa opterećenjem od 100kg po disku spadaju u grupu teških tanjirača.Ovde niko ne može takvu sa 28 diskova bez 180-200 ks da vuče pa mi čudno bilo.Ne znam kakva je za vući ova vaša jer se nisam susreo još sa takvom.Jeste masivna,vidi se iz priloženih slika.

Ma, tanjiraca je strasna...rodjak je vuce sa 952, ali to nikako nije prava stvar. Kad bi je potegao neki traktor od 12o konja, to bi bilo extra... Ne znam, sad se ipak nesto razmisljam da uzmem klasicnu od 28 diskova, i skinem 4 diska... Mislim da bih tako mogao skroz da je ukosim, i vucem malo brze...

za to rus ima da se usere ako bude vukao..pazi sta ti kazem maximum je 1400 do 1600 kg,preko toga nije nista sta radi...kupi pa ces videti...ja znam kako je jer sam vukao...

Sad sam se cuo sa covekom iz Consuma, kaze da je nemoguce napraviti V tanjiracu sa zahvatom 2,4m :sta:

Sto je nemoguce, ja sam pricao na sajmu na Adutovom standu o V tanjiraci od 2.2 metra, sto onda ne moze da se napravi od 2.4. Mislim da je i tanjiraca clana malaksalo zahvata 2.2m.

ps. malo sam istrcao pred rudu, nisam video da ima jos jedna strana. Video sam odgovor, ali mi nije bas jasan, izvinjavam se na gresci.

Nazad
Vrh