Tanjirače

nikollaa

Ja imam ferocoop 28, i vučem je sa 952. Kad je kupovana naručeno je da bude malo jača konstrukcija tako da je njena težina 1570 kg tako je bar napisano na računu. U zavisnosti od uslova zemlje brzina kretanja uglavnom od 10 do 12 km/h može i brže al to nije posao!!!
Čini mi se da je ferocoop promenio ime (ili se udružio) u Ratar Temerin. :ppozdrav:

Jednom sam video jednu ogromnu taniracu na prodaju. Ali u to vreme nisam imao tel. koji fotografise , a nije ni postojao ovaj forum. Tanjiraca je imala ogromne tanjire , svaki tanjir je imao svoju oprugu , a pozadi 2 reda diskovi valjka , ali ti diskovi su bili vislji od 50cm a iza tih valjka , ne secam se vise sta je imala. znam da je imala 3x2 prikljucka za hidraulik.
Imamo mi takvu tanjiracu mi je zovemo bosanka ,tj takva tanjiraca se koristi kao podrivac posto ide i do 35 cm u zemlju ali treba sila od traktora da je vuce ,nego upotrebljava se bas u ovakvim uslovima kao sto je bila ekstremna susa i kad je ekstremno tvrda zemlja onda ona cepa.

Evo moje tanjirače, slika od prije par godina.

12229no.jpg

Sve je manje koristimo, prošle godine samo na dvije parcele (1.5ha), ove godine nikako jer ću raditi sa spremačem i hurlimanom (ako budem sijao uopšte).

Zato što sam ostao bez ikakvih primanja, otac otišao u penziju prije mjesec dana (a neće je dobiti do jula u najboljem slučaju), mama je srčani bolesnik i liječenje košta 150-200 evra mjesečno, ja ne mogu da nadjem nikakav posao (nikome nisam podoban), kukuruz previše jeftin i neće niko da ga kupi, nemam šta da prodam tako da vrlo vjerovatno od ovogodišnje sjetve nema ništa. Trebao sam da se zaposlim oko nove godine no prevaren sam tako da izgleda da moju porodicu čekaju teška i gladna vremena.

Nemoj da se "sekiraš", do vremena prolećne setve već ćeš se nekako snaći dal kroz ugovaranje proizvodnje, dal kroz paritet, dal na neki drugi način......

Ako mogu slike te king size tanjirace ?
Kad pocnem da radim slikacu pa cu okaciti. Ali da pojasnim nije ona king sajz ,ima veliki precnik tanjira visoka i dugacka ali nema veliki radni zahvat ,meni prvi put kad su rekli sa dzon dirom od 33o ks da je zakacim ja poceo da se smejem reku zajebavaju me i kad su poceli da mi pricaju ja nisam verovo a kad sam otiso da radim sa njom au para ma kakav podrivac a nema sta da pokida ,ali guta gorivo to je strasno .Ma kod nas je problem sto nemamo dovoljan broj mehanizacije za toliku koliciunu zemlje i siluje se sve i upropastili smo zemlju kad smo ulazili po blatu repa vadjena po snegu gde bre tu gde prodje holmer,bariceli ili jos sad ova ropetina to se nemoze 3 godine dovesti u red.

Razmisljam da do leta narucim vucenu tanjiracu u Consumu, za MTZ 820, da bude sa 24 diska, i ukupnom tezinom od oko 1800 kg, pa me zanima da li je radio neko nesto slicno, ili generalno ima neku zamerku, ili misljenje...

Moralo je tanjiracom jer su bile velike grudve..a da ih nisam sad razbio dok je mokro nebih mogo ni da ih razbijem vise....isao bi draljacom da imam neku bolju tezu sa rotorima ali imam malu laku i s njom nemoze nista da se radi...pozdrav

Nazad
Vrh