Citam ako pisete da se tanjurace lome i da ramovi pucaju... Vjerujte mi nije do kvalitete tanjurace, nego do nepaznje i nemarnosti sofera. Vucena "X" tanjuraca se u okretanju MORA podizati iz zemlje inace ce pucati tanjuri, ramovi, odlazit ce lezajevi. Kod "V" tanjurace se okretati moze u lijevo ako se ne varam, jer u lijevom okretanju tanjuri nemaju napadni kut na zemlju, vec se samo kotrljaju da tako kazem u prazno...
Mi ovde imamo vrlo lako obradivu zemlju i bio sam svjedok kad je kolega u to vrijeme vukao "madjaricu" sa zetorom 120ks i u okretanju na uvratini je polomio tanjur i vikao je kako kvaliteta nije nikakva. Isti taj je lomio civija i civija, jer se tanjuraca kopcala na zadnje poluge, a ne na poteznicu. Klinovi za kacenje na tanjuraci bili posukani ko kifle (jedna civija se u okretanju slomi, pa vuce tanjuracu pod takvim opterecenjem samo na jednom kinu dok ne primjeti da nesto ne valja) a cjevaste spanere na zetoru je izlomio do krajnjih granica.
Ima takvih primjera jos u mom kraju i najvise me zacudilo sto u tanjuranju strnjaka po suhom jedan vrlo precizan gazda u tako tvrdom ne podize tanjuracu... To je kao da vucenu sijacicu ne podizete u okretanju, isti slucaj. Tu se pojavljuju velike bocne sile u lezajevima i u cjelom stroju a on za to nije projektiran i zato se lomovi desavaju.
Svaki komentar o nekvaliteti robe ne prihvacam od ljudi koji ne podizu "X" tanjuracu u okretanju.
Nitko se ne zapita kako to da nosene tanjurace ne pucaju tako cesto? Kod nas ima dosta FEROCOOP tanjuraca nosenih i jedan poznanik iz mog grada na ramu od tanjurace kopca radna tjela od podrivaca i podriva. kad treba tanjurati, namontira baterije na ramu i tanjura. Nikad nista rami nije bilo.