Tanjirače

Ja koristim taru V28 od tanjirace komerc,diskovi 610mm,ram 150x150,sa paker valjcima jako lepo radi,u ovoj varijanti imam i dubinu i brzinu,kod mene je zasad odradila oko 1400 kat. jutra i promenio sam samo jedan lezaj od tocka i nista vise,redovno podmazivanje i nema problema,ja sam prezadovoljan sa njom :osmeh:..

Poslednja izmena:
Neli,ako sam te dobro razumeo,u tanjiranju vozis bez prebacivanja male rucice u spori hod,nego samo u nizi brzi hod i drugi stepen velike palice?to je jako sporo,i za tanjiracu od 30 diskova(moja je skroz ukosena,baca zemlju metar),i moze da ide bez pojave dima na auspuhu do 4 brzine...a druga je ako me secanje ne vara oko 6.5 km/h-pa to je brzina sa kojom sam radio sa 82...odakle si tacno,kakvu zemlju imate-to mora moci brze.

Zvao sam malo pre za cene....Consum 2.8 m sa paker valjcima 4300 eura,a tanjiraca komerc 4000 eura,digli cene...One kiralj su 3800 eura.

@Neli
Da je jaci traktor,doneo bi je kao ja u delovima,toliko o kvalitetu.Zato necackaj mecku i teraj sa tim traktorom i vrati valjke,posto jako lose radi bez njih.
Moguce,nisam probao,a i nemam nameru jos da menjam ruju tako da sam miran.A valjke nemam,jer tada su kostali 800e,bilo mi je mnogo.

---------- Poruka napisana u 14:40 ---------- Prethodna poruka je at 14:33 ----------

srdjan7Kad tanjiram,reduktor(malu rucucu) ubacim u spori hod pa u brzu varijantu,a veliku rucicu u 2.Prvi sledeci hod reduktora je brzohodna za transport.Mislim da je ovo dovoljno,nisam probao u 3. ili 4. u tom rezimu,ali mislim da bi mu tesko bilo.U Glogonju imamo razne crste zemljista,od peska do slatine.

Ja u vlasnistvu imam MBV tanjiracu V28 vec 4 godine ,godisnje potanjira oko 150 jurtara, za sve ove godine rada jedino je otisao jedan lezaj i jesenas mi je pukao jedan tanjir dok sam tanjirao detelinu ,celac, za zito, mi smo sa ovom Vrsackom tanjiracom prezadovoljni

Zbog cega? Pa sve tanjirace su slicne, razlika je u nijansama ali suština je ista,
Najbolje pravilo dobre tanjirace je Banat, ako tamo izdrže onda onda ovde kod nas u Bačkoj nece biti problema

Lepo sam napiso da vadi grudve ja sam isto na svom setvosmpremaču imo problem on je vadio još grudvi umesto da ih razbije kod mene je bilo zbog rotora al kod njega što je tako radila pojma nemam a kolko znam konsum testira mašine negde u Knićaninu gde oni tvrde da je tu najteže zemljište u Srbiji

Koji su ti to fazoni pa naravno da sam probao i adutovu, consum i mbv pa sam se odlucio za tanjiracu komerc sta mislis da pisem napamet razlika izmedju nas je jedino to sto ja nikad ne komentarisem nesto sto nisam video ili probao

Koja ti je bas zadnja cena za imt-a u oglasima ,nagruwo si swetsku cenu a ???

Danas mi jedan komšija nešto objašnjavao o nekoj pravljenoj spojnici za tanjirače , čak mi i skiciro al nisam baš shvatio. Kao , na njoj bi se "aksialno" mogla naginjati , odnosno neka "okretna poteznica" . Jel neko ima tako nešto?

Ako ti je klin knap sa okom rude onda mnogo znaci.Primar:ti se neces prevrcati sa traktorom svaki dan ili naterivadt tanjiracu u kanal ali moza da ti se desi da jednom pogresis i ...Nije lose imati pa makar nicemu ne sluzila.Ovo pricam za malje traktora,ne verujem da moze ovo da se desi nekom velikom.

Momo mišljenja sam da Dravi to ne bi ništa pomoglo kod vožnje u rikverc.Jednostavno joj je ruda takva da gipka dosta a što se tiče kopiranja terena široka je i ne može da kopira kao one uže tanjirače.
Malaksalo tu vašu tanjiraču je vukao traktor koji joj ne može ništa dok su recimo nekolicina istih tanjirača u selu koje vuku jači traktori imale gomilu problema.Osovine,ležaji,ram,čistači...

Nazad
Vrh