Tanjirače

Mi i mislimo da uzmemo consum tanjiracu,pokazale su se kao najbolje i najjace.....Znace paker valjci,nemoj te tako....Kad se zito poseje,mesto drljacom predjes tanjiracom,samo je ispravis i pustis 5 cm u zemlju i spustis paker valjke,napravi dobar posao.

Kolega samo Consum sa rotorima resava teren za zito savrseno i bez greske, tockove skroz gore i negde i nemoras dva puta prelaziti.

• Like
Reagovanja: aca
slazem se da su consumove dobre:ppozdrav: ali nisu najbolje,a sto se tice prelaska samo jednom sa rotorima ,verovatno ima zemlje gde moze ali nekada nije dovoljno ni dvaput moras ici i tri puta .sve zavisi od pred useva i zemljista.pozdrav

Po čemu je bolja? Da li imate neke rezultate i pokazatelje kada to tako tvrdite ili onako odokativno?

Tanjiraca komerc ne moze da se meri sa Consumom...licno ja je nemam,ali sam imao dodira sa obe.komercove imaju katastrofalne cistace,sve se krivi cim nakupi izmedju diskova,a vucno oko se razlokalo posle nekoliko dana rada,pa mislite od kakvog je materijala.

Kad sam uzeo ruju,u jesen 2007.,bila je velika kaljuga kod nas i mnogo mi se skupljalo blato i kukuruzovina izmedju felne i kabine pa sam to ovako resio.Samo pomeranje po osovini nije pomoglo pa sam okrenuo tockove.Za consumove tanjrace nisam rekao da su najbolje,prenosim moja iskustva.Kad sam je porucivao pitao sam prodavca koja bi pasovala za mog rusa da bi imao i dubinu i brzinu.Jer brzina je ta koja pravi sitnu zemlju.Mogao sam uzeti neku tezu,ali bi morao sporije da vozim i mucio bi traktor,a i drzati tanjiracu na tockovima u radu po meni nije pravo iskoriscenje.Minimalno prolazim i za zito i za kupus posle krompira,dva puta.Dosta sam radio i do sada nisam imao problema.

ja sam tanjirao sa 1025 12.7 km/h,ima snage vuci,ali skakanje po kabini...a i posao nije,jer tanjiraca prelece...obicno idem oko 10-10.5 km/h.a dok ju je 82 vukla,nista joj falilo nije,kako ju je zakacio 1025,3 lezaja sam menjao.

Sat mi neradi,ali ja radim u 2.brza u sporijoj varijanti na 2100 obrtaja,turbina samo svira,temperatura na 80C,kad spremam za kupus idem u nizu brzinu jer potone u basti i do osovine.Redovno mazem i do sada nisam pipao lezajeve,a i klateci brisaci nisu mrdnuli,rade savrseno.

Kod mene kolega kupio od tanjirače komerc od 32 diska prošle godine pre proleća držao ih 2 meseca i prodo kad ga pito što on je meni kazao da umesto da razbiju grudve na grudvastom terenu gde setvospremač ili laka drljača ne mogu da izdrže one su vadile još grudvi makar kao ih podesio

Ove jeseni sam vukao i Consum i Adut,prvobitno sam hteo da kupim Consum,ali zbog roka isporuke nismo uspeli da se dogovorimo pa sam porucio Adut od 28 diska,samo zbog roka isporuke,jer je bio septembar a meni je tanjiraca hitno trebala,sto se ispostavilo kao odlicno resenje,ali sam imao problema i sa Adutom,nisu je isporucili na vreme,nego su kasnili par nedelja,pa sam bio primoran da pozajmim Consum od 28 diskova,kada sam poceo da radim sa njom,bio sam zadovoljan kako je traktor vuce ali sa izgledom zemlje posle nje i nisam bas,ali kad je stigla moja tanjiraca,mogu da kazem da ju je traktor teze vukao od Consuma,ali ne merljivo je bolje izgledala zemlja iza nje,malo je uza(sto mi se jedino ne svidja),i verovatno je veci pritisak po disku,ta tanjiraca bukvalno u beton ulazi a leja ostaje iza nje,po meni je Adut puno bolji od Consuma,a i jeftinija je par stotina eura

Kao i medju ostalom masinerijom i consum ima vise varijanti tanjirace.Razlika je u velicini profila,debljini profila,velicina diskova,sa i bez pakera.Ono sto je meni prelomilo kod njih pored zvucnog imena je bio izgled rama,posto nisam imao nikakvog iskustva,a uporedjivao sam sa vrsackom,zmajem i adutom.O ukusima netreba raspravljati.Ja je trenutno drzim na polovini zljeba za stelovanje,probao sam i do kraja,ali bi izgubio na brzini.Da je neki jaci traktor mogu misliti kako bi tek onda radila.:bravo:

Ko je probao tanjirače više proizvođača a sličnih karakteristika valjda zna da proceni šta je bolje.Ja znam da MBV Vršac ne može ni da stoji pored Aduta ,a kamoli radi.Isto tako Adut ne može ni da stoji pored Vogel-noot tanjirače ,a kamoli radi. Sa tim sam radio i znam razliku.Za sve ostale sam samo čitao vaša iskustva i po neku video.

Ja sam jesenas uzeo adutovu, 2,8 sa livenim tuljcima i ramom od 150 x 150 ok je, jedino sto su mi kasnili sa isporukom eve nedelje. Tanjirača je u redu jedino su seronje stavljaju kineske gume tubeles i obe su mi ispustile posle par dana, pa sam u obe stavljao unutrasnje i sada je u redu.

@Neli
Da je jaci traktor,doneo bi je kao ja u delovima,toliko o kvalitetu.Zato necackaj mecku i teraj sa tim traktorom i vrati valjke,posto jako lose radi bez njih.

Nazad
Vrh