Tanjirače

@djoker
Sa dajcom mozes tako da tanjiras 2-3 kruga ali posle ces ga terati sporijom brzinom,jer ce da se usija kao ringla.

Morao sam da uslikam ovu tanjiracu, ala bi mi odgovarala taman, ram je isti kao na mojoj (Luta) ali zato su diskovi precnika 610cm. Liveni debeli tuljci mora da ide 20cm u zemlju

28su8p0.jpg

vec duze vreme je u oglasima, jedno 2 meseca, ne izgleda lose za te pare, ma da ne deluje tako teska i lezai mi siromasni...samo dal je 3.2m? rotore da kupis oko 800e

vec duze vreme je u oglasima, jedno 2 meseca, ne izgleda lose za te pare, ma da ne deluje tako teska i lezai mi siromasni...samo dal je 3.2m? rotore da kupis oko 800e

jeste 3,2 m je

---------- Poruka napisana u 11:09 ---------- Prethodna poruka je at 11:08 ----------

@ Boris M
Da li je rucno pravljena tanjiraca?

Kako to da osovina sa tanjirima nije odjedna, vec iz 3 dela ?
Veruj mi da je mnogo mnogo bolja i kvalitetnija sto je iz tri dela iz par razloga,sto na manjoj povrsini tj sirini trpi manje opterecenje,dalje jeftinije ti je za odrzavanje zameniti parce od 1m nego od 3 i tako dalje ,vecina novijih i boljih proizvodjaca cepa na manje delove.

---------- Poruka napisana u 11:58 ---------- Prethodna poruka je at 11:41 ----------

Kod nas u kombinatu je vuče Fendt 936 vario ili Valtra od 360ks.Vozači kažu da traktor ima posla.Potrošnja im je ove jeseni bila od 7-10 litara po ha površine.Na tablici koja je na njoj piše da je 4600 i neku kilu.Ali da odradi posao stvarno odradi.
Vucemo mi sa john deerom 8520 ,i sa fendom 936 stvarno opaka masina samo sto mi imamo kverneland .Ima jeftinija varijanta bez valjaka i sklapa se rucno tj ima drugaciji sistem zabravljivanja i losije klipove i drugacije vile tj trap sto je nosi ,e tu im je mala mana ko se seljaka po losijim putevima kao mi masivna je jako odlazi im trap mi smo ga radili neznam ni sam koliko puta .U normalnim uslovima sa njom i dzokijem ili fendom tu su za osam sati efektivnog rada ljustenje sojista od 35 do 50 xa strasno .

Evo ga moj Torpedo u akciji... Izvinjavam se ako je snimak losiji...

[video=youtube_share;cP3MEzyy9mU]http://youtu.be/cP3MEzyy9mU[/video]

Nazad
Vrh