Tanjirače

Да ли сте измерили те 3,5 тона, јер за цевасте туљке и те мале лежајеве и танке осовине неби се рекло да имају неку тежину.

Pa to se vrlo lako izračuna.Imate koliko je težak 1m cevi 100x100x10mm što je kupio Kiraj.Ove su 200x200x10mm što znači duplo teže.Mene mrzi da računam ali ko ima volje neka stavi na papir i videće može li ta tanjirača imati 3500kg.

Stavicemo je ovih dana na vagu.
Treba uzeti u obzir da su grede tockova i vucne grede radjene "cev u cev" sa 8mm, sto mu dodje 16mm zida.
Dve grede 200x200 su punjene antifrizom.

Vuce je 1221.3 i 1523.3.
Probao sam sa 1025 ali ne moze je pomeriti.

Posto radim sa metalima dao sam materijal da mi se izradi, izasla me je 5900e sa rotorima i dogovorom da sve izmene i prerade na njoj u narednih 12 meseci budu gratis.

Poslednja izmena:
Ipak je moglo na ovu tanjiracu , posto je radjena po narudzbini , da tockovi budu iza tanjira , pa tek onda valjci. Stim bi se dobilo i mesta za sejalicu. A ovako iza valjka ne moze vise nista da se zakaci. I na valjcima je mogao da se ubaci po jedan hidraulicni cilindar, da bi se regulisali iz kabine.

Ok.

Dobro je sto kod vas postoje uslovi da se koriste ovakve masine. U mom kraju mozda bi putem nekako i prosla , ali s puta da se okrene u njivu , to nikako.

U tezinu vjerujem, jer vidim da su gume sjele, a posto je tanjuraca nova vjerujem da su gume napumpane na propisani tlak...

Sve je to lepo ali tanjirača se ne otežava ramom već tuljcima.Imaćete vi ovde kanda probleme sa ležajevima i osovinama.

Da ali kada bi tu težinu mogao navući tuljcima.Sa istim ramom razlika između 32 Adutove sa livenim tuljcima i šupljim je oko 250kg.

pozdrav kolege,
vidim da se raspravlja o tezini ja sam pre par dana uplatio u consumu tanjiracu 3,6 sa 12 lezajeva bez valjaka i proizvodjac kaze da je teska 2700 kg bez tecnosti koja se moze natociti u ramu a rama je po meni kako ovu vidim podjednaka mozda gresim(govorim o ovoj tari 32) da li je moguce da ima 3,5t

Nazad
Vrh