Tanjirače

Baš je dobra, stvarno! I bome i dosta košta!

Hoce s vremena na vreme da se otpuste oni vijci koji drze nosace diska, i slomljen je jedan disk, i to je to sto ja znam... Napominjem jos jednom da tanjiraca nije moja!

evo moje travnicke tanjirace

scaled.php

juce kupljena Lemind 20 diskova(svi nazubljeni) 420e,probao i veoma sam zadovoljan jer u jabukaru je bilo dosta tvrdo od berbe a ona je upadala kao u sir

Lemindova je malo teza za povuci,ali zato ide u zemlju kao luda.Logicno zato i jeste teza za povuci,a i tanjiraca i treba da ide u zemlju dobro.

jidnys.jpg
1o51lv.jpg

sta bismo rekli za ovu tanjiracu masina ili masincina.

Garazista koji je obdrzava kaze da je najveci promasaj Amazona. Svake godine se namlati para popraveci je. Pitao sam ga konkretno sta joj je mana , on mi je reko da joj sve fali.

drustvo,jedno pitanje:da li su drveni lezajevi kod svih leskovackih tanjiraca istih dimenzija?nasao sam komplet(16 kom)za 900,00din.pa da imam u rezervi :osmeh:

Jesu, isti su. samo gledaj da je kvalitetnu drvo, a ne neka presana piljevina, jer to jede osovine... Koliko znam da je najbolja u ulju kuhana bukva.

Nemam pojma. meni je receno da je najbolje kuhana bukva i ako imam mogucnosti kad kupim lezajeve da ih kuham dodatno u ulju. Kupio sam od kolege komplet lezajeva za slamotrese, ali ih je on vec prokuhao, tako da je iz drveta doslovce curilo ulje, kao da su s masti bili namazani...

Stvarno nemam pojma, sto ide u tanjurace, jer imam OLT...

Cini se da je onda Miroslav bio u pravu a ja se ispricavam za sirenje krivih informacija...

Lezajevi su isti, i obicno bude par sastavljen (nije skroz prorezano na stroju) a svi skupa vise na spagi ili zici.

Cini se da je onda Miroslav bio u pravu a ja se ispricavam za sirenje krivih informacija...

Lezajevi su isti, i obicno bude par sastavljen (nije skroz prorezano na stroju) a svi skupa vise na spagi ili zici.

Kad si to sve fino nacifro ja ću te nadopunit do kraja ...a svi skupa vise na špagi ili žici koje su obično braon boje. :osmeh:

Ima i plastičnih ležajeva (tokarena plastika) za te tanjirače, jel se neko susreto sa njima? Ja ću na svoju, kad budem mjenjo drvene ležajeve, stavit te plastične da vidimo kako će to ić.

Idu oni i tri sezone na malim tanjuracama uz redovno podmazivanje prije svakog kretanja u rad i ako se tanjuraca poslije rade ne pere...

Susjed nije nkad mazao lezajeve u tanjuracu 20d leskovackoj i prao ju je STALNO, pogotovo oko lezajeva. nije sezonu sastavio bez rastavljanja tanjurace. Od kako je pocelo podmazivanje i pranje samo pred "zimski san" lezajevi traju puno dulje.

20111121102619copy.jpg

20111121102643copy.jpg

20111121102718copy.jpg

20111121102729copy.jpg

Kupljena pre par nedelja.
Radjena po narudzbini.
Ima oko 3.5t, tanjiri 610, teski rotori, grede 200x200x10mm, prednje grede sa dodatnom cevi unutra.
U radu je sjajna, (predjes jednom i kao da si preorao :) )
Inace sam koristio cenejsku V28, odlicna tanjiraca ali sam presao na vece traktore pa sada menjam i prikljucke.
Tara V28 je sa rotorima, 2008 godiste i na prodaju je. U odlicnom stanju i mislim da j cena od 3000e i vise nego korektna s obzirom da su tori placeni 700 evra.

Lepo i masivno izgleda,ako može još par stvari o njoj.
Cena,koji traktor će je vući,proizvođač?
Na ovoj tari32 mi se jedino ne sviđa što nema livene tuljke nego cevaste.
A taru 28 stavi u rubliku oglas neko će se već javiti.:ppozdrav:

Nazad
Vrh