Tanjirače

Svi lazu za tezinu,tj za pritisak po jednom disku...jednom proizvodjacu su vratili sve masine namenjene za izvoz upravo zbog netacne kilaze.vecinom je ta kilaza kojom se oni vode sa cevima punjenim tecnoscu,a to ne istaknu.Zato kad/ako budemo uzimali vecu tanjiracu,odmah na vagu i molim lepo.

Pa to bar sad nije problem izmeriti, u svakom selu sigurno ima nekoliko vagi, castis nesto radnika i odmah znas tacno u kilu koliko ima!

Tačno kako Bane kaže.Kad prolaziš pored vage svratiš i za jedno hvala svako će ti izmeriti tanjiraču.

Evo i nase tanjirace. Danas som je pazarili .. :)
14122011626.jpg
14122011627.jpg
14122011628.jpg

Ja sam ranije pisao o tanjiracama .Imao sam vrsacku od 28 diskova vukao je sa belorusom ,pa sam je prodao i kupio drugu.
Kupio sam consumovu .Od 28 diskova f 660mm, 25 cm razmak izmedju diskova sa paker valjcima i tezine 2550 kg. Sutra cu slike postaviti.I za raliku od stare koju sam vukao sa mtz 82 ,ovu novu jedva sa volvom od 140 ks.
Ali zato sam psenicu sejao na nepaljenom tuluzinistu u dva prohoda a suncokretise spremao u jednom prohodu

Nece ni sta sejati do proleca. Istanjirao je 2x jer je bacio vestak , samo nemam pojma zasto je u drugom prolazu pustio valjak da valja. Ja mislim da je bolje kad ostaju grudve za u prolece.

Valjak je zakacio napred , jer je tanjiraca preteska.

Hteo je da proba tanjiracu. Nego nije je probao kako sam ja zamislio. Juce je orao njivu ispred ove 1ha i jednu iza ove isto 1ha. Ja sam zamislio u sve 3 njive da pola ore , a pola uradi tanjiracom , pa da iduce god uporedimo razliku u prinosu i u svemu ostalom.

picture1282.th.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
picture1279.th.jpg
picture1281.th.jpg
content_round.php

to je moja tanjiraca diskovu f 66omm ,25 cm razmak i 2550kg tezine .Nevidi se bas dobro ali sta je tuje Ram je sastavljen od ump profila varenih u kutiju 12mm debljine zida 180x150

Poslednja izmena:
Ova Olt nije toliko losa tanjiraca. Ja sam je imao do pre neki dan , a u penziju je usla prosle god kad ju je zamenila RD. Zavrsava poso ali slaba je to tanjiraca. Nesmes krajnjim diskom u zadnjem redu da zakacinjes medju ili nesto tvrdo. Posle duze takve voznje pocinje da puca ram. Kad je teza smolnica i suva pa zaglavi grudva medju diskovi. Tu ti treba neki trnokop ili sekac i cekic od kilo da bi je izbio izmedju diskova , oni cistaci u toj situaciji nicemu ne sluze , sem da se krive.
Posto si je platio ako nije tajna?

Kako aluminijski? Daj neke slike, iskustva prijasnjeg vlasnika s njima? Da nisi nesto pobrkao pa da su tu normalni metalni (celicni) lezajevi?

Nazad
Vrh