Tanjirače

Bubu trebao si snimiti njivu nakon prohoda tog diskosnog pluga da vidimo kako zatrpa masu i kako izgleda njiva uopšte .

Jel si kupio ovu mašinu ili pozajmio?

U kukuruzistu sam napravio samo jedan krug. Da je bilo tarupirano verovatno bi mnogo lepo izgledalo ali ovako ne mogu da dam ocenu. Pise izmedju fotku da sam pozajmio od drugara. On je inace vuce sa Torpedom TT 120.

Ovako nešto bi trebalo da je diskovni plug
images

Opet isto.Pa kako stoje diskovi na tanjirači?
Ovde svaki disk ima svoj nosač i kod nas se naziva kratka tanjirača.

Na obicnoj tanjiraci imate vise tanjira na jednoj osovini!
Na ovoj su tanjiri ukoseni u dve osovine ( recimo da su malo okrenuti prema nebu )
Po konstrukciji bih rekao da je bolja tj. da uradi bolji posao!
Moracemo sacekati neke bolje snimke za krajnju ocenu!

ljudi,valja li sta leskovacka tanjiraca 20 diskova(drveni lezajevi),svi tanjiri nazubljeni,covek mi trazi 450e?

ljudi,valja li sta leskovacka tanjiraca 20 diskova(drveni lezajevi),svi tanjiri nazubljeni,covek mi trazi 450e?
Kod mene su sigurno 80% leskovacke sa drvenim lezajima. One odlicno idu u zemlju ali se teze vuku nego one sa metalnim lezajima. Ako je ocuvana onda nema razloga da se izbegava. U svakom slucaju probaj pre kupovine. Cena je sasvim uredu ako je dobra. Ja sam moju prodao za 250 eura. Bila je ispravna ali su diskovi bili potpuno istroseni.

Najzad sam kupio ovu tanjiracu.

27yy0yv.jpg
110avr9.jpg

Precnik diska je 70cm A pise na njoj da je teska 1500kg.

Kod mene su sigurno 80% leskovacke sa drvenim lezajima. One odlicno idu u zemlju ali se teze vuku nego one sa metalnim lezajima. Ako je ocuvana onda nema razloga da se izbegava. U svakom slucaju probaj pre kupovine. Cena je sasvim uredu ako je dobra. Ja sam moju prodao za 250 eura. Bila je ispravna ali su diskovi bili potpuno istroseni.
treba mi za vocnjak,ne za oranicu,vuko bi je ferguson,ima li uopste vise drvenih lezajeva i na sta treba obratiti paznju?

Tanjiracu kupiti je veoma zeznuto,zato ih i ja izbegavam kupovati.Cene totalno razlicite.Generalno sve sa drvenim lezajevima dobro tanjiraju,ali znaju da se pojedu kucista zbog loseg odrzavanja tanjirace pa moraju da se menjaju.I naravno one sve imaju dobar ram.Sa metalnim lezajevima je razlicito,idu lako ali pola tanjiraca nemoze lepo da tanjira,ili lose ide u zemlju.Ako je Oltova sa okruglim cevima onda je obicno krivljena jer ima tanak ram(barem kod mene u selu je tako),a sa kvadratnim cevima je jaka.Sa metalnim lezajevima su se pokazale dobro BNT Bratstvo,bosanske,prakticno nepoderive,ali tih je malo na prodaju.

---------- Poruka napisana u 14:06 ---------- Prethodna poruka je at 14:03 ----------

Dragane kako se pokrivi tanjir,pa valjda su celicni,nisu valjda na zapadu pravili od obicnog lima tanjire,na ovim nasim tanjiracama pukne tanjir samo tako cim se ukrivi.

Nazad
Vrh