Tanjirače

Po prvi put moj brat je spremao njive za psenicu: 1x tanjiraca 1x RD. Dok nismo imali veliku tanjiracu , svake godine smo morali da oremo. Ove godine Mnogo je ustedeo na gorivu i na vremenu.

Da li je neko probao da tanjiracom spremi za kukuruz?

u pravu si Tisa je neznam odkud mi da je prekrstim u Taru izvini sad sam pogledao na plocicu.
A sto se tice kukuruza na tanjiranje u sustini moze al prinos visestruko manji bar sto sam ja video kod mene jedan lik sejao 300h kukuruza na tanjiranje pre 4,5 godine imao 2t po 1h

Možda već svi znate, ja saznah slučajno, na sajtu polovniautomobili.com imate i mehanizaciju, ima dosta tanjirača pa kome treba nek pogleda... :ppozdrav:

Man'te se corava posla,za kukuruz spremite kako treba.

zato pitam , jer ako ne moze da se spremi taniracom za kukuruz , onda ne moze ni direkna setva kukuruza. Zar nije logicno.

Po prvi put moj brat je spremao njive za psenicu: 1x tanjiraca 1x RD. Dok nismo imali veliku tanjiracu , svake godine smo morali da oremo. Ove godine Mnogo je ustedeo na gorivu i na vremenu.

Da li je neko probao da tanjiracom spremi za kukuruz?
Igrom slučaja smo imali jednu parcelu koja je spremljena tanjiračom i posejan je kukuruz.Tačan prinos po ha ne znam pošto su od te parcele dve dolje bile pod vodom i nisu posejane.Bolji deo parcele je imao oko 10t/ha.
Zbog toga sam jednu parcelu nedavno istanjirao i ostavio za proleće da sejem kukuruz.

Ko je rekao da torpedo ne ume?
Jeste da na snimku deluje kao da avion polece,al' cipela i nije mu tesko!
A vi prosudite o kvalitetu ucinjenog.

Na ovakvu tanjiracu samo da su tockovi skroz pozadi i onda bi mogao da se iza tockova ubaci i tezak valjak sa diskovima. Mislim da bi ucinak bio mnogo bolji.

Ja se razmisljam da to uradim na nasu , ali nasa nema takvu osovinu i takve tockove nasa ima samo 1 tocak koji i nije mnogo jak , da bi nosio valjak od 1000kg pozadi.

---------- Poruka napisana 31-10-11 u 00:17 ---------- Prethodna poruka je 28-10-11 at 20:53 ----------

Evo slika sa danasnje obrade.

vfyx7c.jpg
2w3ro06.jpg
2h3z9so.jpg
2iijqzq.jpg
21kmh3n.jpg

Koliko si mašina do sada uvezao mogao si sebi nabaviti bar jednu ljudsku tanjiraču.Ova ti ni ne pokriva širinu traktora.

Ovo mi je prva tanjiraca koju sam uvezo , i nju sam uvezo samo zbog ovoga , da probamo da ne oremo za psenicu. Ne moj da mislis da ovde ima neki veliki izbor tanjiraca.I kad sam naleteo na neku vecu i bolju , ona je bila i garazi , a u garazi cene su astronomske . Cena je jedna stavka , a posle se mislim kako cu je ubacim u kamion , jer firma koja mi radi transport ima me odera kad vode da tanjiraca zauzima vise od pola kamiona.

Kazi mi ti posto su kod nas tanjiri za ovu tanjiracu i da li da kupujemo nove tanjire ili da teramo ove ovakve? Jer znam da ti imas veliko iskustvo sa tanjiracama , za razliku od nas.

Jel poznaje neko ovu tanjiracu?
2wqsf7q.jpg
fxe8l.jpg
Kupio sam je prije 4g. nova 2000e. Ono sto znam da je proizvedena u Srbiji ali nema ama bas nikakve plocice niti podataka .Neznam sam kako je uvežena tako:sta:

Spasoje, jel nije ovo FEROCOOP tanjuraca...

A sto se tanjura tice, ja sam imao super srecu da za manje od 100€ dobijem s otpada dvije kompletne baterije s novim glatkim tanjurima sve skup s osovinama posarafano...

Kod nas ne znaju koliko bi po trgovinama trazili za nove tanjure, tako da kad god na otpadu vidim bilo kakav tanjur taj sa mnom ide kuci. Sta je sigurno - sigurno...

Nazad
Vrh