Tanjirače

sad gledam ovu od 28 diskova zakacenu za sedmicu a u temi vogel gledam 4 glave vogel za masejom od 112 ks i razmisljam gde ja zivim i jel moguce to sto citam.a ovde kod mene u kraju nesmem to nikome od kolega seljaka ni da prepricam sta sam ovde procitao rece da sam izmislio.

Tanjiraca je super ja sam tanjirao sa takvom istom ali 30 diskova i iza ima rotore i vukao sam je sa MTZ1221 ,i tanjirao sam neistarupurano kukuruziste i sejao psenicu posle dva prohoda i lepo odradi posao.

@rus 82
I meni to nije jasno.
Posto sam iz Macve bas me zanima kako bi moj zema macvanin kod mene vukao 4 glave sa 112ks!
Kod mene lik ,,vuce" tanjiracu 28 diskova sa Torpedom 9006 ali ne sme da digne skroz tockove.
Mozda je ovo neka laka varijanta tanjirace.:ppozdrav:

@bewisa koliko je udaljen tvoj komsija od tebe ako znas o kome pricami jel moguce da je tako razlicita zemlja kod vas posto pretpostavljam da niste daleko

---------- Poruka napisana u 21:30 ---------- Prethodna poruka je at 21:27 ----------

Zavisi koji je razmak između tanjira i koji je prečnik tanjira.
to je sve u redu sto kazete i ja ljudima verujem .ali to je vucena sa 28 pa kakav god da je razmak kod mene nebi radila ni na tockovima sa 577

Mi smo imali 28-icu vučnu išla je sa 577DV prvom brzom i to mu je bilo knap.Imala je diskove fi560 a razmak između njih je bio 19cm a težila je oko 1.400 kg.

rus 82
čuo sam da je kod vas zemlja teška,nerazume zaštoo neveruješ da su u Mačvi lake zemlje,jel znaš mislim jesi čuo i za bele zemlje,pitaj montoyu on je 12km od mene,imao je 577 pa je sve mogao da odradi. Inače u mom selu čovek ima Ruju 820 i Consumovu tanjiraču 28 diskova sa paker valjkom,nikad se nije žalio.niti sam ikad video dim gde on radi

verujem druze samo mi nije jasno onda za prinose kako priblizni prinosi a razlika u zemlji tolika

Mačva ti je ko patrljak Banata mislim površinski,sa jedne strane drina a sa druge Sava,jebiga gledao si neke poljo emisije kad pričaju o plodnoj Mačvi,znaš koliko je povrće kod nas zastupljeno,a valjda i sam znaš da za te stvari treba dobra zemlja,nekažem,ima i kod nas 4-5 klase,ali ja ti pričam o mom ataru,eto čist primer drug mi ima zemlju na ulazu u Bogatić, prva klasa crni se,tu prinos baca,sačuvaj Bože,u mom delu sela isto ima dobre zemlje,a tek što imam zemlju u Prnjavoru (vazdušnom linijom 700m od Drine) e tu je tek pravi prinos. Kod nas svi imaju Rakane i neko ore sa 757 a neko sa Leskovačkih 16 coli,jbg. pitaj koga hoćeš to ti je u Mačvi tako

neznam Bewisa odakle je napisao je Šabac,nije sigurno iz grada tu poljoprivrednika nema

Čekaj ,šta pričate , nek me neko ispravi ako nisam u pravu , al tanjirače su kontra od pluga , lakše ih je vući u teškoj nego u lakoj zemlji. Imam nekoliko tipova zemlje pa mi se tako čini.

rus 82
čuo sam da je kod vas zemlja teška,nerazume zaštoo neveruješ da su u Mačvi lake zemlje,jel znaš mislim jesi čuo i za bele zemlje,pitaj montoyu on je 12km od mene,imao je 577 pa je sve mogao da odradi. Inače u mom selu čovek ima Ruju 820 i Consumovu tanjiraču 28 diskova sa paker valjkom,nikad se nije žalio.niti sam ikad video dim gde on radi
komšo imam ja i sad 577,neću se ja tako lako rastati od njega....
i kao što ti reče kod nas je prilično orna a i solidno rodna zemlja ali kod Belotić i Metković imaju težu zemlju od nas a tako je i kod komše Bewise u Ševaricama
ove jeseni tanjirao sam sa 5106 i consumovom 28 tanjiračom ,ne oseća je....

@Macvanin 82

Sto ti cudno sto zivim u Sapcu.
Ako te bas zanima zivim na trkalistu,6-ti sprat.:ppozdrav:
Zemlju obradjujem u Sevaricama,

@Josif92 , kako si vozio to čudo putem , ili je živjela u istoj njivi dok se nije udala :haha:?
Odkad imam Dravu 36 kod mene fali dosta stubića pored puta pa mogu misliti za 52jku:haha:
Eh nek te muke nikog ne snadju,kad sam je prvi put doterao nisam mogao u selo da prodjem na most pa sam morao odseci jednu stranu mosta a drugu iskriviti malo da bi prosla,sad covek rasturio komplet i na kamion drugacije nebi imao sanse jer je udaljen nekih 100km...

konacno nabavljene

---------- Poruka napisana u 21:40 ---------- Prethodna poruka je at 20:41 ----------

20102011274.jpg
[/IMG]

Nazad
Vrh