Tanjirače

Evo i konacno moje nove tanjirace Consum 2,8...
s6302944.jpg
Koja je rama na njoj?

Koja je rama na njoj?

Ram na njoj se sastoji od greda 10x10,po prospektu ima 1400kg samo ne znam da li sa paker valjcima ili bez njih,posto su oni dodatna oprema.

Pozdrav svima, imao bih jedno pitanje, zanima me da li je neko od vas imao iskustva sa IMT-ovom tanjiracim od 32 tanjira,nosena je u pitanju, hteo bih tako nesto da kupim...
Unapred hvala...:ppozdrav:
IMT nema tanjirace,te sto je prodavao IMT kao svoje su Lemindove sa drvenim lezajevima.Imas u oglasima ovde na forumu takvu tanjiracu Lemindovu novu.Neznam sa cime mislis da je vuces,jer one se strasno tesko vuku kao i sve tanjirace sa drvenim lezajima,ali zato urade njivu extra:ppozdrav:

@mzupunski
pošto imam 577 i nosio sam consumovu nosenu tanjiracu 28 diskova precnika 560mm, mogu delimicno da odgovorim, moze da nosi sto se tice snage sigurno a hidraulike donekle to nije teska tanjiraca, ako stavis na nju tegove jer bez tegova tesko da ce odradjivati posao onda ce biti problem nošenja,
sve zavisi za cega ces da koristis tanjiracu ako za zatvaranje brazde onda je odlicna ali ako mislis da ce da zameni veliku vucnu tanjiracu (nema sanse)

---------- Poruka napisana u 20:46 ---------- Prethodna poruka je at 20:44 ----------

@iceburn
odlicna tanjiraca,
jer to ide u kombinaciju sa ytom?

"mirko 015"
Imamo rusa 82-ojku, pa sam mislio njega da zaposlim...
Cini mi se da mi rece da su lezajevi metalni...
Videcu sta cu....

da se pohvalim kupio sam tanjiracu olt taru 32 diska za mog belorusa 1025 i da kazem da sam prezadovoljan kako lepo radi 1sat 1h otprilike u 2 prohoda brzina 9.5km/h i imam jedno pitanje el smem da okrecem tanjiracu na uvratu kada je spustena ili moram da je podizem posto mi prethodni vlasnik rekao ako hocu da sacuvam lagere da je podizem ja sam uzimao od druga john deer tanjiracu i nisam je dizao a prijatelj koji ima taru kao moju ne podize je isto i mogu samo da iznesem moje misljenje da je olt tara bolja od john deer tanjirace koje sam uzimao u 2 prohoda mnogo lepse uradi nego ona :D

Daj koju sliku prinove, i naravno napisi cenu . Ako se ne varam to je X tanjiraca, nije preporucljivo da savijas sa njom u radu. Obicno savijaju oni koji imaju V tanjirace, al samo u jednom smeru.

Ja radim sa tanjiracom x 24 tanjira ja mislim da je imt nisam siguran ima skoro 4 godine kako je ja vucem i nikad je ne podizem tanjiri ukoseni maksimalno. Nekad je okrenem namotam pun skroz i tako okrenem, a nijednom jos lezaj nisam promijenio samo cesto podmazi i vozi. Jednom sam probao i na kocnici da okrenem pa je to bilo tesko izvest i nisam probao vise. Mozda cete reci da je nisam ja kupio i mogu vozit tako, ali gazda kaze vozi tako. Dosta vremena se izgubi dok je podignes i okrenes, a ovako samo kruzi. Ako tako kaze ja tako radim. Inace radim kod jednog komsije on radi oko 100 ha. :ppozdrav:

za x tanjirace nije poreporucljivo okretanje dok je spustena (hoce da pukne osovina) a v tanjirace mogu u levu stranu a ako okreces u desno sigurno puca osovina(mislim na stalno okretanje)

@ surdonja malo si se zajabunio... Olt tara 32 diska je X tanjiraca (kao i drava,kupa...Ako sam dobro zapamtio nazive vecih oltovih tanjiraca) a nikako V ! Jedino ako joj gledas jednu polovinu bilo po duzini ili sirini onda izgleda kao V tanjiraca.... I da,za x tanjiracu nije preporucljivo skretanje a da je ne podignes. Pucaju osovine i tanjiri a lezajevi ne trpe previse. Sto se tice v tanjiraca one mogu skretati a da se ne podizu s tim sto nije nuzno da je to u levu stranu. Zavisi kako su postavljene baterije...

Imam Dravu , ona je x vučena . Kad okrećem obavezno dižem samo prednje diskove , pošto ju vučem na polugama i što sporije sa što većim lukom. Mada bi idealno bilo dizati potpuno ali zadnja osovina je mnogo manje osjetljiva na okretanje nego prednja.

sutra cu snimiti idem da radim jednu njivu koja nije 10 godine radjena bila je vecito pod vodom zadnje dve godine nema voda al nisam je radio gledao sam dosta tanjiraca kako rade i moj prijatelj sto ima isto taru je po meni najbolje tanjirao kada sam nasao na netu za ove pare nisam se razmiljao kod mene blizu jedno selo Deligrad kod Raznja ima jedan preprodavac neke V tanjirace svakojakih dimenzija iz uvoza ceni ih oko 2 000evra al mi se ne svidjaju jer imam neko misljenje da su V finisarke a ove X su vise za strnjiku da se bolje tu pokazale mozda i gresim ali kod mene je mnogo tvrda zemlja krenuo sam da orem nije hteo plug u zemlju odem kod cige isklepam oraonici i poorem 1h i opet plugovi izlaze iz zemlje a plug kvederlans ide kao lud u zemlju dok se tako ja 2 dana zezam sa njivu od 4h ovaj prijatelj dosao sa tanjiracu uradio 8h i posadio a ja ono sto sam izorao moram cekam kisu pa da probam sa rotodrljacom i zato nisam verovao koliko je ovo korisna stvar dok nisam probao moj kraj je malo zaostao oko poljoprivrede i svi govore dok se zemlja ne okrene nema prinosa ali po meni ako ce radis poljoprivredu profesionalno moras da imas sve masine

Ljudi šta pričate.Tara je V tanjirača,ima je od 28 do 36 tanjira i spada u super teške tanjirače pa mi nije jasno kako ako pomenuta ima 32 diska može da se vuče sa 105ks kada je za 28-icu potreban traktor od 170+konja.Drava,Neretva,Tisa...su X tanjirače.

Tanjiraca koju zajmim od prijatelja je Olt TISA 32 diska a ne olt tara kao sto sam tvrdio.... Moja greska s toga se izvinjavam clanu surdonja i svim ostalim clanovima koje sam doveo u zabunu! A verovatno je i clan paracinac pogresio ili ga je neko slagao za naziv tanjirace. Jos jednom izvinjavam se!

Nazad
Vrh