Tanjirače

Kako se zove ova tanjirača, jel ima neko ime, da znam za ubuduće kad pitam nešto? Na trećoj slici se vidi i gde je kriva, to treba da mi sredi kovač ovih dana...

Ja mislim da je to imt tanjiraca,ja sam kupio pre 2 nedelje,samo je moja od 24 diska,ima plocicu imt!

Moj pokojni deda je to kupio zajedno kad i traktor imt539 tako da je moguće, te 1985e je celo selo kupilo traktore i priključne mašine pa svi imamo slične.. :) a gde se kod tebe nalazi pločica, ovde nisam primetio?
Uglavnom univerzalno ime je "nošena X tanjirača 20 diskova" ?

tanjiraca.jpg
[/IMG] Ovde se kod mene nalazi plocica.

Hvala buraz, videću malo bolje da je nema i kod mene negde drugde mada sumnjam...

ja sam se ponovio u oltovu kupu 32 diska svi nazubrani i razmak 18 cm izmedzu, odradio sa njom sve za sijetvu i super zadovoljan, odlican i provijeren stroj...

IMT tanjuraca ili leskovacka, isti vrag... IMT i LEMIND su suradjivali jako puno u pravljenju prikljucnih masina tako da su razlike samo u plocicama i boji... sve ostalo je isto.

Dakle, lakse ces naki dio pronaci ako trazis za leskovacku tanjuracu 20 diskova, jer je to jedna te ista stvar koliko ja znam...

Moguce. Ja znam da je i nasa ista takva iste boje isto drveni lezajevi i lemind leskovac plocicu je imala do nedavno na njoj,zato kazem da je lemind. Ustvari kad malo bolje razmislim mislim da je pisalo imt lemind leskovac.... Ako i nije nema veze vazno je da se usaglasimo koja je ustvari tanjiraca tj ko je pravi. Ah da,jedino je nasa 28diskova i kao standardnu opremu ima kamen od jedno ~200kg....

Hvala puno narode, jedva čekam da joj zamenimo ležajeve i ispravimo pa da je oprobam :osmeh:

Voleo bih i da je ofarbam, kako ste vi farbali, antirost, šmirgla, osnovna boja četkom, jel može tako?

Najprije ju isprobaj, pa ako bude lijepo radila, tek ju onda farbaj. ako bude radila dobro, farbas sebi, a ako ne bude radila kako treba, farbas za prodaju ;)

Ma biće dobra, dobro je ona radila i ovakva ali zbog krivoće je ostavljala kanale, nisam moga skroz ni da je ukrstim jer su tanjiri kačili prednji o zadnje...nemam baš novaca da kupujem drugu a i komšija koji će da je opravlja kaže da su ove stare kvalitetnije nego nove :)
Nije ona puno korištena, samo je eto bila svačija pa je neko zeznuo i iskrivio pošteno...biće to dobro :ppozdrav:

Pozdrav svima, imao bih jedno pitanje, zanima me da li je neko od vas imao iskustva sa IMT-ovom tanjiracim od 32 tanjira,nosena je u pitanju, hteo bih tako nesto da kupim...
Unapred hvala...:ppozdrav:

Nazad
Vrh