Syngenta hibridi i sorte semena

Sto znaci kada dodje neko da vidi, stanje ce biti losije nego danas..............

Ezavisi kad će doći jer nije isto danas i za deset dana. Jasam zadovoljan sa trenutnim stanjem ako bi pala kiša kako najavljuju prekinulo bi se prinudno zrenje kod onih hibrida gde je taj proces još u toku,, inače predusev je duvan.

Pako juce!

abcd0044.jpg
[/IMG]

Kiraj sta je bilo sa onima sto su imali crvene vrhove,jel ostalo u tom stadiumu ili je preslo na celu biljku?

Koliko sam primetio ,ostalo je na listovima.Biljke nisu sasušene,sem po neka ali od klipa gore.

Код мене Пако, тамо где је на њиви био најбољи, ту је прво изгорео, жут већ једно 10 дана.

Prekjuče sam merio vlagu helico 26.7 % syncero od33.5 do36.6 % za dve nedelje će kod mene i žetva i berba.

Sikora me razocarala malo ove godine, po proceni ima 5-6t po hektaru plafon a obecavala je mnogo.

U donjem redu je pako , 5 klipova su teški 1130 g ,zrno sa ovih 5 klipova teži 930 g a vlaga je 25%

2641u033zpc1b20ox90k.jpg

Kako si zadovoljan?
Hvala na pitanju ekstra . Evo ukratko da opišem ovaj syngentin hibrid : Setva je bila na 21cm , nicanje takoreći 100% ( jer nisam našao da neki fali u vrsti ) ,početni prirast odličan, visok u tr. p. m....erine, crvenilo razbija ( cela stabljika crvena ali klip normalan ) , vlagu malo sporije odpušta jer je fao600 ali na drugim parcelama gde takođe imam ovaj hibrid sa manje prihrane znači oko 120kg ureje vlaga je trenutno oko 18-19% , ali ono što mi je najbitnije kukuruz je zdrav bilo je malo patrljaka i malo bolesnog ( jedna kolica ) ali sve je to odlično , ovaj je dobio u jesen 150kg/Kj 15:15:15 šabačke odnosno prahovo i u martu 150kg ureje rumunsku , sa pola jutra je bilo dve prikolice jedna petotonka i jedan prepravljen špediter oko 3.5T.

Nazad
Vrh