MOMOSARIC
Član
I ja sam imo prošle godine , kod nekih kasnije sijanih dosta crvenih listova , gornjih uglavnom , ali to nije bilo crvenilo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam koliko će mu smetati ali ima sve više crvenih listova.
Prilicno sam siguran da ovo nije crvenilo koga prenose cikade, i samim tim nece biti znacajnijeg smanjenja prinosa ili ga nece biti uopste.Moj kraj ima problema sa crvenilom i ja sam iz tog razloga posejao Paka i nema nijedne crvene biljke dok je na drugim hibridima prisutno...
mica prolazio sam danas tim putem i nevideh ogled tj ima samo tabla sa lucuisom kod onoh mostića na putu jel to možda tvoj ?Ogled je postavljen prema Putincima sa desne strane pre pruge. Od sorti imam Lucuis; Pako; Helico; Sycora; Miami i Deciso.
Nekom kradu kukuruze a nekom i tableJeste moj je sutra stavljam druge table.
Za sada je odličan imam ga i posebno na drugoj parceli bliže selu.samo molim te nemoj da izmešaš hibride , baš sam imao nameru da pogledam hibride kad ono prc ,najviše me zanima taj novi hibrid Deciso kakav je po tvom mišljenju ?
Neznam baš Ako uporedim ovu godinu sa 2011 ( slična po broju i raspodelu padavina ) nadam se da će heliko biti bolji pošto i te godine sam imao heliko bolji od paka , pogotovo ako su sejani do 22 aprila . Imam Heliko ove godine na 36ari ( ostalo staro seme ) malo je ređi sklop (oko 90 % )ali ne zbog semena već zbog sejalice i neizgleda loše , pako takođe neizgleda loše nije uopšte podgoreo ima lepe klipove duži su od helikovih ali zato nisu toliko debeli ali malo ga crvenilo napalo ( neznam odakle to kad je navodno tolerantan na crvenilo )Da je bilo ko što nije Heliko bi rasturio Paka. Medjutim pošto je kao i lane Pako će rasturiti Helika.Heliko podgoreva a pako još ne.
Ovi mogu a kad nebudu mogli stati u ovo e to će onda biti rekordna godinaJa mislim da mogu po velicini da stanu u stvar iz tvoje pakovanje
Na sve sam spreman samo da ga odbranim od svih ovih gadova domaćih i stranih sreća što imamo ovu demokratiju mogu svašta reći a da neodgovaramDa nisi to spremio zaštitu od aflatoksina , trebaće ti dosta pakovanja , dal se isplati ?