Syngenta hibridi i sorte semena

Dajte komentare , neću ništa reći ??

DSC04008_zps37167ce1.jpg

DSC04009_zpsb860201f.jpg

Dali je to crvenilo ? Skoro cijela parcela je slična . Gdje je ovakvo zrno , cijela stabljika i djelimično listovi su crveni . Ne primjećujem da je smanjen prinos , možda će i biti malo dok se sasuši. Inače na toj parceli su mi samo Syng. , najviše se to dešava na Paku . Na drugim mjestima nemam Syng. , a i nema takvh slučajeva. Ako je i ovde došlo crvenilo , onda je to donijela Syngenta , pa će to biti , kako kaže KR pravi kukuruz za Bosnu. :zli:

Nema to samo na Paku to je odlika većine syngentinih hibrida atraktivno zrno na izgled crveno kao i vlasi na klipu kao i vlasi syngentine promoterke baš sexi :haha::haha::haha:

Heliko garant .Sijem ja njega i iso je takav .On i kad nikne ima crvenog lista.

Ja bih dodao i sincera ali heliko najviše. Ja sam moj heliko i nešto sincera ( na lošijem zemljištu ) ovršio u sredu vlaga je oko 15% sincero oko 16 % prinos neznam još je u prikolicama predpostavljam oko 5t/kj , još jednom da pohvalim heliko na brzini odpuštanja vlage sincero je više za klip i silažu sporije odpušta vlagu .

Marcelo ima pravo. Karakteristika Singentinog hibrida! I meni je bio cudan Heliko kad sam ga posejao prve god.

- - - - - - - - - -

Heliko je fenomenalan u dobrim godinama ako ima kise. Prosle god. je 80% bio bez klipa na parcelama koje su imale najmanje bregove.

Heliko je bio dobar 2010 ,2011 i ove 2013 solidan , prošle godine loš i prinos i na izgled kod mene za tonu ipo slabiji od paka , sejem heliko treću godinu zaredom dobar je to hibrid stvarno brzo odpušta vlagu ali me nervira što hoće da ispada iz šapurike kad vlaga padne ispod 16% .

Paco 13.5% vlaga, preko 4 t po lancu, cekamo Majami i Helico da vidimo, ali ce sigurno biti veci prinosi od paca. . .

Zar je moguce da Sycora tako sporo otpusta vlagu, mi uradili i vlagomer pokazuje 20%.....da li neko ima iskustva?

Poslednja izmena:
Ja sam je skidao u zrnu, rodila vise od Paka i Helika, vlagu ne znam jel je bila na dnu kamionke, al nije imala mnogo vise vlage od ovih, mozda za 1%
Tesko se skida jer je robusna, sve skidam drugom brzinom samo nju prvom.
ovako izgleda iz kabine.
attachment.php

Pako ide na 19cm u intenzivnoj proizvodnji , na lošoj agrotehnici i slabijim zemljištima ide na 21 cm tako da teško da će Pako dati dobar rod na 26 cm mada neznam kakvi su uslovi kod tebe .

Nazad
Vrh