Syngenta hibridi i sorte semena

Prvi put ove godine sijao paka zasad izgleda extra kao na vasoj slici.

Molim nekoga da mi kaze, kakve je boje svila kod syncero hibrida ,posto sam zaboravio gde sam ga sejao:sta:

Današnje slike od Paka.I njemu se svila crveni.Ovaj deo atara je u dva dana dobio lepu kišu od oko 40 litara.

Lucijus kojeg već nedelju dana jedu krave.
2zoenvd.jpg

Ogled je postavljen prema Putincima sa desne strane pre pruge. Od sorti imam Lucuis; Pako; Helico; Sycora; Miami i Deciso.

I ja sam primetio na Paku da ima crvenilo, dosada mi je Pako na oko izgledao najbolje ali već sada sam siguran da će Dekalb ponovo biti bolji.

Bas me cudi da crvenilo napada Paka, u katalogu pise da je visoko tolerantan i ja sam ga ove godine sejao svuda pored psenice, ali izgleda da crvenilo ne bira!

Ne znam koliko će mu smetati ali ima sve više crvenih listova.
Pako sejan 22.04. na 20,3 cm.

Mnogo ima majku mu....Ali nije isto kao i prethodnih godina,ovde kod Vas su samo gornji listovi crveni dok je dole sve ok.Bar na slici tako izgleda.
Da li ste mozda obracali paznju da nije crv probusio stablo i od tog mesta na gore da je pocrveneo.Kod mene sam nasao par takvih primera ili npr samo jedan list crven ali ga je crv pregrizo i visi a ostatak stabla u redu?

Ispod klipa nema crvenila .Pitao sam se da li tako reaguje na ubode kojekakvih insekata ,pošto ima dosta gamadi.

Moguce da tako reaguju,videcete za par dana kako izgleda,ako se spusti do dole onda je definitvno crvenilo i smanjice prinos drasticno a ako ostane tako da samo vrhovi pocrvene onda verovatno nesto novo u pitanju.

Nazad
Vrh