Syngenta hibridi i sorte semena

Ove god. nisam posejao Syngentine hibride pa cu pratiti desavanja do posle skidanja. 2011-te Imao sam Sykoru i Helika koji su bili odlicni. Skidani su bili u zrnu. Prosle god. opet sam posejao Helika koji u susnoj god. se pokazao kao neverovatno los hibrid, kad kazem los mislim skoro da nije imao klip, bar u mom slucaju. Pako koji sam vrsio usluzno 2011 bio je dosta slabiji od Helika.

To sam i ja primetio pošto sejem helico od 2011 ,Pako se dobro pokazao prošle godine u suši ali u normalnim godinama kada ima dovoljno vlage 2 -3 tone /H ima slabiji rod. Prošle godine meni je Heliko dao 2.5 t /Kj a komšija preko puta mene imao 4.0 t/Kj Paka ali to je bila nezabeleženo sušna godina , dok je recimo 2011 takođe bila sušna ali Heliko je bio prinosniji . Ove godine imam Syncero i Helico a tast ima Paka od ta 3 hibrida za sad je najlepši syncero a i nicanje je bilo takoreći 100% ,biće slika ovih dana.

Pako
fotografija08851.jpg

Vec sam pitao ali niko da mi odgovori, moja SYCORA ima zaperke , neka cak i po dva, da li ce mu to smetati kasnije? Ili mozda treba da ih kidam, i ja sam iznenadjen, u skorije vreme nikada nisam video da kukuruz tera zaperke................

Netreba skidati zaperke, i zaperci dovode rosu ili kisu oko stabljike ,a kada dodje neki susniji period osusice se ionako .Moze se desiti u dobroj godini da i oni ponesu klip ja sam imao to na pioniru b23 da je i zaperak doneo klipcic

Vec sam pitao ali niko da mi odgovori, moja SYCORA ima zaperke , neka cak i po dva, da li ce mu to smetati kasnije? Ili mozda treba da ih kidam, i ja sam iznenadjen, u skorije vreme nikada nisam video da kukuruz tera zaperke................
sycora je stvarno cudo, kod mene gura po 2 klipa i izbacila bradice , sejana 19.04

Mnogo dobar, samo nemogu mnogo da ga sejem jer malo berem u klipu a za zrno nije pogodan, tesko odpusta vlagu.
I malo ima ostecenja od diabrotike, pako nista, a helika su razbili.
sejao sam na istim parcelama u mini ogledima, itekako hibrid igra ulogu i u ovoj prici sa diabrotikom.

Upravu si MOMO napad plamenca prošle godine na heliku je bio strašan dok kod paka ne , videćemo ove godine.
Ovo je prošlogodišnji Heliko
34zx0g8.jpg

Druže MOMO obriši p.p. hteo bih te nešto priupitat :osmeh:

Nazad
Vrh