Syngenta hibridi i sorte semena

Cene se sa PDV-om, a o čemu se radi nemam pojma.

Inače Kondi je iz Francuske, težak 9,32 kg, a Neoma je naša 9,72 kg..

Ja sam čuo za takvu ponudu i čak video ali je seme proizvodnja 2011 za setvu 2012.Čak je i stiglo kod nas i sve je vraćeno.

Na deklaraciji piše za Neomu da važi do 1.6.2013, a za Kondi 31.12.2013. sad sam gledao. Baš ću sutra ići do ovog mog dobavljača, da vidim kolika je klijavost i energija klijanja pošti na deklaraciji nepiše.

I kod nas je tako pisalo ali igrom slučaja na par džakova nisu skinute tj. otcepljene bile i stare etikete.Stare etikete su bile prišivene ,a nove(predeklarisane) samo zalepljene.

Na deklaraciji piše za Neomu da važi do 1.6.2013, a za Kondi 31.12.2013. sad sam gledao. Baš ću sutra ići do ovog mog dobavljača, da vidim kolika je klijavost i energija klijanja pošti na deklaraciji nepiše.
Ako je iznad 80% a sigurno jeste oni su zakonski pokriveni,ali za tebe je to lose!Uvek suncokret preko 90% uzimaj posto razlika od 10% je jako velika u semenarstvu!

Kao što sam rekao, sutra ću ići da vidim šta je. Ali tamo gde stoji da je predeklarisano, nepiše ništa, a i neverujem da bi ovaj moj tek tako uzeo bilo kakvo seme... Na neomi su zašivene etikete, a na kondiju je zalepljena na dnu vreće pored plave koja stoji na džaku...

Današ proverio deklaraciju, klijavost i energija klijanja 95% i potvrđeno mi da seme nije staro...

Poslednja izmena:
Ja sam umesto Neome uzeo Armoni seme za suncokret.
I ja takodje...On ti je obican Lino tip kao i Kondi,Delfi,Dolbi...Ako si hteo Neomu,verovatno si hteo da prskas Pulsarom,onda si trebao traziti Alego,Adagio!Ali ako si se predomislio,mislim da nisi pogresio,Armony je poboljsana verzija Kondia i na plodnim zemljistima daje rekordne prinose

ove godine sejemo 7 ha sycore, kupili smo je onako na slepo, nismo do sada imali syngenta hibride::namigivanje:: bice posejana na 30 cm jer je takva zemlja, sa 150 kg npk i 150 kg urea u setvi i po mogucstvu jos 100 kg kan u spartanju. ako neko ima detaljnija iskustva sa sikorom bio bih zahvalan? inace cale mi je rekao: ukoliko ta tvoja sikora ne rodi slobodno se seli iz kuce :osmeh:

kod nas niko ne seje ispod 28 cm bez obzira na sortu, sve ispod bi bili klipcici velicine 15 cm.

Sycora ce svakako da ti da klipcic od 15 do 20cm max,zato se i seje na gusci sklop.Posej onda Agrano ili neki drugi hibrid koji moze da izbaci veliki klip.

Nazad
Vrh