Syngenta hibridi i sorte semena

Danas stigla Neoma i Pako.
17032013697.jpg

Taj domaci pako + FZ je tezak 5.1kg, a klijavost 95% , al me heliko razocaro, klijavost 88%, posejacu cesce, sreca samo je uzet za probu.

Samo 88% ? Nisam siguran, ali čini mi se- u Srbiji zakonski procenat klijavosti ne sme biti ispod 90%, e sad jedino ako nisam dobro razumeo :sta: pričali su na ovim zimskim predavanjima...
U svakom slučaju proveri ti to radi sebe.

Meni su rekli da je zakonski za kukuruz 88%. Inace do ovoga ne bi dolazilo da pise klijavost na deklaraciji, kao sto je pisalo pre. Sad ne pise, narod uzima vrece, misli sve je idealno :spavam:Garantujem da vecina ljudi nije ni trazila dekleracije na uvid.

Mislim ,da je domaci pako + FZ , onaj koji je tezak 6.8 kg za 25000 semenki , PKB-ov , klijavost 91% . Igrom slucaja sam uzeo onaj laksi i sa vecom klijavoscu, bile 2 palete.

DEklaraciju moras traziti od prodavca semena, ona stize sa paletom na jednom A4 papiru, i tu sve pise.

Sećam se da je bilo priče o klijavosti na predavanjima, zato sam rekao da nisam siguran jer mi se vrti u glavi cifra od 86-88% da je donja granica, a s druge strane, tražio sam na netu i jedino sam ovde na sajtu Pioneera našao nešto o tome, tu pominju da je donji limit 90% : http://srbija.pioneer.com/Saveti/Agrotehnikakukuruza/Doradasemena.aspx
A za deklaracije si u pravu, ni ja nisam do ove godine znao za tu "veliku" deklaraciju.

uzeo pako i sincero,pako prosle godine mnogo dobar bio radio sam oglede za zemun polje i sejao pako pored njih pa nekoliko puta je bolji bio od najbojeg zemunca i uzeo sam negi galenikin kukuruz neku sortu da probam

Prosle godine ,kod nas je promoter pricao da je Miami za backu zemlju.
Mada kad treba da se proda,onda svi hibridi,mogu svugde da idu...

Nazad
Vrh