Syngenta hibridi i sorte semena

Druze svi ti noviji hibridi daju klipove priblizne duzine,nebitno da li je na 20cm ili 30 cm.Bude veci naravno na redji sklop ali ne toliko da nadoknadi nedostatak sklopa.I to ti nije merodavno za prinos da li je klip mali ili veliki.Mnogo puta sam doziveo da mali klipovi bolje pune bunker.(u zetvi oglednih polja.)

Ok druze razumem ja tebe ali reci mi koja je tvoja klasa zemlje i koliko djubriva bacas po hektaru? a i nama odgovara malo krupniji klip zbog manipulacije sa njim, jer se radi beracem ne kombajnom :osmeh:.

dragane stoi to što ti kažeš u potpunodti se slažem sa tobom da sklop određuje prinos ali da su prošle godine kukuruzi bili sejani na 26 primera radi mislim da bi onu sušu mnooogo bolje podneli ( kao i u autobusu leti je podnošljivije kada nas je manje nego kada ni kondukter nemože da prođe a temperadura je ista jedino je prevozniku bolje kada je gužva ):haha::ppozdrav:

1,2,3,4 klasa,ali jebes to,to je po meni sviranje k.... klasiranje.Od djubriva ukupno oko 400 kg/kj,Map ili Eurofertil,NPK,An,Urea,San sve zavisi gde je sta predusev i u kakvoj je kondiciji zemlja.

- - - - - - - - - -

ma ne kazem ja to zbog stoke nego zbog sebe,dok taj sitni ubacim u elevator otpadnu ruke :haha:
Vrsi brate i zrna sipaj u skladiste i da te bog vidi.

dragane stoi to što ti kažeš u potpunodti se slažem sa tobom da sklop određuje prinos ali da su prošle godine kukuruzi bili sejani na 26 primera radi mislim da bi onu sušu mnooogo bolje podneli ( kao i u autobusu leti je podnošljivije kada nas je manje nego kada ni kondukter nemože da prođe a temperadura je ista jedino je prevozniku bolje kada je gužva ):haha::ppozdrav:
Pa nismo boga gadjali sa kamenjem da nam svaka bude kao prosla.Mada mi(Bavaniste) smo sasvim solidno prosli kako je bilo u nekim mestima.

- - - - - - - - - -

Vasa zemlja je mnogooo plodnija od nase generalno.. kod nas postoji samo 5-6 klasa
Da medju najboljim zemljama u Juznom Banatu je nasa.Ako kazem da je najbolja Crepajci ce da me pojedu pa moram ovako:haha:.

diskutovasmo o sikorinom klipu a sad sam na putu sam da izazovem gradjanski rat izmedju crepaje i bavanista :bravo::haha:

@Lemilica
Ne razumem tvoju filozofiju.
Ako taj Sikora ima manje klipove, bez obzira na razmak u redu, zar nije onda bolje gušće posejati?

Kod mene su sejali taj hibrid na 24cm,imao je lepe klipove,mada na to ne treba toliko obracati paznju,uvek 4 klipa imaju vise zrna od 3 na metru.

@branko ta sikora zapravo treba da ima malo vece klipove od nekih 25 cm jer je ipak fao600, ja samo kazem da kod nas u ovom delu srbije niko ne seje kukuruz cesce od 28 cm jer bude stvarno ocajan jer zemlja nije poput vase vojvodjanske, ali oni to ne razumeju, u redu je da 4 klipa imaju vise zrna od 3 ali na vojvodjanskoj zemlji,ovde ako kukuruz nije posejan redje imaces samo pabirke, ja rucno ubacujem kukuruz u cardak ,onda ga rucno vadim, gruvam na gruvac u koji se ubacuje jedan po jedan kukuruz i ti sad meni reci sta ja da radim sa 4 pabirka od 10 cm, pa 10% zrna ostane na komiljci(kocanjci),lakse mi je da radim kad je malo krupniji kukuruz. pitajte bilo koga iz sumadije na koliko seju kukuruz

To je nešto drugo. Mada, iskreno, ja mislim da je za takvo skladištenje kukuruza (čardak) najbolje uzeti ZP, ili NS, hibride, upravo zato što sporije otpuštaju vlagu pa se ne krune prilikom branja beračem.

ns nikada nismo sejali, a od zp smo imali 684 3-4 godine jedino sto sam kod njega primetio da 5 kukuruza ima rod 6 jalov ne znam da li je to tako i kod drugih

Druze svi ti noviji hibridi daju klipove priblizne duzine,nebitno da li je na 20cm ili 30 cm.
Sa ovim se nikako ne slazem, pogotovo ako se seje na zemlji 5,6 klase i bez osnovnog djubrenja kao sto je to ovde slucaj.Mislim da bi prinos na takvoj parceli bio daleko veci kod setve na 30cm razmaka pa ma kakva da je godina!A Sikora je hibrid koji nije preterano tolerantan na susu...Drugar je imao prosle godine i lepo se pokazala, klipovi nisu bili preterano dugi ali je zrno zbijeno i ima dosta redova zrna.

Nazad
Vrh