Syngenta hibridi i sorte semena

Konačno nakon iscrpnih pregovora i mi utanačili cenu kuk. A to je 1 vrećica 30 e. Naravno ne tretirano to su nam već rekli da nemože....

Pisao sam vec moj slucaj sa Helikom ali ajde da ponovim.
2011 po prvi put sam ga posejao i pokazao se odlicnim. Oko 5500 do 6000 kg/kj. vlaga 15,...% Prosle god opet sam ga posejao misleci da cu ga jos dogo posejati, medjutim prc....
Setva je bila 5 Aprila a rod do 1000 kg/kj. Na nekim mestima uopste nije doslo do oplodnje, mnogo jalovih biljka visoke do 3 m je bilo. Ove godine definitivno necu ga posejati a posejacu iskljucivo te hibride koji su imali oplodnju i dali relativno dobre prinose u tako susnoj godini.

U potpunosti te razumem sto si precrtao heliko sa liste.
Kod mene je samo par vreca helika za probu, ista je cena kao i pako, pa da vidimo.
Inaca vise nisam pametan sta uzeti za setvu,Pricao sa jednim srednjim paorom sta ce sejati, on kaze sve pionir i neko domace seme za 3-4 lanca, kolko da obere. A njegov komsija prekoputa , otprilike radi istu kolicinu zemlje, ni zrno pionira, sve as 54, 72 i singenta pako, i heliko, po 25%, na ravne delove. Dosao tu jos jedan lik, pitam njega, kaze dekalb bar na 60 % povrsina, narucivao neke silne vrece, ja bio tu kad je pisao.
Otprilike sejem sta je licilo na nesto prosle godine, + poneka vreca za probu.

Hteo sam uzeti 30 vreca paka i 20 heliko, pa sam se predomislio 40pako a samo 10heliko, gde god sam gledao pako 7,2kg vreca, a heliko 5,2kg
i meni ce 60% zauzeti DKC

Kod mene je heliko tezak oko 7,5kg , al domaci

Ono sto sam primetio za sada da je prava jurnjava za pakom i nesto manja za helikom, za asovima, i aqua max pionirima.

Isto kod nas je pako na prvom mesto prodaje!
jel se dosad pokazao kao stabilan hibrid u svakakvim uslovima, mene jos nije izneverio, naj bolje mu lezi malo losija zemlja, znaci od 3 klase pa na gore, jel u 1-2klasi zemlje nemoze da parira kasnijim FAO grupama, recimo Sikora ga razbije u 1-2klasi.
a na prvom mestu potraznje je 5276dkc i retki ce dobiti 2-3 vrece i to od narucenih 20-30 vreca, ja da sam mogao da nabavim 20 vreca njega, pako bi dobio mesto sa samo 10vreca a heliko ni jednu.

Ja sam uporan bio za DKC BAR 5 onih vreća ali nije moglo .5276 nema a ja onda neću nikakav zainat jer svi su mi ovaj predlagali ,i baš taj nema. Šta je to???:zli:

Hteo sam uzeti 30 vreca paka i 20 heliko, pa sam se predomislio 40pako a samo 10heliko, gde god sam gledao pako 7,2kg vreca, a heliko 5,2kg
i meni ce 60% zauzeti DKC
Ne znam za Pako al sam 100% siguran da 2011 Heliko je bio tezak 10.5 kg 25.000 zrna. Zrna su bila neverovatno krupna! Mislim da je dorada bila Padindka skela.

20-03-12, 23:06 #180
Peet

user-online.png

Član
Datum pristupanja Apr 2010 Lokacija Lokve - Simiai - Juzni Banat Poruka 2,072 Zahvalio se 323 Zahvaljeno 379 puta na 227 poruka Downloads 0 Uploads 0

Dakle i ove godine Helico je krupan! Prosle god. 25.000 jed. je imao 10.5 kg. Do kraja nedelje i meni treba stici.​

Ako bude kise (ciste) bice roda! Bog sa nama poljoprivrednicima!

23-03-12, 00:46 #191
Peet

user-online.png

Član
Datum pristupanja Apr 2010 Lokacija Lokve - Simiai - Juzni Banat Poruka 2,072 Zahvalio se 323 Zahvaljeno 379 puta na 227 poruka Downloads 0 Uploads 0

Danas sam kupio Helico 4478 din. Tretiran sa F.Z. Pakuje PKB Padinska Skela :sta: Frakcija 8-11 mm 25.000 zrna 9.3kg.​

Ako bude kise (ciste) bice roda! Bog sa nama poljoprivrednicima!

Gde moze da se nadje pako po mogucstvu francuski ili madjar ako nista bar i nas u okolini beograda? Da li postoji neki distributer ili slicno da ga ima u slobodnoj prodaji da ne mora da se narucuje? Hvala unapred...

Ja sam danas uzeo u agrini pancevo jos 3 vrece francuski pako(tretiran sa cruzeirom,cena 4900) tezina 7.2 kg i uzeo sam i jednu kesu "naseg" pkb pako tretiran sa force zea tezina 5.2 kg cena 4700. Zbog cega je tolika razlika u kilazi naseg i francuskog? I da li je bolji sa cruzeirom ili forca zea?

- - - - - - - - - -

Ja sam danas uzeo u agrini pancevo jos 3 vrece francuski pako(tretiran sa cruzeirom,cena 4900) tezina 7.2 kg i uzeo sam i jednu kesu "naseg" pkb pako tretiran sa force zea tezina 5.2 kg cena 4700. Zbog cega je tolika razlika u kilazi naseg i francuskog? I da li je bolji sa cruzeirom ili forca zea?

Uzeo Paco tretiran sa Force Zea 0.5 dupla doza. . . Zemlja porekla Srbija tezina vrece 6.7 kg. . . e sad videcemo kako ce se pokazati. . .

ja sam uzeo pako francusko pakovanje tezina 5.69 kg cena 4000 din i narucio turtop kog planiram za silazu , dali ga je neko sejao i kakva su iskustva

Danas uzeli Pako zemlja porekla Francuska ,težina 7.2kg . Čudno mi da je seme kalibrisano 4x12mm i da je naša deklaracija lepljena sa donje strane ?

Zamenio danas Pako koji je pravljen kod nas i tretiran sa duplim Force zea. . . a uzeo Francuski Paco tretiran sa cruiserom 350. . . :) a i Adagio mi stigao Madjarski :)

Nazad
Vrh