svastara

Jel imao neko nekad problem sa krticama?
Jedna me terorise vec par nedelja, haos mi pravi. Pod u boxu mi je poplocan ciglama, a ispod su pesak i zemlja, sve imam osecaj kao da ce mi se kavez urusiti koliko je zemlje izbacila napolje...

Krpu natopi sa gasom,benzin,nafta...nesto sto ima jak neprijatan miris.Asovom lagano premestis gomilu koja je krtica napravila tako da nadjes tunel kao rupu u zemlji stavis komad krpe natopljene i zatrpas zemljom.Neprijatan miris se siri po rupama i ona ce otici dalje.Promenice teritoriju.Drugi nacin je da uzmes u apoteci sredtstvo protiv krtice ima u obliku hrane koju pojede krtica i ugine isto se stavlja u rupe.A najbolji za mene je nacin da imas macku domacu koja lovi i resava takve probleme...Imam samo tri macke od kako su mi pacovi napravili haos,zato sada macke su zakon..

Moram onda da izbacim napolje ceo kavez koji je na 4 sprata i da vadim sve cigle pa tek onda da kopam da bih video gde su tuneli... Probacu samo da nabijem krpu ispod tih cigli koje je prevrnula pa ako ne upali onda cu sve povaditi pa se baciti na posao sta da radim...

Imas i dimne bombe takodje u apoteci kao sto rece poni nadji rupu potpali i prekrij zemljom,ili ako imas neki motor(moped ili polivac) jedan kraj creva nabijes u auspuh a drugi u rupu i ostavis da malo radi sigurno se gusi,a i sistem je oproban.

Nemojte javno da pišete o eliminaciji krtica zato što su krtice zakonom zaštićene. Za ubijanje krtica podnosi se krivična prijava i snosi se zakonska odgovornost.Poni je dobro napisala da promeni svoju teritoriju.:ideja:

Poslednja izmena:
Izvinjavam se....Krtice se hrane glistama a gliste vole izmet od zeceva pa pokusaj ako pomeras kavez da prekines ovaj lanac jer docice druga...Obicno kada se pojavi krtica tu su i pacovi i oni dobro kopaju tunele ...Pa razmisli kako najbolje da resis problem..

Ne bi trebalo da ima izmeta u zemlji posto je poplocano tlo ciglama, a tepsije praznim redovno... mada ko zna. Resicu je se vec nekako, ovako ili onako. Hvala svima

Ja muke mucim vec dve godine....haos mi pravi ispred golubarnika.Sve lepo uredim,travica ko'tepih i onda negde sredinom juna meseca se pojavi prvo jedna a potom (narednih dana jos dvadesetak gomila zemlje.Posle toga dvoriste vise ne lici na dvoriste vec na bojno polje...sve sam probao(busio zasiljenom armaturom,sipao benzin i naftu na te gomile,cak je radila i so'na kiselina ali.....ona i dalje kopa....:zli::udri:

Veliki pozdrav! nedaleko od kuce imam neku livadu pa sam resio da nakosim malo trave za zekove(kunice, zeceve), e sad se pojavio problem u vidu ambrozije koja je verovatno tamo rasadjena :osmeh: i dobro se primila, sade mene zanima dali je dozvoljena u ishrani kunica a ako je u kojoj meri? jel po svemu sudeci ovde u najmanjoj kolicini ima korisnih trava i deteline.

img0858.jpg

- - - - - - - - - -

Šta reći za lepotu ovog malog vodopada, odmarao sam sat vremena i uživao u njegovoj lepoti i mirisu prirode. Inače se nalazi izmedju Knjaževca i Pirota, ko bude prolazio obavezno da svrati.:osmeh:

Ima li neko na prodaju ''beckog plavog'' ili '' novozelandskog crvenog'' da je u blizini Zrenjanina ili Panceva ? I da li zna neko koja je cena otprilike. Hvala

Neke ženke ranije naprave gnezdo, pa se onda okote, neke u toku noći obave sve, to je individualno.

Nazad
Vrh