svastara

Drugar mozda ti je zenkica preugojena,ili ti je mozda neke Vece rase poput B.Orijasa koje hoce da se pare tek posle 6,7 meseci....

Nije prijatelju mesanac obican,ali debeo i to bas bas.. stavljam im jecam,kukuruz granule i zito sve pojede sem kukuruza to ni da dirne.. sad ce ona da dobija samo seno jedno nedelju dana..

Društvo kako vam ušati podnose ove vrućine, za ponedeljak najavljuju skoro 40 a ventilatori baš ne pomažu.:cool::sta:

- - - - - - - - - -

Kupio bih jednu ženku kaliforniku starosti 1.5 do 2 meseca. Ponude na pp.

Ja sam zabrinuta,treba sutra zecica da se okoti a trenutno ima privremeni smestaj jer se gradi hotel za kunice.Ona bas i nije zadovoljna privremenim smestaj..

Kod mene skoro nista ne jedu, malci slabo napreduju...
Kunicarnik izgleda ko cerga, nabacao sam na njega trave i granja da pravi hladovinu takode i okolo kunicarnika, plus onu protiv gradnu mrezu....

Slabo i kod mene jedu,zecica jedna treba da mi okoti danas ili sutra.Ja sam po kavezima poredao neke panele sa izolaciom i preko toga jos sena.

Imam jedno pitanje.. Dobio sam slucajno jednu zenku kunica lavlja glava.. Htedoh odmah da je ja poklonim nekome, ali sam imao ok kavez i hranim je jedno dva meseca vec. I posto imam plac i tamo svasta, preneo sam je tamo zajedno sa kavezom, i tamo je uzivala, idem tamo 2 puta dnevno zbog drugih zivotinjki pa i nju hranim,menjam vodu,cistim.. Medjutim nekako mi je zao da je samo ona tamo pa sam danas usput u drugom gradu, kupio muzijaka.. On je dobio svoj kavez. Ona je siva, on je narandzast.. e sad rekoh da se malo druze itd, ubacio sam je kod njega u kavez i desilo se to da su se parili. 3 puta.. on padao na ledja itd..
Tek sam kasnije procitao da moraju biti iste velicine, a oni to nisu. On je malo krupniji od nje, oboje su lavlje glave itd, ali je ona sitnija.. da li sam pogresio i sta dalje?

Postovani:Moj odgovor na tvoje pitanje je,da nebi trebalo da bude problena.Ja sam pario Patuljastu L/g lava =1,5 kg tezine sa Hibridom =3.kg dobio sam lepa legla sa malim od 2-6 komada u leglu koji su imali razlicite tezine pri uzrastu starosti do 4.meseca od 1.5 do 2.5 kg. tezine.Mislim da ces i ti imati raznih boja i velicina nek ti je sa srecom pozdrav.

Hvala.. videcemo. Ja nikada nisam ni razmnozavao kunice.. nego eto tako je ispalo da na mojoj farmici i oni dobiju svoje mesto posto generalno volim sve zivotnje. Videcemo, procitao sam za kontrolno parenje, pa cu probati za 5 dana ponovo!

Al mi ovaj jul napravi gubitke,otislo mi 10 komada malih od 2.meseca.Pojavi se naglo naduvenost i u toku dana odapnu.Creva puna vazduha samo sto ne eksplodiraju.

Verovatno je uzrok hrana.ali od koje to me muci.Dajem svima istu /Prepostavljam da je mozda od lista stocne repe ili lista mladog kukuruza ? /Otislo mi leglo od 8.malih i od drugog legla 2 komada.Ostali za sada su dobro,videcu sta ce se dalje desavati.

- - - - - - - - - -

Kod mene su uginuli 3. dana života mladi kaliforn. Danas je peti dan od koćenja kad bi bilo dobro pripustiti ženku. pozz.

Probaj danas uvece ili u toku sledeca 2 dana ali ne po vrucini. pogledaj /pol.org./ dali je crven i nabubren. Ako primi ponovi parenje posle 10/h ponovo.pozdrav.

Kod mene sami problemi pa i ovaj da iznesem.
Kupio sam mladu ženku od poznatog uzgajivača, pred parenje je kijala i šmrkala pa sam joj davao sufadimidin, kod njega hranjena peletiranom hranom. Kod mene jela crvenu djetelinu i kukurz-ječam. prije tri dana koćenje, napravila brlog i očupala dlaku. danas zaviro u kotilicu nema ništa osim dlake, ni traga mladima. Pitanje je ako je kanibalizam u pitanju, da li bi to isto napravila i sljedeći put?

Nisam siguran da li se oktila Ali ako jeste a nema malih,moguc je kanibalizam ili je nesto drugo potamanilo male.Posto je mlada treba joj dati jos 1.sansu.Ako ponovi isto,izdvoiti je iz priploda.Ped kocenje 3-4 dana pripremiti joj kotilicu ubaciti slame za gnezdo,obezbediti dovoljno vode i umereno hrane da se ne uznemirava.

Kod mene sami problemi pa i ovaj da iznesem.
Kupio sam mladu ženku od poznatog uzgajivača, pred parenje je kijala i šmrkala pa sam joj davao sufadimidin, kod njega hranjena peletiranom hranom. Kod mene jela crvenu djetelinu i kukurz-ječam. prije tri dana koćenje, napravila brlog i očupala dlaku. danas zaviro u kotilicu nema ništa osim dlake, ni traga mladima. Pitanje je ako je kanibalizam u pitanju, da li bi to isto napravila i sljedeći put?
Lazna skotnost pisalo se dosta o tome citaj malo u nazad da ih je pojela bilo bi tragova npr.krv nemoze da nestane

Imam problem a kako nisam dovoljno upucen treba mi pomoc.Pre desetak dana primetio sam da su mi kod tri kunica otekli nosevi.Odvojio sam ih od ostalih malo guglao i ukapirao da je to miksomatoza.Posle par dana i oko ociju su im se stvorile otekline ili sta vec.Jutros sam kod jos dva primetio da imaju slicne promene pa sam i njih prebacio u karantin koji je udaljen desetak metara od kaveza.Ovi sto su bolesni od ranije normalno jedu i ponasaju se.
E sad:
Da li da ih ostavim i vidim da li ce preboleti ili da ih unistim?
Ako i prezive da li ce moci da se ostave za rasplod?
Da li je meso kunica koji prebole miksomatozu bezbedno za jelo?

Nazad
Vrh