svastara

Radi kako os
imao sam i ja takvih znaci pricam iz prakse preziveli su bili dobre majke samo treba odvojiti od zdravih i ubuduce vakcinisati protiv mixomatoze
a da li ce pregrmeti bolest i ozdraviti zavisi od mnogo faktora sigurno nece svi preziveti pogotovo mladi kunuci kod odraslih je da vise prezivi nego sto ugine i davati vitamine da jaca organizam i sulfonamidin protiv kokcidioze pozeljno

Poslednja izmena od urednika:
@cedo mozda i nije u pitanju klasicna miksomatoza vec blazi oblik sopov virus.obavezno dezinfikuj kavez hranilice pojilice prvo sa brenerom[ako je moguce zbog materijala od kojeg su izradjeni] a posle sa nekim sredstvom za dezinfekciju moze i na bazi hlora.samo neka budu sto dalje jedni od drugih.ne znam koliko je dobro ostavljati ih za priplod .

Ako si ih vakcinisao a nakon toga se posle pojavila miksomatoza,postoi mogucnost da se oporave.Ja sam imao isti problem sa 3. komada prebrodili su oboljenje.Ja sam im na oci nos i po usima po cvoricima/ranama/sipao po kap nafte .To sam ponavljao svaki drugi dan.Posle nedelju dana rane su se zamirile,kraste osusile i opale,
Nebih ti preporucio da ostavljas za priplod.Meso mozes slobodno koristiti,jedino ako su preterano oboleli i izmrsavili onda ne. treba unistiti i zakopti i politi zagasenim krecom.Sanse kod obolelih odraslih u odnosu na male da przive su znatno vece.

Deuze iskreno mi je zao,poebno posle toliko ulozenog truda i ljubavi o njima.Ne znam gde si postavio kaveze u odnosu na isturenosti prema suncu.Ali bi ti dao savet dok su ove vrucine da im smanjis ishranu da nisu predebeli vodu znam da im dajes dovoljno i svezu.Ne odustaj samo napred.pozdrav.

- - - - - - - - - -

Ne znam dali bi vredelo da sa suncane stane zastitis kaveze sa stiropolom/table/ dok ne prodju ove vrucine.

Kunići nisu na direktnom suncu, ali kotobanja na kojoj su kavezi jesu. Imam samo jednu ženku sad, koju sam spustio u stari svinjac koji je ispod kotobanje i tu je hladovina. Trenutno uživa tamo. Planiram i novi kavez da napravim, koji će biti sav od žice, ali to ću kasnije, za drugu polovinu avgusta najavljuju svežije vreme.

Da sam bar juče bio kući, mužjaka bih spustio u dvorište, ali sam morao negde da idem. U stvari i spustio sam ga malo da se rashladi, ali sam morao da ga vratim nazad. Video sam da mu ne prija, ali je bilo 4 popodne, mislio sam da vrućina jenjava, pa će izdržati. Ovo mi je sad za nauk. Nije mi žao ni novaca, već što mi je uginuo kunić i to mojom krivicom. Sledeći put kad nešto tako primetim, ne idem nigde, već pomno pazim i obilazim.

Vrucina uzima danak, ja imam cetiri zenke, jednog muzijaka i trenutno oko 50 malih nesto u kotilicama nesto u tovu, svi skoro i da nejedu, slabo nepreduju, a samo leze pored cinija za vodu, i bogami ode oko 25-30 litara vode na dan. Prestao sam ih pustati na nova parenja, pa cu tamo pocetkom septembra malo i da se zenke oporave i malo da zaladi.

Moram slikati kunicarnik, izgleda ko cerga...nabacao sam na njega granja i trave a okolo razvukao onu protivgradnu mrezu..
Imam dvadesetak mladih od dva meseca, slabo napreduju, ali nema veze nek nema uginuca... narast ce..

Trebao bih dve zenke pustiti na parenje, al nesto nemaju volje ni one a ni muzjaci...
Cekt cu vikend najavljuju pad temperature....
:kisa:http://www.jamrik.net/vremenska-prognoza-Bosna-i-Hercegovina/vremenska_prognoza_Teslic.php

Da kucnem u drvo ni kod mene nema uginuca ali imam jedno 10 tak komada isto od 2 meseca i teze 1,200 razocaravajuce.

Ljudi, pisao sam ovde po forumu da imam patuljaste lavlju glavu muzijaka i zenku i da se ona parila 27. Medjutim, postala je mnogo za*ebana, tj. hoce da ogrebe, sikce, juri.. voda im je u cinijicama dok ne idem u neki drugi grad da kupim pojilice. Tako da me juri kad menjam vodu, a bila je mirna.. Da li to znaci da je skotna, i da li je takvo ponasanje normalno?

Verovatno jest ostala skotna, mada bi do sada trebalo i na njoj da se primeti, veci stomak, manje je aktivna...
Samo ti njoj obezbedi vode da ima non stop, i da je sto manje uznemiravas...

A neke zenke tako jednostavno promene ponasanje, imam i ja jednu dobra ko lebac:haha: dok je blento ne naskoci, od tada grize grebe prednjim nogama i grokce ko :svinja:...

27.7. se parila 2 puta, nakon 5 dana kontrolno nije htela da se pari.. videcemo.. vode ima.. a stomak ne primecujem.. ona je sitna, mozda ima.. ali ja ne primecujem

obaveštenje za bogataše

photo-0019.jpg

- - - - - - - - - -

Obaveštenje za bogate preduzetnike na gradjevinskom stovarištu::novac:::sjasi::haha::haha::haha:

Pozdrav za sve...
Imal sta u kotilicama, tovilistima, pa i u zamrzivacu??
Kod mene 13 komada ceka dolezaciju u zamrzivac, imam dva legla kalifornijska (prvi okot) 3 komada i mesanka 6 komada...
Jedna zenka skotna 10.09 treba da se okoti, a jedna ovih dana gubi nevinost..
Sve u svemu bice zekana...

Nazad
Vrh