svastara

lepota vojvodine

02062013020.jpg

- - - - - - - - - -

Tekir ovo sam posebno za tebe slikao da vidiš i našu ravničarsku prirodu.Inače je slikano u okolino Novog Bečeja. Pozdrav kolega.:ppozdrav:

Lepo,zaista lepo druze..Svaki kraj poseduje svoje prirodne lepote,pogotovo u ovoj nasoj Srbiji gde nam nista osim prirode nije ni ostalo.Drzava puna prirodnih bogatstava,puna potencijala ali nazalost i prepuna lopova i rasipnika(o drzavnom trosku) koji nas bukvalno pojedose....Ziveo sam i radio u Bijeljini (RS) 2 godine,te sam tu upoznao (donekle) i ravnicarske lepote.Bilo je tu svega ....i tamburice i vina....A najvise sta mi se svidja kod "lala" je tempo zivota,stalozenost i narocito kultura. Sve u svemu mozda se nekad i sastanemo,popijemo i pojedemo,bilo na ravnom ili na brdu pa da se ispricamo i druzimo ko'ljudi..:ppozdrav:

Prava buba - strizibuba! I to hrastova, čini mi se... Jedan od "zločestijih" štetnika na našim područjima...

Dali mi neko moze reci koje je rase ovaj kunic
993008135353086667939213.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Kod mene bi se isto ovako kupao...Samo ja bih mu lepo skinuo kozu, da se ne skvasi....

Ljudi kako vam zeke podnose ovu vrelinu...Ja imam dva legla stari 13 dana (4 i 6 komada),nema gde ih nema po kotilici..valjda im vruce ...
Kontam onu dlaku od zenki izbaciti iz kotilice...

Kod mene isto imam jedno leglo od 11 drugo od 8, izbacio sam im dlaku, cak su u ovom gde ima 11 poizlazili iz kotilice

Vrucina a kavezi napolju kod mene haos da svi dakcu i mokri su od dakcanja...Zasad mlade ujutru stavim u kutiju i unesem unutra u podrum gde je normalna temperatura a uvece ih vratim u kotimicu.Zenke su sve stare i neljute se sto im uzimam male.Lepo ih hrane preko noci..

Ja sam u kaveze pored niplica ubacio i one male glinene posudice sa vodom, pa ubace prednje sapice unutra i onda se brckaju ko blesavi :osmeh:

Idem u subotu ili nedelju na najlon da vidim neke ugradne ventilatore(zidne) koji izvlače vazduh iz prostorije,inače odu kunići Bogu na istinu.Ove nedelje su mi već dva odapnula od vrućine,lepi malci od 2.5 meseca.

Ako ovako nastavi sa vrucinama mozemo ocekivati neprijatnosti.Sto se tice ventilacije dobraje samo da ne duva direktno na kunice .

Idem u subotu ili nedelju na najlon da vidim neke ugradne ventilatore(zidne) koji izvlače vazduh iz prostorije,inače odu kunići Bogu na istinu.Ove nedelje su mi već dva odapnula od vrućine,lepi malci od 2.5 meseca.
Szeki meni capnula panonka na koćenju. verujem da je od vrućine, a hajkomka okotila 11 komada i sve izgazila, a četvrti joj je okot. Daću joj još jednu šansu ako ne ode u rernu.Planiram sad da predjem na kaliforniske.Pozdrav:sta:

I kod mene je jedna ruiknula na kocenju, napravila gnezdo ocupala se i uginula...
Dok su ove dve lepo izvlace legla, mada je i njima vruce svi su vec van kotilice a 15 dana stari..
Nabacao sam na kunicarnik grana od bagrema i graba da prave koliko toliko hladovinu. uz to krov kunicarnika poljevam sa vodom..

pozzz

- - - - - - - - - -

2ywy41w.jpg

Szeki meni capnula panonka na koćenju. verujem da je od vrućine, a hajkomka okotila 11 komada i sve izgazila, a četvrti joj je okot. Daću joj još jednu šansu ako ne ode u rernu.Planiram sad da predjem na kaliforniske.Pozdrav:sta:
Meni su dve ženke skotne,treba da se okote 24 i 26-og,valjda ćemo se nekako izvući sa ventilatorima.Vrućine su najveći problem za kuniće,isto prolazim svakog leta,sad ću i to rešiti.

- - - - - - - - - -

Ako ovako nastavi sa vrucinama mozemo ocekivati neprijatnosti.Sto se tice ventilacije dobraje samo da ne duva direktno na kunice .
Naravno,to se zna.Planiram da jedan koji duva postavim uz pod a drugi koji izvlači bliže krovu da nigde ne budu na udaru.

Nazad
Vrh