svastara

Pukao sam od smeha...Cuj bisera limunada od malina....
1g3i84.jpg

Dobro vece,kako idu cene kunica pre par godina sam imao belgijski orias i nemacki sareni ali su dobili bolest miksomatoze i od tad nemam pa sam hteo oped da pocnem sa kunicima,imaosam 12 belgijskog zenka i 4 muzjak,a od nemackog 6 zenka i 3 mizjak pa imam mesto za kunice.

Poslednja izmena od urednika:
Dobro vece kolega,pa ti si to imao bome farmu kunica...Kako su ti se pokazali kunici narocito B.Orijas sto se tice bolesti,a da nije miksomatoza i da li si im ti nekada navao neke vitamine preventilve itd...?Inace cene se krecu razlicito,u zavisnosti od odgajivaca,a odrasle zenke i muzjaci B.Orijasa krecu se oko 50 e najmanje...a mali kada se odbiju od zenke nekih 45 dana kostaju 1000 dinara...

A pa szeki moramo da pohvalimo kuvara,ovo sto si pravio je prste da polizes:osmeh:svaka cast!Ako moze i kada budes imao vremena da mi posaljes ceo recept ovog jela na pp,hvala unapred!!!:ppozdrav:

Kolege evo ja sam danas imao malo posla oko klanja kunica,u pitanju je B.Orijas tezine malo preko 8 kg,a ociscen bez glave ima 5.2 kg,tako da sam jako zadovoljan mislio sam da ce i vise da otpadne mesa bar 50 %,a ovako mozda je otpalo 3 kg najvise...

dsc0285.jpg

dsc0287.jpg

Inace to mi je najveci kunic kojeg sam do sada zaklao...:ppozdrav:

Javi kakvog su ukusa ti stariji zekani...negde procitah da im ukus i nije pohvaljen...
Mada bih ga ja rado video na raznju ili kotlicu ili ??...

Pa i ja sam to cuo,bice i za kotlic jedan poveci :haha:,a neverujem da ce se nesto meso puno razlikovati posto je zenka bila stara oko 15 meseci...samo kada se dobro zacini i skuva ima da se prsti polizu:ppozdrav::haha:

Dobro si ga uhranio Pero...ima i brci da se omaste (pravo po mom ukusu).Jos malo pa ce i ove moje da se kote...pa kad ih "stisnem" sa hranom....:ppozdrav:

Drugari sakam da zemam nekoj zajci od Nish paaa ako nekoj znae da mi kaze koi dokumenti mi se potrebni da gi imam za da gi prenesam preku granica za Makedonija?

Drugari sakam da zemam nekoj zajci od Nish paaa ako nekoj znae da mi kaze koi dokumenti mi se potrebni da gi imam za da gi prenesam preku granica za Makedonija?

Strpaj ga u torbu i prenesi ili izvadi u svom mestu pasos za kucnog ljubimca(zeca)u veterinarskoj stanici i izadjes iz zemlje sa bilo kakvim zecom.Tog zeca pustis u prirodu.Onda fino uzmes ovde rasnog zeca i pravac kuci.(obrati paznju na boju zeca u papirima).Ja bi tako uradio.

Javi kakvog su ukusa ti stariji zekani...negde procitah da im ukus i nije pohvaljen...
Mada bih ga ja rado video na raznju ili kotlicu ili ??...
Što starije to je bolje u kotliću za neki paprikaš,gulaš.Taj šmek što ima matoro meso,ne možeš dobiti od mladunaca.Zapitaj se samo šta se kuva:jagnje ili ovca,tele ili govedo,pile ili kokoška...

Ljudi kako vam kunici izdrzavaju ove vrucine??
Kod mene su na otvorenom i nije im bas prijatno...

Kod mene su dve panonke skotne i samo se premestaju s'mesta na mesto.Prva treba da se okoti 13 maja a druga oko 25-og maja.

Kod mene su sada,po vrucini,napolju,u ogradjenom delu travnjaka sve 4 zenke i jedan muzijak,a ostali,mladi su mi u golubarniku,tj.na podu golubarnika,tako da sam taj problem sa vrucinom resio :osmeh: :cool:

Pa drugari kod mene kunici po ceo dan jakjo slabo jedu ali zato oko 6 cim zadje sunce navale na hranilice ko blesavi:haha:inace po ceo dan pijuckaju vode i izlezavaju se po kavezima...Inace cekam okot 3 zenke od 18 do 22 maja pa cemo da vidiko kako ce da bude,a nesto sam gledao i citimi se da ce druga polovina maja biti malo manje toplija sa cescom kisom,pa se nadam malo hladnijim nocima....

Meni se danas okotila jedna zecica,takodje kalifornijski kunic,stara 12 meseci,ima 7 komada,ovo joj je treci put da se koti,prvi put 3,drugi put 9,sve u svemu zadovoljan sam..A sto se tice tpg napredovanja,i kod mene u toku dana nista nece da jedu,ali uvece oko 6-7 pocinju da jedu kao da detelinu nikad u zivotu videli nisu :osmeh: :haha:

Nazad
Vrh