svastara

@Drobac
Iskreno da kažem neznam debljinu, samo znam da mi je to najjeftiniji dio zečinjaka, i da je lako sa njima raditi (rezanje, probijanje ekserima i formatiranje).
LP exsa

Da, one se lako seku, može i skalperom. Još ja budala danas razmišljam kako će mi trebati još jedna cela OSB ploča za ladice, a mogu ih napraviti od ofset ploča. Ja imam 0,15mm za manje mašine, ali ću uzeti u jednoj drugoj štampariji od 0,30mm. Imao sam do skoro i par debljih, moram pitati gde je to završilo.

Kakve eksere si koristio? Pretpostavljam one sa širokom glavom.

@Drobac
Iskreno da kažem neznam debljinu, samo znam da mi je to najjeftiniji dio zečinjaka, i da je lako sa njima raditi (rezanje, probijanje ekserima i formatiranje).
LP exsa

Greškom poslano dva put

Moje ploče su od dvobojne Hajdelberg mašine, kovo sam ih sa ekserima za ljepenku (velika glava).
Na kraju ne treba zaboraviti na malo silikona u ćoškove.
LP exsa

Pero al zapazas svaka cast.Kad sam naisao vidim ih oboje sklonim se u stranu dok telefon nisam izvadio iz djepa.Provirim vidim njega nju nisam vidio kontam otisla je,a ona tu.Tek sad je vidim na slici.crni ne bi ih diro meni su ko ukras,a ima u kavezu usatih za paprikas.pitbullns do pre nekoliko godina su lovci ovde redovno lovili(ispod moje kuce suma)Jbg zvao policiju.Od tad ne love vise.Sad ih ima dosta i fazana i divljih zeceva niko ih ne uznemirava.

Dzabe mi da zovem posto sam ja van naseljenog mesta, samo nekih 500-600m od table gde se zavrsavaju Karlovci ka Strazilovu, ali sta ces, spada pod vikend naselje i odma je tu suma tako da im je dozvoljeno da love. Prosle godine su mi zujali meci bukvalno ispred ociju, a i jednog kera su mi ubili...

Ne.
Ja najprije napravim okvir od letve. U ladici letve stoje na kant (znači visina 5 cm).
Izrežem ploču prema rupi okvira dimenzija većih za 2x5 cm.
Ploče savijam tako da mi rubovi budu pod 90 u odnosu na dno (moraš zarezati da bi dobio "tepsiju"). To uguram u rupu okvira i zakujem ekserima.
Silikon stavim samo u ćoškove gdje sam rezao bilo koji u pravilu najjeftiniji.
Neznam jesam li bio dovoljno razumljiv, teško je opisati u koliko te baš zanima mogu ti poslati crtež ladice.
LP exsa

Razumeo sam. Praktično napraviš tacnu i onda letvice idu okolo stranica te tacne. A 4 ćoška, koliko ih ima, zaliješ silikonom.

Danas u rumi na vašaru blata koliko želiš

03042013101.jpg
03042013102.jpg

Ja se razmišljam da napravim duplo, ali sa letvicama kao ojačanjem. Oduvek sam bio sklon predimenzioniranju. :osmeh:

Nazad
Vrh