svastara

Otprilike tako se i krece cena od 400-500din mesec starosti u zavisnosti od rase.Moj komsija je prodavao B.Orijase (roditelji sa papirima) 1500din mesec starosti i prodao je nekoliko komada.A ja ga rasturio od zajebancije kako ce da proda o kukovom letu...:haha:

Ta cena od 400-500 dinara po mesecu je obično za kuniće koji nisu ni za paprikaš, a kamo li nešto drugo. ;)

Drobac cena je takva kakva jeste, kao da ja ne bih voleo da prodajem kunice skuplje. Ovnoliki i becki plavi su nesto skuplji koliko sam ja upucen. Meso ocisceno 1kg je bilo prosle godine 500 din/kg, ove godine ide po 600 din/kg.

I to je dobra cena, piletina je sada 200 din kg, a stanje u drzavi je takvo, daj sta das, piletina jeftina, a bolje to nego salama. Kunica konzumira jako mali broj ljudi, uglavnom iz moranja, ili sto zele da se hrane zdravo, kad bi kunic zaziveo bar recimo 1 kunic nedeljno, kao i riba itd, prica bi bilo daleko bolja.

koliko sam cuo mali becki 1 mesec starosti su 10evra mesec, 2 meseca 15 evra. Hajkom ide isto tako ali se teze prodaje po toj ceni kao priplodni materijal.

Jedino da gledam u pasulj i da znam da si ti mislio samo na ``rasne`` kunice :), posto je decko pitao da kod njega postoje u gradu kunici koji su oko 400-500 dinara (nije bilo reci da se prica samo o rasnim vec je u prvom planu cena kunica, na sta sam se ja nadovezao koliko se krecu uopste kunici (opet ponavljam nije bilo nikakve price da li su samo rasni ili ne)).

Pa kad već ne znaš na šta sam mislio, što se uopšte i nadovezuješ na moje postove, kad uopšte nisu tebi ni upućeni?

- - - - - - - - - -

Drugari danas sam ugostio priijatelje iz Vukovara tacnije Sasu LONE81,koji mi je doneo jednu prelepu zecicu Kaliforniju,a ja mu nisam ostao duzan pa sam mu poklonio jednog Panonca muzjaka,dosao je sa drugom Zeljkom i tako samo se malo druzili i pricali os svemu a naravno kada sam ih ponudio Kobajama dobio samo reci hvale:osmeh:.Inace sam iz njihove price malo vise upoznao o kunicarstvu ih Hrvatske,i mogu vam reci da su oni dosta napredniji od nas,sto se tice i kunica,i njihovih Udruzenja.i da se dosta zalazu za to...Lepo druzenje i pre svega dobri ljudi:ppozdrav:!!!

A njih kad pitaš, oni misle kako je kod nas bolje i kako su kod nas kunići kvalitetniji. :osmeh: Mada, to nije istina, po meni, oni su jači i organizovaniji, tome umnogome i doprinosi činjenica da su u EU, pa im je lako da donesu kunića odakle hoće i kad hoće.

A kad već pričamo o organizovanosti, koliko vas je uopšte učlanjeno u neki klub odgajivača kunića? ;)

Bas tako drugar,sve si i ti lepo objasnio...Inace ja nisam uclanjen posto kod mene nema udruzenja posto smo malo mesto,nudili su mi da predjem u Backi Petrovac da kod njih budem clan,ali i ovako nemam bas vremena tako da jos uvek necu biti clan...ali bi voleo da jednom i ja se uclanim!!!:ppozdrav:

Nisam ni ja, kriv sam, ali ću se učlaniti ovih dana, jer bez članstva u klubu nema ni tetoviranja i vađenja rodovnika kunićima, moji su svi svi matični inače tetovirani.

Nisam to pitao da bih pokrenuo neku svađu, nego eto, kad već pričamo kako su drugi organizovaniji, ja imam neki stav da uvek treba krenuti od sebe, pa zato pitah, malo da animiram ljude da razmisle o tome, nisu uvek drugi za sve krivi, nekad smo i mi sami, hteli mi to da priznamo ili ne. ;)

Imaš Pero udruženje i u Novom Sadu, i to dosta jako, koliko ja znam. Ne treba ti tu puno vremena, možda odeš koji put kad se organizuje izložba ili berza, skupština i to je to, ne moraš ti ići tamo baš toliko redovno. Isto tako, da bismo bili organizovaniji nego što jesmo, treba i tetovirati kuniće, bez obzira da li hoćete da učestvujete na izložbi ili ne. A zašto i ne učestvovati? Probaš, pa vidiš da li ti se to sviđa ili ne. :)

Kako da se uclanem kad nema kod mene? to ima u 2-3 grada i sta ja treba da zapucam iz Prijepolja u BG ili NS ili gde vec. To ce da me kosta, a bolje sedeti kod kuce ovde sa vama se dopisivati i za te pare od puta itd potrositi na hranu za zeke. Bar takvo misljenje imam ja. Neko ce protiv mene, i reci ce tamo ce te posavetovati itd, a sta radimo ovde mi? Ovaj forum je odlican, NAUCIO SAM PUNO TOGA NA NJEMU! I clanovi su veoma prijatni.
*nije ulizivanje!

Kod mene ima udruzenje,ali ja zbog posla koji radim nemam stvarno vremena za jos jednu obavezu,mada ne mora da znaci da se necu uclaniti kad nadjem rupe u vremenu ili poslu!

to ima u 2-3 grada

Koja 2-3 grada?

- - - - - - - - - -

Kod mene ima udruzenje,ali ja zbog posla koji radim nemam stvarno vremena za jos jednu obavezu,mada ne mora da znaci da se necu uclaniti kad nadjem rupe u vremenu ili poslu!

Opet kažem, nemoraš ti tamo ići ne znam ni ja koliko puta. 2-3 puta godišnje i više ne moraš. Evo, ja sam iz Rume, pa planiram da se učlanim u mitrovački klub i pored toga što i Ruma ima jedan. Mitrovački mi je ozbiljniji i organizovaniji.

Opet kažem, nemoraš ti tamo ići ne znam ni ja koliko puta. 2-3 puta godišnje i više ne moraš. Evo, ja sam iz Rume, pa planiram da se učlanim u mitrovački klub i pored toga što i Ruma ima jedan. Mitrovački mi je ozbiljniji i organizovaniji.[/QUOTE]

Ja sam mislio da tu i tamo ima nekih obaveza pa zato kazem da jos necu!

Uclanis se,izadjes na izlozbu i vidis da je sve to jedna velika namestaljka,kao u kinologiji,golubarstvu i svim ostalim hobi aktivnostima u Srbiji.Unapred se zna cije grlo ili jedinka ce da pobedi,jer ne izlaze svi na izlozbe iz ljubavi prema odredjenoj vrsti zivotinja....Za neke je to prilika da se napravi dobar biznis i oni nece birati sredstva da uspeju u svojim namerama.Ja sam i golubar i kinolog i dobro znam sta se sve desava na slicnim manifestacijama i takmicenjima (nazalost).

U golubarstvu i kinologiji ima više para, pa i više interesa nego u kunićarstvu, čuo sam golubarske priče, čista mafija. :osmeh:
Ali prijateljstva koja se stiču po tim izložbama nemaju cenu, znaš kako kažu, važno je učestvovati. A sedenjem kod kuće i kukanjem kako ništa ne valja, ne vodi ničemu, već delanje. ;)

U golubarstvu i kinologiji ima više para, pa i više interesa nego u kunićarstvu, čuo sam golubarske priče, čista mafija. :osmeh:
Ali prijateljstva koja se stiču po tim izložbama nemaju cenu, znaš kako kažu, važno je učestvovati. A sedenjem kod kuće i kukanjem kako ništa ne valja, ne vodi ničemu, već delanje. ;)
Delo ili ne, meni se svidelo sta je "crni-tekir" rekao, a i ja sam vec rekao da je bolje sedeti kuci. Ma svako ima drugacije misljenje. Tako da nek svako radi sta je najbolje za njega(tj. sta ''misli'' da je najbolje za njega.)

- - - - - - - - - -

Trazim po oglasima i gledajte ovaj zanimljiv je http://www.halooglasi.com/domace-zivotinje/kunici/hajkom-kunici.o-538216.128.html?source=bp

Tako je, uvek je bolje sedeti kući, kukati kako ništa ne valja i čekati da neko drugi uradi nešto za nas. Zato nam je kunićarstvo (a i cela država) tu gde jeste. Ali dobro, svako ima pravo da radi šta mu je volja, samo nemojte posle da kukate kako ništa ne valja, kad ni sami nećete da uradite nešto da popravite situaciju.

Nazad
Vrh