svastara

Zecica mi se okotila pre 7 dana da li bih smeo da pipam male golim rukama?

Gde je ovo druze?? Kako li ih je samo dresirala sunce ti zarko.....:sta::sta: Auu braco koliko ovde ima materijala za kobasice i sunkariceee....:haha:

Auu braco koliko ovde ima materijala za kobasice i sunkariceee....:haha:
Kad sam video svimak na youtube i ja sam prvo pomislio:" al su dobro utovljeni koliko bi ovde bilo kobasica"! :ppozdrav:
Steta sto kod nas nema ovakvih parkova po gradovima sa zivotinjama, u nemackoj parkovi su puni kunica i samo uznemiravanje moze mnogo da te kosta a kamoli lov! Ali kad se mnogo namnoze lovci sa posebnim dozvolama mogu da love da smanje broj! Kod nas ne bi opstali ni dve nedelje u parku vec bi zavrsili u celjustima pasa lutalica ili nekom loncu!!

Taj snimak od gore je sa jednog ostrva u Japanu, gde nemaju prirodnih neprijatelja, zato su se toliko namnožili, nije to park.

To je snimak sa jednog sada napuštenog ostrvca u Japanu gde su pre nekoliko desetina godina doneli nekoliko kunića radi laboratorijskih ispitivanja.Posao je propo(zamislite,kod Japanaca) pa se sve napustilo,kunići ostali na slobodnom,ha-ha.Sad se opet pojavili ljudi pa su bili malo zatečeni...He-he.

Ja sam imao nekad davno 90-te godine.Lepi su,nisu losi i sto se tice randmana mesa ali mali su im okoti.Kod mene je nov.crvena zenka kotila najvise sest komada a u vecini slucajeva 4 ili 5.

Kod mene je bilo 8-9 komada ali to je bilo pre 2 godine.Sad bi se opet zanimao lepi su mi za rad.:)

Htedoh da nastavimo tj.nastavite ono o granulama za jagnjad i koja je cena,mislim jel to normalno,jel to može,koja razlika.I da, e Peto ,Peto.

Ja konkretno ne znam koja je razlika izmedju granule za jagnjad i granule za kunice jer mi ova za kunice nije dostupna.Tacnije samo jednu turu sam hranio sa granulom za kunice i bio sam zadovoljan.Ali nista manje nisam zadovoljan sa granulom za jagnjad koju sada koristim.E sad kome je dostupna gebijeva granula za kunice...verovatno su rezultati bolji nego ssa ovom granulom za jagnjad...

Znam da granula za jagnjad ne sadrzi kokcidiostatike u sebi ali nije im to toliko neophodno.Ja inace imam takav stav da ne primenjujem i ne priznajem lecenje (ni kunica,ni golubova,zivine itd..)Zivim u takvoj sredini(planinski kraj,Tara,Mitrovac,Zaovine) gde planinsko seno vredi vise nego ijedan kokcidiostatik,antibiotik ili nesto slicno.Zapravo ljudi masovno sakupljaju lekovito bilje na obroncima Tare a moji kunici jedu to bilje svaki dan.Sto se tice bolesti,nikada je nisam imao u kunicarnicima.Jedino sto me interesuje kod granula je -od kojih brze napreduju.Danas su mi obecali u "Cantavirovoj radnji" da ce mi poruciti 10 dzacica (100kg) granule za kunice pa cu da probam.:ppozdrav:

A citam na dosta mesta pise da im treba davati so, da li je to tacno?

- - - - - - - - - -

A kako proveravate da li je musko i zensko i kada to moze 100% da se vidi? da li gledate dole ili neki drugi nacin?

Gde dole? :osmeh:
Pogledaš u polni organ i vidiš.

Ovo ti je mužjak:
DeckoG.jpg

A ovo ženka:
CuricaG.jpg

Sa 2-3 nedelje starosti se već može utvrditi pol, ko je iskusniji može i odmah.

Nazad
Vrh