svastara

Uclanis se,izadjes na izlozbu i vidis da je sve to jedna velika namestaljka,kao u kinologiji,golubarstvu i svim ostalim hobi aktivnostima u Srbiji.Unapred se zna cije grlo ili jedinka ce da pobedi,jer ne izlaze svi na izlozbe iz ljubavi prema odredjenoj vrsti zivotinja....Za neke je to prilika da se napravi dobar biznis i oni nece birati sredstva da uspeju u svojim namerama.Ja sam i golubar i kinolog i dobro znam sta se sve desava na slicnim manifestacijama i takmicenjima (nazalost).
ali za konologiju je druze druga stvar kao sto je rekao drobac tu su vece pare ja se bavim aktivno kinologijom vec 2 god i dem po izlozbama u srbiji do sad sam video iskreno samo 2 namestaljke..........

Drugari ja sam preko dve decenije u golubarstvu a preko deceniju u kinologiji.Drzavni sam sudija za Srpskog visokoletaca od 1998.god. Sudio sam preko 100utakmica (takmicenja ) do sada,sto drustvenih,opstinskih,regionalnih a i drzavnih.Nailazio sam na takve namestaljke i otimacine da mi se sve to smucilo.Dozivljavao sam i pretnje i fizicke nasrtaje a sve u cilju da priznam neregularan rezultat.Sto se tice kinologije,uvek sam imao vrhunske pse.Bilo je tu i dobrih uspeha (sa nemackim ovcarima) ali sam se takodje nagledao raznih nepravdi i smejurija.Sada drzim crnog labradora vrhunske krvne linije i velikog potencijala.Videcemo sta cu uraditi sa njim.Radujem se ako je smanjena doza otimacine u zadnje dve godine -kako rece kolega iksi.Daleko od toga da ja nekoga savetujem da ne ucestvuje u izlozbama kunica itd. ja samo iznosim svoje stavove i svoja iskustva.:ppozdrav:

Da, ali eto vidiš da te i pored svega to ipak nije pokolebalo da ideš dalje i baviš se svojim hobijima. ;)

Naravno da nije,samo sto sam se o'ladio od takmicenja jer uspesno takmicenje trazi puno ulozenog truda,vremena i novaca a onda dodje neki "novokomponovani kinolog ili golubar,koji ne zna ni osnovne odlike rase a o pravilniku da i ne govorimo,pljune lovu i njegov pas (koji vise lici na lisicu nego na psa)-bukvalno posere sav tvoj trud,rad i kvalitet. E za takve stvari ja vise nemam nerava. Sudio sam prosle godine dva drustvena takmicenja (golubarstvo) i to vise zbog drugara u drustvu nego sto volim da sudim a ostale rangove takmicenja sam blago receno ignorisao.E sad vi mladji treba da se aktivirate i da menjate te stvari,u tome se potpuno slazem. :ppozdrav:

Pa dobro polako se popravlja situacija dolaze strane sudije mada ja vise idem po utaknicama neko po izlozbama (posto drzim lovne pse) a cuo sam nesto u vezi izlozbe sitnih zivotinja u cacku kazu tu nista se nije gledalo sudije ocenjivale razne rase kunica pa cak i lavlje glave.....

Tako je, uvek je bolje sedeti kući, kukati kako ništa ne valja i čekati da neko drugi uradi nešto za nas. Zato nam je kunićarstvo (a i cela država) tu gde jeste. Ali dobro, svako ima pravo da radi šta mu je volja, samo nemojte posle da kukate kako ništa ne valja, kad ni sami nećete da uradite nešto da popravite situaciju.
Cekaj Drobac sad mesas politiku u kunicarstvo...Nisam ja kriv sto je drzava prsla. A da mogao bih i ja da budem neki narko bos ili nesto slicno i da imam para ko vode i da osnujem stranku i posle i ja da pocnem da serem kako cu da vam ulepsam zivot kako cu da promenim ovo, kako ono, ali je l' to treba? Mislim da ne. A zapitaj se da poslanici u skupstinama uzimaju bar polovinu njivih plata koliko bi situacija u "drzavi" bila bolja.
A ti ako se izboris za nesto ili bilo ko evo ja ovde javno OBECAVAM da vam se necu pridruziti. Ne treba mi to kazem ti, kunice drzim jer ih volim drzim ih za sebe i to je to, necu da ih prodajem ni zive ni mrtve imao sam 1000000 sansi da prodam, ali necu ovo je licno moje niko ne moze da mi zabrani da ih drzim, niko ne moze da me natera da budem clan u nekom klubu-CAK SAD NAMERNO NECU! Tebi hvala opet sto pokusavas da se izboriz za nesto, ali u Srbiji je ne moguce to! Prvo kunic je skup, drugo niko ne zna koliko je kvalitetan, trece dosta njih zali kunice pa zbog toga nece da ih jede, cetvrto ne moguce je uspeti u srbiji, ako nemas para! A treba da podmazes od presednika do cistacice u vladi da bi nesto uradio.

Cekaj Drobac sad mesas politiku u kunicarstvo...Nisam ja kriv sto je drzava prsla. A da mogao bih i ja da budem neki narko bos ili nesto slicno i da imam para ko vode i da osnujem stranku i posle i ja da pocnem da serem kako cu da vam ulepsam zivot kako cu da promenim ovo, kako ono, ali je l' to treba? Mislim da ne. A zapitaj se da poslanici u skupstinama uzimaju bar polovinu njivih plata koliko bi situacija u "drzavi" bila bolja.
A ti ako se izboris za nesto ili bilo ko evo ja ovde javno OBECAVAM da vam se necu pridruziti. Ne treba mi to kazem ti, kunice drzim jer ih volim drzim ih za sebe i to je to, necu da ih prodajem ni zive ni mrtve imao sam 1000000 sansi da prodam, ali necu ovo je licno moje niko ne moze da mi zabrani da ih drzim, niko ne moze da me natera da budem clan u nekom klubu-CAK SAD NAMERNO NECU! Tebi hvala opet sto pokusavas da se izboriz za nesto, ali u Srbiji je ne moguce to! Prvo kunic je skup, drugo niko ne zna koliko je kvalitetan, trece dosta njih zali kunice pa zbog toga nece da ih jede, cetvrto ne moguce je uspeti u srbiji, ako nemas para! A treba da podmazes od presednika do cistacice u vladi da bi nesto uradio.

Ok, nećemo se više raspravljati na tu temu, odavno su mi starije i iskusnije kolege rekle da je to borba sa vetrenjačama, ali bih te zamolio samo jednu stvar, a to je da ne menjaš teze i ne izvrćeš mi reči, pošto ja nigde nisam spominjao politiku, niti je mešao u kunićarstvo, niti sam tebi ili bilo kome branio da držiš kuniće, niti sam tebe ili bilo koga terao da se učlani bilo gde. Šta ko hoće da radi, njegova je volja i u to se ne mešam, samo nemojte posle da kukate kako kod nas ništa ne valja i kako je svugde bolje nego ovde, a nećete ništa da uradite po tom pitanju. :ppozdrav:

Ok, nećemo se više raspravljati na tu temu, odavno su mi starije i iskusnije kolege rekle da je to borba sa vetrenjačama, ali bih te zamolio samo jednu stvar, a to je da ne menjaš teze i ne izvrćeš mi reči, pošto ja nigde nisam spominjao politiku, niti je mešao u kunićarstvo, niti sam tebi ili bilo kome branio da držiš kuniće, niti sam tebe ili bilo koga terao da se učlani bilo gde. Šta ko hoće da radi, njegova je volja i u to se ne mešam, samo nemojte posle da kukate kako kod nas ništa ne valja i kako je svugde bolje nego ovde, a nećete ništa da uradite po tom pitanju. :ppozdrav:
Cim spomenes drzavu to je P O L I T I K A !

Daj ljudi manite se prepiranja,ovo je Balkan i sam mentalitet ljudi je takav da smo svi krivi za nesto i da nam sve smeta!
Pisite nesto vedrije i korisnije na ovom forumu,mozda neko ima zanimljivo pitanje ili neki koristan savet!

Daj ljudi manite se prepiranja,ovo je Balkan i sam mentalitet ljudi je takav da smo svi krivi za nesto i da nam sve smeta!
Upravo obrnuto, uvek nam je neko drugi kriv. Ne prepirem se ja, samo ne volim kada mi neko izvrće reči. ;)

Pisite nesto vedrije i korisnije na ovom forumu,mozda neko ima zanimljivo pitanje ili neki koristan savet!

Evo ti savet - čuo sam da zeolit smanjuje neprijatan miris amonijaka, pospe se malo po podu kaveza, planiram da uzmem pa da probam.

Nije štetan, koliko sam shvatio, mogu čak i da ga jedu. A ne znam još gde ga sve ima u prodaji (osim u većim gradovima), samo sam iskopao na netu da se koristi za uklanjanje neprijatnih mirisa kod životinjskog đubreta, vezuje za sebe amonijak i gasove.

Moram proceprkati po poljo apotekama a i da vidim kod par prijatelja koji drze dosta stoke pa mozda ga koriste!
Mozda cak u komunalnom preduzecu,ko zna dal ga koriste na deponijama!

Nazad
Vrh