svastara

@ Pera NS 91 uzmes peletrirku i napravis novu granulu od te prasine.

Pa da najbolje jos i da kupujem to...eee pa lakse je naci novog proizvodjaca a kada im se sve vise i vise ljudi bude zalilo zbog istih problema pa kada im opadne promet mozda i naprave BOLJE granule...

Bilo bi to zaista lepo.Iskreno bih voleo da kunicarstvo zazivi u Srbiji a ako neko treba da uspe u tome onda je to Megi.Ja imam 8 priplodnih zenki i jednog muzjaka (za sada) a komsiluk me uveliko smatra ludim.Kazu koliko to jedu kunici mogao bi svinje da drzis...ja im objasnim da se ne radi o racunici nego o kvalitetu mesa,te da hocu da mi se deca zdravo hrane a oni sumnjicavo klimaju glavom....e onda me pitaju je li istina da macka i zec mogu da se pare i ja tu :zli:::jako_besan:::zli:Lakse je Srbinu nabiti "metar u **greška-nego santim u glavu".

Poz ljudi jel moze neko da mi posalje profil od Iknic iz Gm-a ja mislim da mu tako pise ime pitao me covek nesto na pp i ja obrisem sve poruke i sad nmg da nadjem njegov profil,ili ako vidi ovo neka mi se javi na pp.......Ljudi bre ne znaju sta je kvalitet mesa samo jedu svinjetinu a to macka i zec izmisljotine teske...

Pit neka narod priča šta hoće o ušatima i nek misle da se pari i sa kerovima meni nesmeta, ali oni neznaju kako zeka lepo miriše i kako je ukusan, samo nek se kote.:ppozdrav::ppozdrav:

- - - - - - - - - -

124159orig.jpg

Bilo bi to zaista lepo.Iskreno bih voleo da kunicarstvo zazivi u Srbiji a ako neko treba da uspe u tome onda je to Megi.Ja imam 8 priplodnih zenki i jednog muzjaka (za sada) a komsiluk me uveliko smatra ludim.Kazu koliko to jedu kunici mogao bi svinje da drzis...ja im objasnim da se ne radi o racunici nego o kvalitetu mesa,te da hocu da mi se deca zdravo hrane a oni sumnjicavo klimaju glavom....e onda me pitaju je li istina da macka i zec mogu da se pare i ja tu :zli:::jako_besan:::zli:Lakse je Srbinu nabiti "metar u **greška-nego santim u glavu".
Godinama pokušavam naći prave reči kad ono evo ga
:zli:::jako_besan:::zli:Lakse je Srbinu nabiti "metar u **greška-nego santim u glavu".

Kod mene ista prica,kad pomeneš zeca svi fuj,pari se sa mačkom,stvarno nemam više snage da se borim sa vetrenjačama.Teraš svoje ,znaš šta valja,i ne obazireš se preterano.

Kod mene ista prica,kad pomeneš zeca svi fuj,pari se sa mačkom,stvarno nemam više snage da se borim sa vetrenjačama.Teraš svoje ,znaš šta valja,i ne obazireš se preterano.

Umesto rasprave preso sam na drugu taktiku, "zbuniti ga"!
Jesi nekad video da se zec pari sa mackom, pacovom itd ... ?
Nisam!
Jesi upoznao nekog ko je to video?
Nisam!
Jesi, mozda, cuo da je neko sigurno video da se zec i macka pare ili cak mozda njihovo potomstvo?
Pa, nisam!
Pa druze, to ti je isto kao kad bi ukrstio tebe i svinju, dali bi dobio nesto??
Ne bi dobio nista!
Pa znaci da je to nemoguce i da takve price uopste nemaju nikakvog osnova!!

Posle ovakvog slikovitog razgovora mnogima sam razbio te predsrasude o kunicima i mackama, nekoliko njih je i pocelo da cuva kunice jer je ukapiralo da je kvalitet i ukus mesa bitniji od predrasuda!!

Jedna hajkomka mi se juce okotila a nije se ocupala...:sta: Ocupala se tek danas...mali se uveliko oladili. Postavio sam slike u temi "Kocenje-broj malih-odvajanje....." Zna li neko razlog takvog ponasanja? Imala je dovoljno sena i slame za gnezdo,cak sta vise ga je i napravila-samo nije smestila dlaku u njega na vreme...

Sacekaj par dana i odmah je upari ponovo. Mozda su malci poranili nije ocekivala :). Kod mene je u pocetku bilo problema, sad, sve lepo ide. Ubacim joj kotilicu, malo kukuruzovine piljevine slame unutra. Ona to namesti. I svaki dan joj ubacim po malo toga svega sa strane pa nesto doda nesto gricne. Uglavnom se nocu ocupa i okoti.

Treba da mi se okoti zecica 13 ili 14 februara da li treba da joj upalim nocu svetlo i ne?

A bice i slike ako bude sve u redu. :osmeh:

Nazad
Vrh